Last news in Fakti

17 Април, 2017 08:56 6 070 26

Крим е на руснаците, украинците и татарите

  • бжежински-
  • крим-
  • украйна-
  • русия-
  • татари-
  • решение

В крайна сметка може да се стигне до политическо решение

Крим е на руснаците, украинците и татарите - 1
Снимка: БТА/ AP

Крим принадлежи на руснаците, украинците и кримските татари. Това заяви американският политолог Збигнев Бжежински пред полското издание „Гадзета Въборча“.

Бившият съветник по националната сигурност на президента Джими Картър смята, че е възможно в крайна сметка да се стигне до политическо решение за Крим.

„Руснаците винаги са били ключов фактор в Крим, украинците също. Съществува и трети елемент, който е позабравен – това са кримските татари. Те са значим местен елемент“, заяви Збигнев Бжежински.

Политическият анализатор смята, че не става въпрос за пълното предаване на Крим на Украйна, както и пълното предаване на Крим на Русия, което е невъзможно.

Според поляка след време е възможен сценарий между трите посочени фактора, при който ще се стигне до политическо решение.

Русия анексира Крим след проведения референдум през март 2014 година, който беше обявен за незаконен от западните страни. Европейският съюз наложи икономически санкции на Кремъл, а отношенията между Вашингтон и Москва достигнаха най-ниската си точка от края на Студената война насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Н П О лизач

    13 36 Отговор
    Тоя реално призна Крим че е руски-предател или е платен от Путин.
  • 2 стоян георгиев

    15 16 Отговор
    почнаха и предложенията за крим,тва е явно първото,за междинен проект между украина и русия за крим в които да се се направи компромис и от двете страни.пазълръците обаче тепърва предстоят и няма да са хич лесни,а може и да не доведат до нищо.

    Коментиран от #5

  • 3 холден

    22 17 Отговор
    този жид нема ли да рита камбаната скоро:) не разбраха ли, че Крим е Руски както и Окраина:) Скоро ще си намерят майстора
  • 4 холден

    28 13 Отговор
    американските уроди да внимават да не почнат преговорите за Аляска, Калифорния, Тексас и Флорида защото те и в собствената си държава са окупатори и терористи
  • 5 уникален идиот си

    36 11 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Какви пазарлъци бе Стоянчо-в Крим действа руската конституция-а в нея няма място за пазарлъци.Реално този дърт рептил,признава Крим че е руски.Дотук с предположенията.

    Коментиран от #6

  • 6 стоян георгиев

    10 31 Отговор

    До коментар #5 от "уникален идиот си":

    крим не е признат от нито една страна за руски и ако руснаците не искат да остане като северен кипър ще трябва да направят нещо инач ,глад мизерия и борящник за разкош и никви пари на ръка!та сега моркова им е подаден ,а тоягата ги налага.изпитан номер и работи добре срещу такива като путин в русия /ссср.
  • 7 Гостенин

    12 7 Отговор
    Холден събуди се .Или си буден, но живееш в някакъв илюзорен измислен от теб свят.Сигурно никога не си стъпвал в САЩ,за да видиш как живеят окупираните и тероризираните.
  • 8 гост

    19 1 Отговор
    Можеше и за нас да обели някоя дума Крим освен на руснвците, украинците и татарите е и на българите, но за съжаление нас никой не ни възприема сериозно. Ще ни разхвърлят по белия свят и с годините ще се разтворим сред другите народи, както е станало с кримските българи. Дано не се окажа прав !
    http://kimmeria.com/kimmeria/strkrym/stkrym_history_48.htm

    Коментиран от #9, #13

  • 9 стоян георгиев

    14 9 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    кримските българи са малко и са депортирани от сталин в казакстан през 1944 година.вследствие депортацията и тежкие условия голяма част измират другите в последствие се пръсват из целия ссср ,малцина успяват да се върнат в крим едва при влизането му в независима украина.само че тва не е проблем на бжежински.него си го интерасуват извън сащ поляците .проблема на българите трябва да се подхваща от нас ,а не да чакаме от други.в ссср има три големи групи българи :таврииски ,кримски и бесарабски.първите две групи са унищожени от комунистите третата е подложена на геноцид от сталин ,но отселява.лошото е че тва нито се изучава нито се помни и не трябва бжежински да ни го казва:)))!особено е голяма трагедията на таврииските българи.тя обаче все още е табу за българските историци,за да не се ядоса новия сталин в русия!
  • 10 Решение

    4 10 Отговор
    По скоро е татарстан , от колкото каквото и да е.
  • 11 кроко

    19 8 Отговор
    Да, бе, Крим е на тия, тия и тия, ама в момента го държат руснаците и няма кво да го мислите. Между другото, народ без държава като тататите, не играе никаква роля, единствено западняците могат изкуствено да раздухват такива спорове в Кримза да има междуособизи и поводи за намеса в бъдеще.
  • 12 Българка от Македония

    21 2 Отговор
    Стоян Георгиев - за българите в Русия сте точен. За съжаление държавата ни е мащеха за тях , както и за българите от Македония и Западните покрайнини.

    Коментиран от #19

  • 13 ссс

    14 6 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Интересна информация : Преди ВСВ в Крим са живеели по вече от 15 хиляди българи. По време на войната българите, са взели активно участие в борбата против немските окупанти, а татарите са ги посрещали посрещали със сол и хляб. Сред старите кримски партизани е имало и много българи, които са се отличили със смелост и героизъм. Българина И.И. Генов през 1941-1942 г. е командвал съединени партизански отряди в старите кримски гори, а по късно успешно е ръководил и нелегалната борба против германците.
    Но, скоро след освобождението на Крим от хитлеристите, след кримските татари, през ноща на 24 юни 1944 година, са били депортирани (изгонени) и българите, арменците и гърците, които са живеели на полуострова. По вече от 12 000 хиляди българина, по заповедта на тирана Сталин са били принудени да напуснат родните си кримски места. Разпиляни по огромната територия на Съветския Съюз, те са запазили своят язик, бит и своята култура.
    По този начин Сталин е отмъстил на българите в Крим за това, че България е била съюзник на Германия макар, че тези българи не са имали никаква вина за това.
  • 14 Скорпион29

    25 12 Отговор
    Крим е руски и точка а мишките могат да си шушукат колкото искат.
  • 15 Скорпион29

    12 11 Отговор
    Стоянчо тичай утере сутрин към отворено общество за надника дето изработи тез почивни дни.

    Коментиран от #20

  • 16 кирил

    8 20 Отговор
    крим ще е украински федерат заедно с кубан и воронеж след разпада на русия.
  • 17 onq s konq

    10 17 Отговор
    Бе тя и България беше руска,ама руски останаха само русофилите
  • 18 момчилов

    11 18 Отговор
    демографски и икономически русия е загиваща държава.тя се състои от повече от 40 националности които нямат нищо общо по между си освен телевизора.северен кавказ татарстан башкирия мордовия са друг свят.сибир се усвоява икономически и демографски от китай.точката на пресичането вече е премината и империята е в разпад.колкото по агресивна е руската политика,толкова по скоро ще дойде краха на русия
  • 19 стоян георгиев

    8 11 Отговор

    До коментар #12 от "Българка от Македония":

    при комунизма нямаше как,а сега робуваме на стари навици.днес в тази демогравска криза българия може да приюти маса българи от украина живеещи в условия на реална воина,но тва не се прави щото българина стана ватник,поскомунист .тва е причината и за мизерията ни и липсата на израстване.прочети коментарите на патриотите тук ,хвалещи свети ленин и свети сталин,а сега и свети путин .тва са уникални християни без идея за думите милосърдие или състрадание ,но за съжаление са именно такива гръбнака на обществото ни и докато не изчезнат структурата на държавата ни няма да се промени и проблеми ще има за българите не само в македония ,но и украина ,но и за тези в българия.

    Коментиран от #21

  • 20 стоян георгиев

    9 11 Отговор

    До коментар #15 от "Скорпион29":

    я го и половия хибрид.разкажи бе душо как българия е била фашиска 1923 година ,а именно 10 години преди германия :)))!как вдигахте антифашиски въстания тогава с червеното знаме и как хитлер се е учил от българските фашисти:)))!
    кажи му ватник и не го обиждаи повече.може да пиеш и ти лосион за вана ,не се налага ама ще ти отива!
  • 21 Козяк 16

    13 6 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Да дойдеш да си вземеш премията.
  • 22 БУК

    8 6 Отговор
    Крим си е чисто българска територия и хан Кубрат е погребан даже там край Полтава. И това е даже много преди създаването на днешна България. Само ние нямаме претенции за Крим. А вие я раздавайте на всякакви други. Предатели!!!
  • 23 Гост

    9 4 Отговор
    Крим е на този който го загуби , и в последствие завоюва отново , в последната голяма световна война. Даден на Украинците ,като Автономна Република Крим , в израз на най-добри братски чувства ,и като залог,че тези чувства трябва да си останат такива, иначе дарението си идва обратно при собственика. А Русия го придобива ,като го отвоюва от Османската Империя , която го притежава ,заедно с кримските татари.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Д-р Ох боли

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "ВЪЗМУТЕНТРЪ":

    Я по-леко да не получиш инфаркт на минискуса!
  • 26 Kcaniba

    2 0 Отговор
    Крим е Руска Федерация !!!
    Това го решиха русите, украинците, татарите и българите със законно волеизевление!!!