Last news in Fakti

3 Май, 2017 15:59 3 345 3

Албанско знаме повиши градусите в Македония

  • македония-
  • талат джафери-
  • председател-
  • албания-
  • знаме-
  • бюро-
  • полемики-
  • парламент

Македонците се питат - какво прави албанското знаме на бюрото на председателя?

Албанско знаме повиши градусите в Македония - 1
Снимка: Фейсбук

Албанско знаме предизвика полемика в Македония и се превърна във водеща новина на редица медии, сред които и електронното издание „Курир“.

Напрежението в западната ни съседка достигна връхна точка след избирането на Талат Джафери за председател на събранието. В страната се стигна до протести, а десетки разгневени македонци дори нахлуха в парламента, където се стигна до сблъсъци.

Талат Джафери е етнически албанец, а избирането му за председател на събранието не бе прието никак радушно от македонската общественост.

Сега в македонските медии се върти снимка, на която на бюрото на Джафери има три знамена – македонското, на Европейския съюз, и... албанското.

Албанският флаг е забелязан и зад стола на новоизбрания председател на събранието. По-рано той се срещна с представителя на ЕС в Македония Самуел Збогар.

След нахлуването в парламента албанското външно министерство осъди насилието и призова за сдържаност както от страна на населението, така и от политическите фактори в страната.

Македонският президент Георге Иванов пък призова за спокойствие. Той заяви, че лидерите на политическите партии трябва да имат разумно и отговорно поведение.

Албанско знаме повиши градусите в Македония
Снимка: Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cornholio

    30 3 Отговор
    Късно чадо резето лопна... сега се сетиха макета. Шиптарски знамена се веят из Скопие и Тетово от години. Ама се бугари са им виновни. Яжте сега шиптарския...
  • 2 непознат

    13 5 Отговор
    Довиждане Македония,добро утро Тирана.
  • 3 Пеньо

    15 0 Отговор
    Македонците за пореден път се правят на ощипани! Лично съм видял как албанското знаме се вее в Струга! Защо тогава не протестираха? Защото над 80% в Струга са албанци? Не е далеч времето, когато ще са толкова в цяла Македония! И тогава македонското знаме ще изчезне! Ето до там ще ги докара глупостта и омразата!
Новини по държави: