Last news in Fakti

23 Май, 2017 08:05 1 061 0

Няма пострадали българи в Манчестър

  • манчестър-
  • великобритания-
  • атентат-
  • терор-
  • българи-
  • пострадали-
  • концерт

Посолството на България в Лондон следи ситуацията

Няма пострадали българи в Манчестър - 1
Снимка: БТА/ AP

До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани при терористичното нападение в Манчестър, съобщиха от външното ни министерство.

22 души бяха убити, а над петдесет ранени при атентат на музикален концерт на американската поп звезда Ариана Гранде.

Посолството на Република България в Лондон следи ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти, обявиха от българското външно министерство.

Полицията в Манчестър публикува номер на гореща телефонна линия за сигнали от граждани, чиито близки може да са били засегнати при нападението в концертната зала Манчестър Арена.

При избиране от Обединеното кралство: 0161 856 9400; При избиране от България: 00 44 161 856 9400. Полицията предупреждава, че линията е натоварена и може да се наложи изчакване.

Британските сили за сигурност обявиха, че разглеждат случилото се в Манчестър като терористично нападение. Първоначалната информация сочи, че атентатор самоубиец се е взривил във фоайето на огромната „Манчестър Арена“ при напускането на музикалните фенове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: