Last news in Fakti

23 Април, 2017 12:33 19 531 44

Турция към ЕС: Или махате визите, или...

  • турция-
  • ес-
  • визи-
  • бежанци-
  • йомер челик-
  • заплаха

Поредна заплаха от Турция към Европейския съюз

Турция към ЕС: Или махате визите, или... - 1
Снимка: Shutterstock

През следващия месец Анкара ще представи на Брюксел нов документ за отпадане на визите за турски граждани. Ако не бъде приет от европейските власти, сделката за бежанците е застрашена.

Това заяви пред Си Ен Ен Тюрк турският министър по европейските въпроси Йомер Челик. По думите му сделката с ЕС за мигрантите ще продължи да е в сила, ако се приемат новите предложения на турците за визите.

Брюксел и Анкара сключиха споразумение, според което Турция се съгласява да приеме обратно бежанците, пристигнали на европейска земя нелегално. В замяна ЕС се съгласи за всеки върнат мигрант да приема по един сирийски, настанен в центровете в Турция.

През последните няколко месеца обаче турските власти заплашиха, че ще сложат край на споразумението за реадмисия, ако не получат визови облекчения за свои граждани.

Йомер Челик заяви, че страната му има право да иска безвизови пътувания, защото е спазила своята част от договореностите и е спряла бежанския наплив към Стария континент.

Той подчерта, че Турция е спасила Европейския съюз и политическата карта, грижейки се за милиони бежанци на своя територия.

До този момент Брюксел отказва да махне визите за турски граждани, защото Анкара не е изпълнила всички 72 критерия за отпадане на ограниченията за пътуване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евроглупи

    165 11 Отговор
    EС няма да махне визите, а какво ще направи оня лудия дето се изживява като султан още не е ясно.
  • 2 Константин

    147 9 Отговор
    Към всички европеиски държави:Не слушайте този болен мозък.Той иска да внедри на всякъде ДЖИХАДИСТИ и да превземе света едва ли не.Досещайте се какви кръвополития ще има,ако му играете по неговата свирка.БЪДЕТЕ МЪДРИ И РАЗУМНИ.
  • 3 Нафарфорий

    101 11 Отговор
    ЗЕМАМ БРАДВАТА, ПАЛЯ ДИСКАВЪРИТО И ОТИВАМ НА ЮЖНАТА ГРАНИЦА!
  • 4 Диди

    87 10 Отговор
    Крайно време е някой да се погрижи за Ердоган,за да може дълбоко и кротко да спи.Иначе ще направи война между ЕС и Турция.
  • 5 onq s konq

    45 46 Отговор
    Ако се сбият Турция и Европа, независимо кои ще нападат,все минават през България.А щом минават,значи са туристи и им вземаме парите независимо дали за ядене или за спане.

    Коментиран от #6, #21

  • 6 Лангостата

    68 7 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ако се бият Турция и Европа битката ще е във България, както е била 500 години, ние сме буферна зона, нещо като Украйна - поле за уреждане на сметки

    Коментиран от #9

  • 7 моско

    59 10 Отговор
    Ами нали баба Меркел и целия европейски съюз му целуваха хоя и го съжаляваха за неуспелия преврат и му съчустваха,че го и оплакваха.Всички бяхме свидетели как се създава фанатичен мюсюлмански (рязан) тиранин и как се справи с интелектуалците около
    30 000 хиляди .
    Друг факт е по интересен-по въпроса "Крим" цялата европейска измет и америка обявиха референдума за невалиден,въпреки 95 % избирателна активност и бая проценти бяха на мнение "ЗА" и докладите , че процеса е протекъл без изборни нарушения,а в Турция въпреки многото нарушения,невалидни бюлетини без печат и разлика от 1%-2%,бяха доста лаконични защо ли???
    Крайно време е европейския съюз да му го постави отзад.
  • 8 ПРАСЕТО

    61 9 Отговор
    ПАДАТ ВИЗИТЕ ВНАСЯТЕ САМО СВИНСКО оФчото ЗАБРАНЕНО ВМЕСТО ДЮНЕР ФИЛИЯ С СВИНСКА МАС И ЗА ГАРНИТУРА ДЖУМЕРКИ АКО ВИ АРЕСА
  • 9 onq s konq

    35 22 Отговор

    До коментар #6 от "Лангостата":

    Ееее...ако битката е в БГ,то си е манна небесна!Предоставяме полигони,запустели терени за спаринг,терени за палаткови лагери,ПРЯСНА УРАНОВА ВОДА,...и по-нататък-ТАНКОВИ ВИНЕТКИ,такса "въздушно пространство" за самолетите и ракетите,муниции ако трябва за който го закъса,ЕКСПРЕСНО ИЗВЕЖДАНЕ ОТ СТРАНАТА НА ДЕЗЕРТЬОРИ от професионални каналджии...бе дай боже всичко да се случи и да не остане само мечта!
  • 10 историк

    57 12 Отговор
    Истината е ,че Турция никога не е имала по-некомпетентно управление през цялата си история !!!Ердоган и пасмина колко пъти заплашваха,че ако визите не паднат пращам бежанците !!! Но и Европа ,която укрива кюрдски терористи и им организира семинари (официално пкк е забранена в ес) + изпраща им оръжие и ги обучава да говори за право !!!Ердоган вече си го премести в другия крачол !!!За Ердоган ес е сбирщина от слаби държави с различни интереси !!!За Ердоган единствените партнюри са САЩ и Русия !!! Всичко друга за Ердоган е сбирщина от хомосексуални евро чиновници !!!
  • 11 Георги Колев

    22 1 Отговор
    Мацките много си позволяват!!!Мъжа си е в синьо.Жената в червено!Всеки да си знае мястото.
  • 12 Vasik Atanasova

    29 15 Отговор
    колко милиона вземаха турците от европейския съюз за тези
    имигранти сега плашат че ще ги пуснат
    няма как да стане това
    в турция има 30 милиона кюрди
    представети си
    ако тези кюрди се юрнат из европа кво става
    то и без това европа е свършена
  • 13 статистик

    32 4 Отговор
    Не забравяйте че преди 100 и 200 години само Турция е била колкото 2-3% от населението на Европа, а сега след 10 години ще е 100 милиона или колкото 25-27% от населението... или колкото общо са България, Гърция, Румъния, Чехия, Словакия, Полша, Хърватска, Словения и Австрия. ..колкото 9 членки на ЕС
  • 14 гостът

    45 9 Отговор
    До нищо добро няма да доведе политиката водена от надупения европарламент.И тая кокошка Меркел е за бесилото.
  • 15 brigante

    35 9 Отговор
    турция е пинчер, който лае :)
  • 16 OMG WTF

    36 10 Отговор
    Или к'во бе резак? ЕС ако поиска точно за 1 месец може да ви свърши с държавичката и то без да изстреля и 1 снаряд. И на путя голям го вадехте, ама накрая вие му целувахте кора. Сега ще е същото, но с тази разлика, че ще свалите гащите и ще се надупите далеч по-бързо. :)
  • 17 крайно десен екстремист

    30 1 Отговор
    Тия си просят един язовир!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ИНТЕРЕСНО

    13 14 Отговор
    Има сделка с ЕС ( договор) , или , или . Турчинът е прав ,в края на краищата той Ердоганя не е длъжен да се грижи за над 3 милиона бежанци. Допускам че ще му платят повече пари ,иначе просто ще ги обяви за свободни хора , и те и това чакат. Никой не може да ги спре. Това са милиони, не мож ги трепиш с милиони. Ако няма пак сделка , те тогава става много интересно за нас. Абе хотелите край морето са празни и щеги раниме, и ще ги интегрираме. По добре да завържем каракачаня и Валката на границата, белким спрат няколко бабички
  • 20 ГЕРБ

    22 13 Отговор
    Тия турци Никога няма да са в ЕС. ДА СИ СТОЯТ В Л..НАТА. ЕС е цивилизацията. Не е за тях.
  • 21 Цеко Самсоня

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Колкото и да уважавам свестните турци, защото и те и аз и подобните хорица по света сме на едно положение - страдаме без вина чужди интереси и кеф... и на свои и на непознати чужди, то твоята позиция ме изумява? Ти официално подкрепяш такава война? Та това е ужасно нещо! Мислиш ли, че войната ще те кефи и че ще си караш щастливо баварската трошка по разкопанните от танкове и снаряди пътища кратери..? Трудно е да се обобщи това там. Хора на Ердоган търгуваха с ИД петрол, но се правят на светци, забравихме, че е "Партията на "Справедливостта"" е на власт??? От друга страна наистина Турция приюти голям брой бегълци от войната и не им е лесно всичко това на турците да издържат, ако не им се помогне. Донякъде Анкара е права за искането на пари помощ за поддръжка на имигрантите. Но визите са изнудване, което не е редно да се използува, защото те се получават в резултат на доказани показатели на живота в Турция, нещо, което с еднолична власт на Ердоган, няма как да покрие критериите на ЕК. И двете страни са прави по своему. Но визите не са разменна монета срещу имигранти- това е рекет...
  • 22 ХАОС

    9 5 Отговор
    режи му и другата глава...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сет

    19 2 Отговор

    До коментар #18 от "gost":

    Спрете да мечтаете за някакви "велики Албании, велики Османскки империи и всякакви откачени тиранични формации! Няма по-велико нещо от мравката и пчелата - невинни души трудещи се неуморно и непризнавани даже за същества от повечето животинки алчни като теб. Величието не се изразява в големината на една държава, а в справедливи закони и прилагането им. Напоследък няма велика държава никъде по света. Все нещо не е наред. Излез отвън, поклони се на първата гугутка или котка или синигер, което видиш и им благодари, че си жив! Ако знаеш само колко пъти досега сте щели разни империалисти да ядете шамарите до смърт, тиквата ти ще пламне. Само съжалениието към безценният живот над невинни твари ви е спадсявало арогантните кратуни. Излез и благодари на НЕВИННИТЕ и никога повече не мислри да правиш робства над други невинни, за да не ви покажа какво е възмездието над поробители!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Киро

    6 6 Отговор
    Ако си и помислят да пускат м...лите към Европа, следва бързо ембарго и ердоганчовците пълнят потурите за 3 седмици!

    А то е ясно, че визи ЩЕ има.

    Коментиран от #39

  • 28 Сет

    9 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ccccc":

    И за последно да ти напиша, човеко, че ти май се радваш на злото, сеяно от империалисти? А не ти пука колко невинни страдат и мрат от това и животни растения, хора? Ти искаш някаква си голяма Турция? че защо? нима не живееш като човек сега? Гони ли те някой? Ако е така оплачи се в Полицията, те ще го арестуват! Какво рушите живота труда на много същестгва с болните си язваджийски мозъци? Ти знаеш ли колко същества са работили, за да ти насеят пораснат дадат плод дърветата? Ти какво знаеш, някакви си имперски простотии? Ти си само един горделив човечец, нищо повече! А искаш ли да вкарам Земята в яма и да се върти като кълбо? Ще се чудиш какво да правиш,ще се побъркаш. А помислили за пищящите язовци, таралежи, невинни хорица? Не, ти не мислиш ти искаш Турция? А аз мисля. Злото което искаш, ако го прилогите ще има възмездие! Какво още не зная, зависи от конкретните дела на злодеите. Но бъди сигурен, че тая империя ще трае само ден! може и часове. А може и половин час?
  • 29 Антонн

    11 4 Отговор
    И като пусне,какво ще нахлуят с камани и клони ли.
    Нали ЕС. ако спре стоките и тировете,турчолята ще загубат милярди.
    Те са същите мюсюлмани в Европа работа нямат.Те до сега с визи се едно не напълниха цивилизованите държави,та да ги махнат.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ацетабулум

    5 5 Отговор
    Хахахахах ю, те па и граждане имали!
  • 32 призив за промяна

    21 9 Отговор
    Българи! Може да направите първа стъпка! Аз спрях да си купувам дюнери, направете го и вие. Освен всичко е гнусно да гледате как капе пот от челата на дюнерджиите в дюнерите ви. Последвайте ме!
  • 33 Shmeker

    9 3 Отговор
    Най-вероятно няма да се приеме. Германия не ги иска. А те са доверения бизнес партньор, който им поддържа живо автомобилостроенето, електронното производство и т.н.
  • 34 Българин

    19 13 Отговор
    Ей ня бях расист ама ми писна от всякакви чалми(турци,цигани,сирийци и тем подобни).То бива ама тяхно няма граници.Тия къде и да идат ,искат само тяхното да е.Повръща ми се .Да ги пускат пък да видим какво ще стане .А тоя психопат ер-домат да си прибира всичката пасмина,барабар и тия тук в България.

    Коментиран от #35

  • 35 Българин

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    От яд малко съм сгрешил ама Вие ще разберете!
  • 36 onq s konq

    11 23 Отговор
    Ако бъдеме съюзник на турця всичко ше се нареди перфекно
  • 37 път

    28 9 Отговор
    Цитирам колеги от форума:
    Българи! Може да направите първа стъпка! Аз спрях да си купувам дюнери, направете го и вие. Освен всичко е гнусно да гледате как капе пот от челата на дюнерджиите в дюнерите ви. Последвайте ме!
    Започнах и да гледам къде е произведена стоката,ако е от турски произход не я купувам било то зеленчуци или нещо друго.Направете го и Вие!
  • 38 Хасан

    9 3 Отговор
    Тоя с дюнерите е толкова глупав че си мисли дюнерите са фирма като Макдоналдс.. Абе гладен кой нормален яде дюнери?? Има си ресторанти
  • 39 Ембарго

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Киро":

    прави ембарго на дюнерите, аз ги обичам .
    От къде ще минат бежанците? По добре влаковете и автобусите да ги прекарат до румъската или сръбската граница . Хем бизнес , хем хуманен изход. Да му мислят другите държави.
  • 40 Хасан

    11 2 Отговор
    Турция и Запада се спречкват заради Близкия изток и Африка.. Там имат интереси.. Англия,Франция,Италия владеят нефтените находища с She'll,OMV,BP и почват да губят влиянието си там..затова са озверени към Турция.. Ако сте забелязали как търсят изкуствени причини.. А с изявлението на френския академик и професор за покушение просто се вижда безсилието
  • 41 Гост

    7 2 Отговор
    Ерджолан пак не са го оправили ибрикчийте и смърди...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Иван

    0 0 Отговор
    Абе някой чел ли е Ориана Фалачи
  • 44 ХАН

    2 0 Отговор
    Ако не бяхме ние, българите, Европа нямаше да съществува, междувпрочем!

    http://bultimes.bg/vednuj-bulgariya-spasi-evropa-ot-islyamizatsiya-i-evropa-nikoga-ne-tryabva-da-zabravya-tozi-fakt/