Last news in Fakti

22 Май, 2017 09:08 1 003 0

Столтенберг ще помирява Германия и Турция

  • германия-
  • йенс столтенберг-
  • турция

Той е притеснен от напрежението между двете страни

Столтенберг ще помирява Германия и Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенбер обяви, че поддържа връзка с Германия и Турция във връзка с отказа на турските власти да дадат достъп на германски депутати до базата „Инджирлик“.

Пред „Блид“ Столтенберг обяви, че се е фокусирал върху разрешаването на проблема. Той заяви, че няма да се занимава с хипотетични въпроси, като това дали германските власти биха изтеглили военните си от базата.

Германското правителство вече обяви, че обмисля изтегляне на своите военни от турската военна база.

Стотленберг изрази притеснения за спора между двете страни. През миналата седмица Анкара отказа достъп до базата на германски депутати. Това предизвика спекулации, че Германия търси ново място за разполагане на своя база.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: