Last news in Fakti

9 Май, 2017 10:12 1 759 0

Белгия също захапа Турция

  • турция-
  • референдум-
  • белгия-
  • шарл мишел-
  • смъртно наказание-
  • ес

Турците в Белгия няма да гласуват за смъртното наказание

Белгия също захапа Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Белгия последва примера на Германия и също се противопостави на турския референдум за връщане на смъртното наказание.

Белгийският министър-председател Шарл Мишел заяви в интервю за „Асошиейтед прес“, че на белгийска земя няма да бъде позволено на турските граждани да гласуват за смъртното наказание.

Това е мярка, на която твърдо се противопоставят всички страни-членки на Европейския съюз. Първа Германия се изказа против мярката.

Белгийските власти посочиха, че смъртното наказание противоречи с ценностите на страната и Европа. Ще бъдат взети всички правни мерки, за да не се позволи на турските граждани – живеещи в Белгия – да гласуват на референдума, ако бъде свикан такъв.

В Турция се заговори засилено за връщане на смъртното наказание след опита за военен метеж, при който загинаха близо 250 души и след който в страната бе обявено извънредно положение. Западните страни заплашиха Анкара, че подобен ход ще навреди на диалога и доверието, а освен това завинаги ще бъде затворена вратата към ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: