Last news in Fakti

17 Май, 2017 12:02 11 499 24

Меркел: Турция изнагля

  • турция-
  • инджирлик-
  • ангела меркел

Тя е недоволна от забраната германски депутати да посетят базата "Инджирлик"

Меркел: Турция изнагля - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел изрази недоволство от забраната на турското правителство нейни депутати да посетят военната база „Инджирлик“, съобщи „Шпигел“.

Искането за посещение беше изпратено през тази седмица. То обаче беше отхвърлено от турските власти.

Турският премиер Бинали Йълдъръм пък заяви, че Германия трябва да избира между Турция и последователите на Фетхулах Гюлен. Турското правителство счита Гюлен за организатор на опита за военен преврат в страната през миналата година.

„Наглост е всеки път да се страхуваме, когато наши депутати искат да отидат в базата „Инджирлик“. Такова поведение не е приемливо. Германските депутати трябва да могат да посещават нашите военни“, заяви Мекрел.

Вече има спекулации, че Германия търси други варианти за разполагане на военните си представители в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    72 18 Отговор
    Турция отдавна изнагля-от 10 години вече---ама вие си затваряхте очите за османските амбиции на Ердоган и за пряката му намеса в политическият живот у нас.А сега писнахте,когато пряко засегна вашите интереси и виждания--а уж сме в един съюз...Еми това е чисто лицемерие към нас-член на Е.С.....Двойният ви аршин ни погубва-само заради вашите интереси бабо Меркел--затова и намразихме Е.С.....

    Коментиран от #7

  • 2 кроко

    46 7 Отговор
    Ама ти чак сега ли се сети бе Анче ?
  • 3 Merkels father

    42 6 Отговор
    Меркелчее... ти разказа играта на Европа... с бабешките реакции... !
  • 4 меркелизъм

    23 5 Отговор
    Бабешки дертове !
    Вайкане, вайкане и накрая нищо !
  • 5 За кроко ФАКТ

    19 16 Отговор
    Каквото повикало такова се обадило. Щом едните не допускат депутати и другите няма да допускат. Елелментарно!
  • 6 Хасан

    30 13 Отговор
    Тая пък напълни Европа с бежанци и сега Турция му е виновна..Ако навремето беше подкрепил Ердоган да се направи свободна зона в Сирия и там да се сьберат всички бежанци сега нямаше да имаме проблеми
  • 7 ИСТИНАТА

    25 36 Отговор

    До коментар #1 от "ФАКТ":

    ЦЪРВУЛ ,ТУРЦИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА И ЗА ТЯХ Е НОРМАЛНО ДА СИ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ !!! НО НА ТЕБ ТИ Е ТРУДНО ДА РАЗБЕРЕШ ЗАЩОТО СИ С РОБСКИ МАНТАЛИТЕТ !!! ТУРЦИТЕ НИКОГА В СВОЯТА ИСТОРИЯ НЕ СА БИЛИ ПОДЧИНЕНИ !!! ТУРЦИТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е РОБСТВО !!! ЗА ТЯХ МЕРКЕЛ Е ЕДНА БАБИЧКА ,КОЯТО ПРЕДСТАВЛЯВА ПОБЕДЕНА ДЪРЖАВА !!! ТУРЦИЯ НЕ ПРИЕМА НА СЕРИОЗНО БАБА МЕРКЕЛ !!! АКО ЗА ТЕБ ЗАЩИТАТА НА НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ Е НАГЛОСТ ТО ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ !!! ТРУДНО ЩЕ МЕ РАЗБЕРЕШ !!!

    Коментиран от #9, #12, #15, #17, #21

  • 8 Барчо

    15 2 Отговор
    Като гледам тоя неадекватен поглед на тая бабичка и действията и, които нямат противодействия от великия германски народ си мисля, че тя е пълното отражение за състоянието и. Явно германците са се свили в черупките си и нищо не ги интересува. По-рано си мислех, че бабичката е на заплата и при ердоганчето, и при арабите. Само че ако беше така германците щяха да я изгорят на клада. Всяко нещо има начало и край. Ще видим дали нашият ще е преди немците или обратното.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Токмаковски

    9 1 Отговор
    И едните не допускат, и другите не допускат , няма проблем. Трябва с еднакъв аршин, а не с арменския поп.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 наблюдател

    19 7 Отговор

    До коментар #11 от "Токмаковски":

    Аз не видях германски депутати да искат да водят агитационни митинги за налагане на диктатура.Хората искат да посетят техни военно служещи.Ако трябва отговорът да е адекватен трябва да се забрани на всички турски граждани да влизат в ЕС.Тогава ще видм оня тъп фес как ще лази както лазеше пред Путин.
    Феса само от сопа разбира и историята го е доказвала много пъти.

    Коментиран от #14, #18

  • 14 Хасан

    11 9 Отговор

    До коментар #13 от "наблюдател":

    Феса не е размахвал сопа от сто години ..ааа да само Кипър и те гърците разбраха
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 мушмурокманечок

    3 3 Отговор
    Когато е права, просто си е права!
  • 17 Българин

    19 8 Отговор

    До коментар #7 от "ИСТИНАТА":

    Ей необиждай,всеки има право да казва каквото си иска.Но вие това право го нямате .Като е толко велика тази страна какво правиш тук?И как не сте подчинени като постоянно сте потиснати и ограничени.Щом ви е толко добре в турция защо 70 % процента от вас сте плъзнали да работите из цяла Европа.Прибирате се един път в годината с коли под наем или на лизинг за да се покажете пред свойте ,че сте" успели".Нали знаеш ,че Европа ако си оттегли заводите и инвестициите от анадола ще лижете земята за сол.Аре по кротко и се успокой,Българите и България не са ви проблем.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хасан

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Много глупави работи пишеш....турците си обичат комшиите си..имат много българи приятели...но мразят българите които мразят турците..."германия щяла да дръпне бизнеса си".. Бизнеса не гледа политика гледа печалба си...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гала

    6 3 Отговор
    До Хасан.Нямаме нищо против турския народ.А имаме против ердоган,които както е тръгнал след5 години ще въведе ширията,децата ще са с бурки и неграмотни.Ще четат по цял ден корана и ще целуват гъ.а на ердоганчо.Жалко за интелигентните,цивилизовани и културни турци.Те ще са по затворите...Нали знаеш как беше по бай тошово време...ай гъкнеш и в Белене.Честито
  • 23 Армен Асланян

    2 3 Отговор
    След Арменците следват кюрдите.

    Коментиран от #24

  • 24 БГ222

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Армен Асланян":

    Слвд арменците били кюрдите,никой няма да допусне в 21 век бжезнаказано да се избиват народи.Ако Ердоган започне нещо подобно го чака съдбата на Садам Хюсеин прошка просто няма да има,съдбата на диктаторите е предначертана....
Новини по държави: