Last news in Fakti

23 Май, 2017 06:53 5 440 19

Терор в Манчестър! Музикален концерт беше окървавен

  • манчестър-
  • концерт-
  • терор-
  • великобритания-
  • англия-
  • ариана гранде-
  • зала

Британската полиция разглежда случилото се като терористично нападение

Терор в Манчестър! Музикален концерт беше окървавен - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко 22 души бяха убити, а над петдесет ранени при терористично нападение в град Манчестър. Атаката е извършена на музикален концерт на американската поп звезда Ариана Гранде.

Британската полиция разглежда нападението като терористично. Експлозия разтърси „Манчестър Арена“ малко след полунощ българско време след концерта на поп звездата.

Атентатор самоубиец е извършил атаката, когато хиляди музикални фенове са напускали залата. Някои от ранените имат наранявания от шрапнели. Полицията съобщи, че атентаторът е скрил бомбата в раницата си.

Бомбата е избухнала не в залата на музикалния концерт, а във фоайето на „Манчестър Арена“, когато огромни тълпи хора са напускали съоръжението. Полицейски хеликоптери бяха изпратени към мястото на атентата, извършен близо половин час след полунощ българско време.

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в град Манчестър. Ариана Гранде е една от звездите на световната поп сцена в момента, посочват британските медии. Огромна част от нейните фенове са тийнейджъри.

Британският министър-председател Тереза Мей описа случилото се като „терористично нападение“. Британските медии пишат, че атентатор самоубиец стои зад атаката в Манчестър. Властите в града отвориха гореща линия, на която може да бъде получена информация, свързана с жертвите и ранените.

Около 20 000 души са присъствали на концерта на американската изпълнителка Ариана Гранде. Огромна част от тях са тийнейджъри. Самата певица е изпаднала в истерия заради терористичното нападение. По всяка вероятност тя ще отмени европейското си турне.

„Съкрушена, в дъното на душата. Толкова съжалявам, нямам думи“, написа Ариана Гранде в профила си в Туитър. Нейният екип разпространи официално съобщение, в което благодари на британската полиция за бързия отговор.

Британската полиция обяви, че е засилила полицейското присъствие на ключови локации, включително ЖП гарите. От американския Департамент за вътрешна сигурност обявиха, че следят отблизо ситуацията. Според американските власти няма конкретна информация за опасност, свързана с музикалните концерти в Щатите.

След чутия силен взрив в залата на концерта в Манчестър настана паника сред присъстващите. Барман на нощен клуб до залата заяви, че много хора са лежели на земята, покрити в кръв. По думите му повечето от музикални фенове са били тийнейджъри.

Терор в Манчестър! Музикален концерт беше окървавен
Снимка: БТА/ AP

Терор в Манчестър! Музикален концерт беше окървавен
Снимка: БТА/ AP

Терор в Манчестър! Музикален концерт беше окървавен
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bill

    51 10 Отговор
    Още джамии, още толерантност към ислямските диваци?
  • 2 Kcaniba

    39 7 Отговор
    Повече джамии, повече буруки!!
    Повече белите пачи с първобитните!!!
    Демократичноу!!
    Толерантноу!!!
  • 3 рублаАкбар

    28 2 Отговор
    британските талибани се прибират от гурбета в сирия и ирак.
  • 4 Трифонов

    28 9 Отговор
    Нов свят, какво да се прави! Нов ред... християнски. Либерален. Неолиберален... Като ти шибнат един шамар, обръщаш другата буза... а после сваляш гащите и удобно са надупваш... От друга страна обаче, защото винаги нещата имат и друга страна, нека бъдем реалисти. Какво представлява европейското общество!? Това е хайка от разгащени, недисциплинирани, мързеливи, лениви дори, алчни, похотливи, повърхностни, глупави... безделници. От сутрин до вечер се шляят по кафета и ресторанти, впили кравешки поглед в дисплеите на iPhone-ите си и нехаещи за съществените и важни неща в живота. Масова част от тази разгулна банда се издържа чрез поддържане на You Tube канали на безумна тематика, а останалите безделници си губят времето да гледат идиотските творчески напъни на първата група.
  • 5 Трифонов

    27 13 Отговор
    Единствените неща, за които мисли съвременният европеец са ядене и е..не! Няма какво да се лъжем. И именно защото и на тези две неща има насищане, видяхме как бели, европейски момиченца хукнаха да търсят маймуните на ИДИЛ, за да се чифтосат и с тях... Понеже им се сториха различни, екзотични, брадати, космати... а европейците отдавна се обезкосмяват, а и предпочитат да си го слагат отзад вместо да удовлетворяват сексуалните щения на разгонените тийнейджърки от женски пол. От друга страна, ако представителките на съвременната европейска жена, са толкова тъпи, че да хукнат да се съвкупяват с маймуните, то как бихме могли да упрекваме европейските мъже, че предпочитат друг тип ласки. Как реагираха на всичко това малката част останали хетеросексуалисти в Европа!? Грабнаха оръжие ли? Свалиха с бунтове недъгавите си, алчни правителства и избраха сериозни политици, които могат да се справят с кризата ли? Върнаха се във фабриките да си скъсат задниците от работа, за да няма икономиката необходимост от работната ръка на маймуните ли? Осъзнаха ли, че смисълът на живота не се състои в преследването на някакво имагинерно "щастие", а в духовното израстване и интелектуалното осъвършенстване на личността? Не, не мисля, че европейският хетеросексуалист направи нещо от това. Просто... си пусна брада!!! Жалко е, като се замислиш... и съдбата му е напълно логична, а лично според мен, и напълно заслужена!
  • 6 Azazel

    7 11 Отговор
    И как точно толерантността на Европа и демокрацията, се оказаха виновни за атентата в Манчестър, според коментиралите по-горе? Любимите ви Русия и Путин, като не са толерантни и са истински мъже, а не "еврогейове", да не би в Русия да стават по-малко атентати? Напротив, там стават повече атентати, отколкото в целия ЕС, взет заедно. Истината е, че подобни психопати има навсякъде и дали ще попаднат под въздействието на ислямски радикали и ще се самовзриват, за да отидат в рая и да получат 72 девици, дали ще се врежат с колата си в Таймс Скуеър, защото са чули гласове или ще ритат баби по спирките в Бургас, това са едни и същи хора.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Morgoth

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Azazel":

    Толерантността увеличи драстично количеството "материал" склонен към подобни прояви. Не е невъзможно, но е доста по-трудно да се обърне християнин в ислямски радикалист. Ако ги нямаше гетата от незачитащи европейските ценности и неуспели в живота синове на мюсюлмански имигранти тероризма щеше доста по-трудно да намира почва е Европа.

    Коментиран от #8

  • 8 Azazel

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Morgoth":

    Не съм съгласен с теб по отношение на толерантността (тя няма нищо общо), за останалото съм съгласен. Проблемът е именно в маргинализирането на големи социални групи от обществото. Децата на имигрантите, дошли от колониите да работят за възстановяването на следвоенна Европа, са днешните терористи. Това се случва, защото те не са били интегрирани и са оставени да живеят в гета, без образование и работа, и така се чувстват неприети и ненужни за обществото. В ислямските идеологии и терористичните групировки те просто намират отдушник, място, където се чувстват приети и ценени. И, когато говорим за Обединеното Кралство, допреди 20-на години същото можеше да се каже и за терористите от ИРА - всички излизаха от католическо гето с огромна безработица в Белфаст. Различни религии, различен произход, но един и същи резултат...

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Трифонов

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Azazel":

    Заблудеността ти по отношение на протичащите в Европа и Света обществено-политически, икономически и културни процеси, е толкова голяма, че е напълно невъзможно с пет, десет реда да ти бъде налят здрав разум в празната глава. Искам само следното да разбера - по силата на каква логика, деца по на 12 - 13 години, в понеделник вечер, в 22,45 часа, вместо да са по леглата в подготовка за следващия учебен ден, са на концерт на няк`ва бездарна тъпанарка, която си развява циците по един стадион, фърля предизвикателни погледи и цупи минетчийски джучки наляво-наясно!? Ето така... се оказа неолиберализмът, криворазбраната толерантност и т.нар. "европейски ценности" причина и последица за тази и, вярвай ми, още много подобни трагедии. Защото въпросната криворазбрана "европейска толерантност" се отразява във всеки аспект от живота ни. Така възпитаваме децата си - че това е нормално, че е редно едно 13 годишно момиче да е на концерт до сред нощите в понеделник, да има полов живот на тази възраст и да се държи като 40 годишна проститутка, вместо да си гледа уроците. И след това една банда идиоти - професори, политолози и други шизофреници се напъват да обясняват защо въпросните "дечица" са зарязали уроците и са тръгнали да се е**т с маймуните от ИДИЛ. Ей за това!

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Трифонов

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Azazel":

    Не се интегрира туй, що е неинтегрируемо!!! Вбийте си го това в кратуните!!! Затова се избиват. И ако не бяха така наречените "ценности" щяхме да сме ги прочистили до сега! А не да ми обясняват разни кратуни, че не били интегрирани!
  • 11 Azazel

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Трифонов":

    Така, като те слушам, отлично си попил идеологията на ИДИЛ и най-вероятно скоро ще те гледаме по новините като извършител на някой следващ атентат... Но, бих ти препоръчал, вместо това, щом толкова ти е противна съвременната европейска култура, да поискаш политическо убежище в Афганистан - мисля, че там перфектно ще се интегрираш сред талибаните.
  • 12 Morgoth

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Azazel":

    Може би не точно толерантността, но либералните разбирания имат голяма вина. Според либералите етнос и религия нямат никакво значение, а реалността показва, че не е така. Много малки количества различни хора се интегрират успешно, но големите групи създават гета. "Интеграцията" в която либералите вярват се оказва възможна само при малки различия в параметрите - раса, етнос, религия, език и манталитет. Във всички останали случаи е пълен провал. Европа в момента жъне плода на провалената интеграция на хора с които се е сдобила без да са и необходими.

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Morgoth

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Трифонов":

    И кво, ако концерта беше 18:45 щеше да има разлика за идиота който е отишъл да трепе децата ли?
    Твоето мнение е напълно подвластно на максимата "От това новото поколение нищо не става", която е била и сигурно винаги ще бъде актуална, но това не я прави вярна и реалността винаги я е оборвала.
  • 14 Кратуна

    2 1 Отговор
    И 25 пъти да си смениш ника все тая -такива тъпотии друг не може да напише
  • 15 факт

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Morgoth":

    Каква интеграция, какви пет лева?! Така нареченият Запад не иска дори източноевропейците или ако ги иска то е за да им вършат мръсната и неквалифицирана работа. Забравихте ли, че германците в последната война наричаха славяните получовеци - untermenschen?
  • 16 Azazel

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Morgoth":

    Либерализмът няма отношение към опитите за интеграция, не разбирам защо е обичайният виновник за всичко. Той е просто концепция, която поставя на първо място свободата и равенството. Обединеното Кралство е доста далеч от либералните идеи, те, засега виреят добре единствено в Холандия и в скандинавските държави. Иначе, за расата и религията като фактор за интеграция, не съм съвсем съгласен - индийците (отчасти и китайците) в Обединеното Кралство (а също и в САЩ, Канада и т.н.), макар и с различна раса и религия, се интегрират по-добре от източноевропейците, които уж имаме същата раса и почти същата религия. Факт е обаче, че част от ислямската общност там (далеч не цялата!), независимо от расата си, не може, а и не иска да се интегрира. Въпрос на култура и ценности е - докато за индийците образованието е висша ценност и гледат да изпратят децата си в университет, пакистанските мюсюлмани при първа възможност ги женят за свои братовчеди в Пакистан, за да могат да отидат и те в Англия...

    Коментиран от #17

  • 17 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Azazel":

    Либерализма работи за мултикултурно общество, и не зачита етнос и религия като фактор, а това е утопия, която може да работи само в добри времена, когато правителството налива много пари в нея.
    Иначе за параметрите спъващи интеграцията не претендирам, че списъка ми е изчерпателен или пък правилно подреден. Все пак хора с различна ценностна система не могат да съжителстват добре, а религия, бит и култура оформят ценностната система. А липсата на външни различния помага да не влизаш в клишета, защото обикновено преди да разбереш, че този човек е евреин например вече ще го познаваш и ще имаш собствено мнение за него, а не такова идващо от някакви групови предразсъдъци.
  • 18 Нафарфорий

    3 1 Отговор
    Това надявам се ще отвори очите на Ариана Гранде, която защитаваше арабските подчовеци!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор
    Европа е свършена
    Европа гори
    Как един път в Америка не стана атентат
    Ама Тръмп си пази страната каза човека чалми не искам и не искам да ги пускам въобще тука
    прост ли е ?
    трябва да се появи МЪЖ КОЙТО ДА ПОВЕДЕ КРЪСТОНОСЦИТЕ
    НА БОЙ СРЕЩУ ЧАЛМИТЕ ЧАРШАФИТЕ МЮСЛИТАТА
    ПРОБЛЕМА ВЕЧЕ МНОГО НАЗРЯ И Е КРАЙНО ВРЕМЕ
    БЕЗ КРЪВ ТЕ НЯМА ДА СЕ СПРАТ
Новини по държави: