Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 20:43 1 144 0

Меркел и Саркози готвят промени в договорите на ЕС

  • меркел-
  • сакрози-
  • еврозона

Целта е подобряване на управлението на Еврозоната

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Никола Саркози заявиха, че до няколко дни ще предложат промени в законодателството на Европейския съюз за подобряване на управлението на Eврозоната и осигуряването на по-голяма интеграция и конвергенция сред 17-те й членки, съобщи "Файненшъл таймс". Двамата лидери посочиха, че ще работят за създаването на фискален съюз, който да помогне за преодоляването на дълговата криза в еврозоната.

Саркози и Меркел направиха изявленията след среща с новия италиански премиер Марио Монти. Тримата не уточниха детайли за законодателните промени, които подготвят. Германия обаче неведнъж е настоявала за санкции срещу държавите, които нарушават правилата за дълга, дефицита и други бюджетни мерки.

Според европейското законодателство промените в договорите изискват съгласието на всички членки на ЕС, а не само на 17-те държави с единна валута. Това включва и Великобритания, която наскоро блокира предложението на Европейската комисия за данък върху финансовите транзакции, подкрепян от Париж и Берлин.

Германският канцлер отново да повтори позицията си срещу предложението на председателя на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу членките на Еврозоната да емитират единни облигации. Според нея тази стъпка трябва да бъде предшествана от задълбочаване на интеграцията в рамките на съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА