Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Май, 2017 14:06 1 783 15

Порошенко не отиде на „Евровизия“ заради обстрел

  • евровизия-
  • петро порошенко-
  • обстрел-
  • източна украйна-
  • украйна-
  • президент-
  • конкурс

Президентът обяви часове преди финала, че няма да присъства на „Евровизия“

Порошенко не отиде на „Евровизия“ заради обстрел - 1
Снимка: БТА/ AP

Украинският президент Петро Порошенко отмени планираното си посещение на финала на музикалния конкурс „Евровизия“ часове преди събитието.

Държавният глава написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук, че със своята съпруга няма да присъстват на финала заради обстрела в Авдеевка, Източна Украйна.

При огъня бяха убити четирима цивилни. В знак на протест срещу продължаващите боеве и солидарност към загиналите, Порошенко не отиде в Киев, където се проведе „Евровизия“.

Украйна си спечели правото да бъде домакин на събитието, след като през миналата година украинската певица Джамала спечели голямата награда.

В Авдеевка сепаратистите са атакували зона, контролирана от правителствените сили. Въпреки Минските договорености примирието продължава да се нарушава.

Враждуващите страни се обвиняват взаимно, а при боеве загиват много невинни жертви. Украинската армия обяви, че обстрелът е бил извършен с оръдия, забранени според Минските споразумения за прекратяване на огъня.

Музикалният конкурс „Евровизия“ в украинската столица беше спечелен от представителя на Португалия, докато на второ място се класира българският певец Кристиян Костов. Това е най-предното класиране на страната ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Авдеевка

    12 1 Отговор
    Не е "АДВеевка", бе майсторе - "АВДеевка" е :-)
    Но простено да ти е - има серийна грешка в руските медии и там е "заровено кучето".
  • 2 БОМЖ

    19 5 Отговор
    Поросенко пак излиза с к......и номера за жалост и състрадание.Иначе съм учуден,че все пак намериха пари и организираха конкурса.
  • 3 Марчо

    14 6 Отговор
    Голям циркаджия е тоя Понашранко. Пак плаче като настъпано куче. Гледал съм и други кадри, където те стрелят както по жилищни квартали, така и по училища и болници. Истината обаче е някъде там. Няма невинни в тази безумна война.
    А що се отнася до Евровизията, тя за пореден път доказа, че изобщо няма нищо общо с равнопоставеността на песните. Тая песен на португалците няма нищо общо с музикалността. От нея може само да призная до някъде текста. Иначе песента нито се запява, нито гали ухото, нито ще се запомни, нито излъчване, да не говорим за ритъм или дух. Абе тази песен с една дума удари тавана на тъпнята и доказа, че този конкурс се е изчерпал. Намесили са се много кинти и песента в него е последното нещо за което се гласува. Едно светлинно шоу от типа на цирка. Аз лично ще се радвам да се постави въпроса: Дали да има българско участие в следващата евровизия. Англичаните вече са го направили това.
    Прав е нашия човек да се разплаче като вижда какъв водевил се вихри там и каква песен ни е била. Оная песен е някакво нещастно мрънкане под душа в банята. За мен имаше много, много по-стойностни за първото място. Това е унизителното. Не ме притеснява победата на по-добрия, а на по-лошия, както е в случая.

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Kcaniba

    12 6 Отговор
    Параша Патрашенко, с евтините си к..ки номера не отиде на ЕвроПолитвизия,
    той апосто отиде на х.й

    Коментиран от #6

  • 6 Kcaniba

    15 6 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Параша Патрашенко, с евтините си к..ки номера не отиде на ЕвроПолитвизия,
    той а просто отиде на х.й

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Sergiy

    5 16 Отговор
    4 цивилни загинаха от обстрел на московия в тази нощ, ЦИВИЛНИ!!
  • 9 Sergiy

    5 17 Отговор
    московити стрелят направо по жилищни квартали на градове, тая нощ беше Авдіївка и винаги, ама винаги има убити. Минск-1,2,3....., не струва нищо, всичко което подписваш с московит, не струва нищо. Така че разбират само и единствено сила. Това са реалии, за съжаления. От източната част на Донбас ги пращат в Сирия и това като "командировка" за тях.
  • 10 Sergiy

    6 16 Отговор

    До коментар #3 от "Марчо":

    гледал си кадри, може би една командировка и да видиш на живо или не ти стиска? "гледах", "зная", "мисля" и т.н. вече минахме тези, сега е актулано, БЯХ, ВИДЯХ и т.н. ГЛЕДАЛ ТОЙ КАДРИ и прави заключения, е так авече стана, всеки зад PC, ства за "специалист", без да знае и 0,00....1% от ИСТИНАТА!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Kcaniba

    10 5 Отговор

    До коментар #10 от "Sergiy":

    Стига спами евтин!!!
    Московитите на кофти танцьор са му криви!!
    Разпардяхте си, създадената от московитите Републичка!!!
    Фалшив!!!

    Коментиран от #14

  • 12 Марчо

    12 5 Отговор

    До коментар #10 от "Sergiy":

    Ами щом си бил там лично и си го преживял, що не ни го покажеш, или си пропуснал да си направиш селфи?
    Тук няма такива, дето са имали щастието да черпят от извора и коментираме собствените си мнения на видяното и прочетеното от различните медии. Повечето се опитваме да следваме логиката.
    На в този ред на мисли, ако действително московците бомбандират украински градове, мислиш ли, че НАТО няма да отговори по някакъв начин??? Вариантите в този случай са само два. Единия е, че няма такова нещо, а другие е, че Америка и НАТО не си върши работата като световен жандарм и си трае като .... Понасренко явно не може да се справи сам с така наречените сепаратисти и щом с радост приема доларови помощи, може да поиска и военна такава. Щом Тръмп го заболя сърцето за няколко камилари и срина сирийската база, какво му пречи да срине и омразните гнезда на руски агресори там. Русия отрича официално да ги има, така че не може и да отвърне.

    Коментиран от #13

  • 13 Sergiy

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "Марчо":

    много пустословие, "логика", "гледам","четем", "мислиш ли" и т.н. всчико много, ама много просто, на всички "експерти" предлагам командировка, нищо по-вече и нищо по-малко. По-добре човек да види на живо въднеж, от колкото да слуша и "чете"хиляди пъти, нали? Това е аксиома на живота.
  • 14 Sergiy

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    ти пак тролче московитско, имаш своите 10 дървени за днеска, както виждам ти си 24/7 навсякаде, както винаги. Понякога невъзможно да се разбере какво имаше на предвид, не че има значения, ама ;) сигурно пиян в този момент, което за теб е нормално, все пак 24/7 едни и същи глупости )) как да не вземеш една, две, три........, ракии, нали тролче ;)

    Коментиран от #15

  • 15 КТК

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Sergiy":

    Ееей на кого ги разправяш тези простотии ??? Преди няма и месец се върнах от там и след 20-тина дни пак ще си ходя отпуската. За великден си бях дома и мога да ти се закълна , че само украинските национал-фашистки мекерета правят тези простотии и провокации и цял свят вече го видя това и наблюдатели и т.н. и цялата Ви Европа го знае и си трае!!!
Новини по държави: