Last news in Fakti

11 Май, 2017 17:17 1 809 0

Сърбия: Велика Албания е заплаха за цяла Европа

  • сърбия-
  • албания-
  • европа

Ивица Дачич призова ЕС да действа срещу изявленията на албанските политици

Сърбия: Велика Албания е заплаха за цяла Европа - 1
Снимка: БТА/AP

В ЕС трябва да разпознаят албанските политици като основната заплаха за мира и стабилността, не само в Балканите, а и в Европа. Това беше заявено от сръбския министър на външните работи Ивица Дачич, цитиран от URACTIV.

През последните седмици лидерите на Албания и Косово постоянно говорят за възможно сливане между двете страни, ако на тях им бъде отказано членство в ЕС.

„Координираните изявления на албанския премиер Еди Рама и косовския президент Един Рама, показват, че създаването на Велика Албания е основна цел на албанските политици.


Притеснен съм, че от ЕС и международната общност не реагират на тези заплахи. ЕС трябва да защитава своите основни принципи, ако те все още са уважавани“, заяви Дачич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: