Last news in Fakti

25 Април, 2017 12:30 1 336 6

ЕС да преразгледа отношенията си с Турция

  • ес-
  • йоханес хан-
  • турция

За това призова еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан

ЕС да преразгледа отношенията си с Турция - 1
Снимка: БТА/AP

ЕС трябва да преосмисли позицията си към Турция, след като референдумът в страната постави под въпрос нейната кандидатура за членство. Това беше заявено от еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан, цитиран от Financial Times.

Хан обяви, че иска мандат от страните-членки за намирането на нов подход към Турция. Това може да открие пътя към официална отмяна на преговорите за присъединяване на Турция.

Това става дни, след като турските избиратели подкрепиха разширяването на правата на президента Реджеп Ердоган.

„Сегашната ситуация не е устойчива нито за тях, нито за нас. Може би трябва да разчистим масата и да погледнем какви са възможностите за бъдещо сътрудничество. Неща от вече съществуващите връзки могат отново да бъдат приети. Това е ситуацията в момента“, заяви Хан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    4 2 Отговор
    Нужни са 2 мерки от ЕС- 1. Отмяна на присъединяването на турция към ЕС 2. Защита- в буквалният смисъл- на българотурската граница от мигрантите, които ердухан иска да “пусне“ в ЕС. По т.2- “пускането“ на мигранти през зелената бг. граница преспокойно може да се приравни на военна агресия от страна на турция на основание чл. 3 т. g) от http://www.un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/aggression.shtml България трябва да иска свикване на всички натовски държави и на основание чл.4 от Северноатлантическият договор и ясно да каже на всички тях, че с действията си турция създава агресия в България и да иска преустановяването на тези турски действия. Ако турция откаже, България директно да каже, че ще счита тези турски действия за вражески действия и че ще разположи нашата армия на границата, както и ще иска задействането на чл. 5 от Договора, ако турция “пусне“ мигрантска вълна през зелената и морската ни граници. А да видим тогава дали му стиска на ердухан да застане ДИРЕКТНО срещу НАТО!
  • 2 ПЕШЕТО

    0 0 Отговор
    Ес да бъде много внимателен и диалогичен , че бедна ние фантазията , ако турция натресе по 50 хиляди души на граница ни . Няма да издържи и китайската стена. На 300 хиляди ще клекнат, амаще бъде късно . Трагедията може да трае с години,и потърпевши ще бъдем ние.
  • 3 Хасан

    3 3 Отговор
    То не е така. В случая Турция е права а българия и европа трябва да се придържат към договореностите..особено за българия е от жизнено важно значение да има добри отношения с Турция
  • 4 Хасан

    1 2 Отговор
    Да сменим генотипа на европейската нация един път завинаги

    Коментиран от #5

  • 5 гост 2

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Да- да сменим генотипа на БЪЛГАРСКАТА нация веднъж завинаги! БЪЛГАРСКАТА нация трябва да бъде съставена само от хора, които приемат следните неща: 1. България е държавата на БЪЛГАРИТЕ 2. Всеки нейн жител трябва да УВАЖАВА БЪЛГАРСКИТЕ традиции, обичаи и нрави 3. Всеки нейн жител трябва да знае, че България е СЕКУЛАРНА държава и всеки е ДЛЪЖЕН да спазва СВЕТСКИТЕ й закони, защото САМО СВЕТСКИТЕ закони влекат след себе си носене на наказателна отговорност 4. В България ВСИЧКИ жени имаме права и обичайно през лятото ходим с летни европейски дрехи, а не ошмакосани с черни облекла от главата до петите като нинджи. Поддържаме добра лична хигиена и се движим с КЪСИ рокли, поли и с разголени блузи. 5. В България корфенното население НЕ СА : турци, араби, цигани. Коренното българско население е дало началото на най- старото уседнало земеделско население на КОНТИНЕНТА Европа 6. Никой няма право да изисква от българските жени да се обличаме по ислямска традиции и да спазваме ЧУЖДИ арабски, турски или други обичаи
  • 6 Хасан

    4 1 Отговор
    Ей хора опомнете се..Бог високо, Германия далеко.. Турция ако пусне бежанците ще ни залеят и ще ни изядат бюджета.. Кадафи си отиде и цяла Африка се напълни в Италия и Франция.. Националния им отбор почерня.. Французойките станаха мургави
Новини по държави: