Last news in Fakti

18 Май, 2017 19:18 1 977 2

Ердоган: Извънредното положение остава

  • турция-
  • извънредно положение-
  • реджеп ердоган-
  • сирия-
  • пкк-
  • ислямска държава

Не можем да прекратим мерките преди всичко да се нормализира напълно

Ердоган: Извънредното положение остава - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Анкара не може да прекрати режима на извънредно положение преди всичко да се нормализира напълно, предаде "Ройтерс". Извънредното положение в южната ни съседка беше въведено след опита за преврат през юли м. г.

Ердоган говори в Истанбул, след като се върна от САЩ, информира Анадолската агенция. Президентът коментира редица въпроси, сред които ситуацията, свързана със сигурността в Турция, и ситуацията в Сирия.

Не можем да прекратим режима на извънредно положение, докато навсякъде не бъде постигнат мир и благополучие, посочи Ердоган, цитиран от "Ройтерс".

Ердоган: Извънредното положение остава

Той заяви, че някои райони в югоизточната и източната част на страната, където от десетилетия са активни бунтовниците от Кюрдската работническа партия (ПКК), все още са пълни с оръжия.
В момента планините в югоизточен и източен Анадол са пълни с пещери (на терористите), в подземията на градовете е пълно с оръжия, каза президентът.

Той посочи, че е заявил на САЩ, че Турция не може да бъде част от операция за отвоюване на сирийския град Ракка от "Ислямска държава" заради участието в офанзивата на сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа.

Ердоган: Извънредното положение остава

Турция няма да се поколебае да предприеме още операции като кампанията "Ефратски щит" в Северна Сирия, добави Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    3 2 Отговор
    т.е ще стоят във военно положение докато някой гръмне Ердоган или той се спомине от старост

    Коментиран от #2

  • 2 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Ти пък...не правиш разлика между извънредно и военно положение...Франция също е в извънредно положение
Новини по държави: