Last news in Fakti

5 Май, 2017 12:02 1 225 4

В Германия няма да се гласува за смъртно наказание

  • смъртно наказание-
  • германия-
  • турция-
  • референдум-
  • мартин шулц

Бундестагът ще блокира гласуването на турските граждани

В Германия няма да се гласува за смъртно наказание - 1
Снимка: Shutterstock

Не можем да позволим на немска земя да се гласува на референдум, който връща смъртното наказание. Това заяви лицето на социалдемократите Мартин Шулц.

Думите му идват в отговор на възможността турските власти да организират референдум, каквото бе и желанието на президента Реджеп Ердоган.

„Ако турското правителство проведе такъв референдум, повече от ясно е, че подобно гласуване не може да се осъществи в Германия“, заяви Шулц, визирайки турските гласоподаватели, които живеят в Германия и ще имат право на глас.

Мартин Шулц подчерта, че въпросът за връщане на смъртното наказание остро противоречи на германските ценности и конституция. Той посъветва Турция да не продължава да се отдалечава от Европа, защото това „не е в неин интерес“.

Бундестагът вече е обсъдил правните инструменти, с които може да забрани провеждането на подобен референдум на своя земя.

В Турция се заговори засилено за връщане на смъртното наказание след опита за военен метеж, при който загинаха близо 250 души и след който в страната бе обявено извънредно положение. Западните страни заплашиха Анкара, че подобен ход ще навреди на диалога и доверието, а освен това завинаги ще бъде затворена вратата към ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечо Дебелия Меч

    8 0 Отговор
    Напротив смъртното наказание трябва да се върне и то е необходимо защото извратеняци и фанатици които изнасилват малки жени и деца не ги е страх влизат в затвора за по 1-2 години и после пак същото се повтаря невинните плащат за това но ако се върне това наказание след 5-10 публични екзекуции тези останалите пумияри ще се замислят и нещата ще намалеят драстично а и да освободиш света от 5 боклука няма да е фатално на против ще е полезно хората по тесните улички няма да вървят със страх че нечия измет е там
  • 2 Кики

    7 3 Отговор
    Съгласен съм с твоя коментар. Ще добавя, че смъртното наказание е и най - справедливото наказание за умишлено убийство!

    Коментиран от #3

  • 3 до путиноидчето

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Съгласен той бил, кой те пита теб бе, руско подлого ?
  • 4 Кики

    2 3 Отговор
    Ти, безспорно си заслужавал да се родиш през 1921 г.в Русия!
Новини по държави: