24 Май, 2017 14:43 2 631 12

Москва: Женевските преговори за Сирия са изчерпани

  • русия-
  • сирия-
  • химическо оръжие-
  • сергей шойгу-
  • сащ-
  • башар асад

Руското военно министерство разполага с информация къде и коя от терористичните организации държат химическо оръжие

Москва: Женевските преговори за Сирия са изчерпани - 1
Снимки: БТА/АР

Преговорите по сирийската криза, провеждащи се в Женева, са се изчерпали и трябва да се пристъпи към съставянето на нова конституция на Сирийската арабска република, каза днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу на слушания в Съвета на федерацията - горната камара на руския парламент.

Това, което можа да бъде направено в Женева, според мене, е максимумът на възможното. Бихме искали на същия терен и на терена в Астана да започне работа по новата конституция и за бъдещето на Сирия, както и за механизма на приемането й, за новия механизъм за избиране на парламент и ръководство на Сирия", посочи Шойгу.

Русия и САЩ продължават да обсъждат денонощно положението в Сирия и готвят съвместен проект за южната зона за деескалация, съобщи той. "Вършим заедно много работа - не искам да разкривам тук всичко - и бихме искали тази работа да бъде доведена до край", каза той.

Москва: Женевските преговори за Сирия са изчерпани

Министърът добави, че руското министерство на отбраната е в непрекъсната връзка по тези въпроси и с Йордания и Израел.

Надяваме се в началото на юни да се състои поредната среща на преговорите за Сирия в Астана, където да можем да утвърдим всички положения за силите, които ще поддържат зоните за деескалация, да утвърдим карти, коридори за сигурност. Според нас коридорите, разделящи страните в конфликта там, трябва да бъдат широки един километър, добави Шойгу.

Москва: Женевските преговори за Сирия са изчерпани

Руското военно министерство разполага с информация къде и коя от терористичните организации "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра" държат компоненти за химическо оръжие, отбеляза руският външен министър.

Министър Шойгу посочи Украйна, Сирия и Корейския полуостров като стратегически важни за Русия региони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antimediator

    17 10 Отговор
    Поредната хибридна новина.
    Какво бил казал руският министър на отбраната Сергей Шойгу !
  • 2 кики

    16 16 Отговор
    "Российские С-400 бессильны против американских F-35". В интернете появилась информация, что Израиль якобы применил истребитель F-35 для авиаудара по пригороду Дамаска. И якобы еврейский генерал заявил, что русские средства ПВО "не видят" этот чудесный самолет.

    Коментиран от #5

  • 3 кики

    17 11 Отговор
    Черна гора ще се присъедини към НАТО през юни, съобщи днес на пресконференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. Той уточни, че всички държави от алианса вече са ратифицирали договора с Подгорица.
  • 4 кики

    8 5 Отговор
    НАТО ще получи ключовете от новата си централа в Брюксел, президентът Тръмп ще открие паметник, посветен на чл. 5 от Вашингтонския договор, а германският канцлер Ангела Меркел ще открие паметник с парче от Берлинската стена.
  • 5 Бай хой

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "кики":

    Кики къде ги видя тия ф35 над дамаск ве?

    Стига ли ти на пипето за колко време се въвежда един изтребител в експлоатация че и в бойна готовност? Колко наивен трябва да бъдеш че някой ще си позволи да пусне такава скъпа машина срещу два три камиона и то при условие че може да пусне ракета или да стреля с артилерия на 20 30 километра. Самонавиваш ли се, самозалъгваш ли се, ама с тия нпо лозунги само се излагаш.

    И с-400 е разположена при Латакия която е на повече от 250 километра от Дамаск. Какви глупости ръсиш. Те и хамериканските таад засичат ракетите на унчо от почти 1000 километра но не могат да ги достигнат. Прочети и се информирай дадена пво система от колко километра засича целите и на какво разстояние ги поразява.

    Коментиран от #7

  • 6 маша

    7 10 Отговор
    Печально, и эта не полная картина всех проблем которые на сегодня реально существует. Путин за 17 лет страну довёл до нищеты. Искренне, жаль Россию. Самая богатая страна в мире. Но - народ в целом, живёт в нищите.
  • 7 мики

    12 8 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Само Бай Хой и С-400 не ги видяха

    http://www.usarmy4life.com/looks-like-israel-already-using-f-35s-syria/

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    6 9 Отговор

    До коментар #7 от "мики":

    Ти май четеш само заглавието и разглеждаш картинките. Не си добре с английския ли? Къде прочете в статията че са използвани точно ф35. Дамаск е на 20 километра от границата и съвсем малко трябва да имаш в главата си че никой няма да обстрелва от сирийска територия. А единият им ф35 даде фира още зимата и тогава израелците заплашиха че ще унищожат цялата сирийска пво отбрана което ама никак не се е случило. Защо ли? И тогава израелците реваха че били обстрелвани на тяхна територия.

    Коментиран от #9

  • 9 мики

    12 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Хааааййййдееее как отвори торбата с лъжите без да се замисля
    Хайде да ми покажеш точно къде го пише ,че Израел са губили самолет ,още повече Ф-35 -и то зимата, те ги нямаха през зимата.
    Бил е обстрелян израелски самолет -неуспешно, и още със същия полет бяха смлели батареята. Не били компютри , а компоти -същата работа.

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    6 8 Отговор

    До коментар #9 от "мики":

    Още малко и ще си кажеш всичко. Те израелците вярно че нямаха ама хамитата имаха. И пускаха ракети от окупираните територии. И като ядоха ракетите и то не от с400 а много по стари изреваха на умряло. И започнаха обстрели само с артилерия. Това са фактите а другото е блянове на меки китки които са виждали оръжия само на компютрите.

    Коментиран от #11

  • 11 мики

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Какво имаха хамитата ? Какво имаха те ? Нещо фактите са ти много объркани в главата.
    Ф-22 имат САЩ там ,не Ф-35 .

    А аз каквито оръжия съм виждал ,ти такива не си и сънувал . Това знаеш ли го ? Че съм бил напр. в танковите бази Кайзерслаутерн в американската и в немската И на още много други места

    Коментиран от #12

  • 12 Бай хой

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "мики":

    То и кучето гледало през вратата ама от касаплък не разбира.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания