14 Май, 2017 11:55 2 372 31

Путин: Стига с войнствената реторика!

  • пекин-
  • русия-
  • реторика-
  • войнствена-
  • президент-
  • икономика-
  • форум-
  • търговия

Руският президент е против търговския протекционизъм

Путин: Стига с войнствената реторика! - 1
Снимка: БТА/ AP

Всички страни трябва да се откажат от войнствената реторика, за да се преодолее стагнацията в глобалното развитие. Това заяви руският президент Владимир Путин в Пекин, предаде ТАСС.

Държавният глава присъства на икономическия форум, организиран в китайската столица. Путин заяви, че тероризмът и регионалните конфликти са сред основните заплахи за развитието в световен мащаб.

„Дисбалансът в социалното и икономическо развитие, кризата в предишния глобален модел, водят до негативни последици за отношенията между отделните страни. Има последици и за международната сигурност“, заяви руският президент.

„Войнствената реторика и взаимните обвинения правят нещата по-лоши. Не можем със старите методи да решим настоящите кризи. Нужни са нови идеи“, заяви Владимир Путин.

По думите му в Евразия има много места, в които от десетилетия се водят спорове и има риск за сигурността. Путин заяви, че са нужни усилия в областта на сигурността, икономиката и търсенето на нови фактори за растеж.

Руският президент за пореден път подчерта нуждата от евразийско икономическо сътрудничество. В същото време той предупреди и за рисковете, които води след себе си протекционизмът.

Има информация, че страните от Европейския съюз могат да откажат да подпишат съвместна декларация за търговия след разговорите на високо равнище в Пекин. Европейските делегати са обезпокоени във връзка с прозрачността, обществените търгове и международните стандарти за защита на обществената и околната среда.

Междувременно Русия и Китай изразиха безпокойство от ескалацията на напрежението на Корейския полуостров след поредното изстрелването на ракета от Северна Корея, което е в нарушение на резолюциите на ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРО

    10 10 Отговор
    А ДОБРО УТРО.
  • 2 ФАКТ

    36 16 Отговор
    Както винаги-реално,точно и адекватно мнение.
  • 3 витя

    15 33 Отговор
    Цинизъм!
  • 4 no name no face no number

    10 10 Отговор
    Май ми се изясняват нещата. Тръмп обединява Америка, Меркер и Французина Европа, Путин Азия и после всички се обединяват под шапката на световното правителство в сянка иии купона започва
  • 5 Хасан

    2 16 Отговор
    И Ердоган мюсюлманите и карето е готово. За картите трябва 4ти и за стола 4 крака.. Запада и Русия не му дават и затова е целия театър -наричат го диктатор,ислямист.. А истината е друга

    Коментиран от #6

  • 6 Kcaniba

    27 9 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Хасан, те и СА обединяват муслимския свят!!
    Ходи пий една ени раки там, и да те видя!!!
    Жив ще те одерат!!!
    Русия е най адекватна страна във външната политика на пост-модерният свят!!!

    Коментиран от #16

  • 7 Fer

    10 27 Отговор
    Май каПутин започна да го стяга чепика. До 2016 се зъбеше на целия свят, 2017 омекна. 2018? Дано, дай Боже!

    Коментиран от #12

  • 8 коко

    9 20 Отговор
    Минималната цена на водката и коняка в Русия се повиши, съобщи РИА Новости, позовавайки се на информация на руското министерство на финансите.

    Цената на дребно на бутилка водка от 0.5 литра се увеличи със 7.9% и достигна 205 рубли ($3.59), сочат данните на финансовото ведомство.

    Министерството си обяснява повишаването на цената от увеличените акцизни ставки и повишените производствени разходи.

    През последните месеци руският президент Владимир Путин подчерта, че правилата за производство и продажба на спиртните напитки в страната трябва да бъдат затегнати.

    Минималната цена на водката беше въведена като мярка в Русия с идеята да противодейства на продажбата на фалшив алкохол. Половин литър коняк струва 371 рубли, което е увеличение с близо 15 процента.Ета болшой проблем товарищи ватником...

    Коментиран от #10

  • 9 ВЦГ

    4 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Свързана с Кюрдската работническа партия групировка издигна руския флаг в сирийския град Африн, намиращ се близо до турската граница, съобщи агенция „Доган“.

    Новината идва няколко дни, след като руският президент Владимир Путин отрече въоръжените сили на страната му да си сътрудничат с групировки, които Турция разглежда като терористични и риск за сигурността си.

    Руското знаме е било издигнато в регион, контролиран от Демократичния съюз (PYD), който според турците е въоръжено крило на ПКК, с която турската армия възобнови конфликта през 2015 година.

    Коментиран от #13

  • 10 кокондрел

    16 6 Отговор

    До коментар #8 от "коко":

    И какво точно искаш да кажеш? Или и ти не знаеш?- "много искам да кажа нещо, незнам какво, ама го искам"
  • 11 Гост

    9 20 Отговор
    Путлер и без войствена риторика си присвоява чужди територии. Какво иска мълчете си ,премахнете ембаргото ,че имам планове и за други съседни страни.Няма как да стане.
  • 12 ферончо

    15 4 Отговор

    До коментар #7 от "Fer":

    Не знам от коя галактика идваш, ама я се върни пак там. Тук си неадекватен.
  • 13 ВЦГЛПК

    13 6 Отговор

    До коментар #9 от "ВЦГ":

    И какво ти е мнението? Или още не можеш да си го намериш?
  • 14 ВЦГ

    8 12 Отговор
    Комунист=терорист...понял малчика Морозов
  • 15 ВЦГ

    12 15 Отговор
    Южна Корея е държава с територия от 100 000 кв.км.
    По-малка е от България.
    Южна Корея не разполага с нефт, газ, злато, диаманти, за разлика от Русия
    През 2015 г. Южна Корея изпревари Руската федерация по брутен вътрешен продукт (БВП).
    Брутният вътрешен продукт на Русия през 2016 г. даже спадна още и ще бъде около 1,1 трилиона долара, а графиката ще изглежда още по-трагична за русофилите, след като правителствата предоставят данните на Световната банка.
    На какво се дължи тази огромна разлика?!
    На какво се дължи фактът, че държава, която е 170 пъти по-малка по територия и с около 3 пъти по-малко население произвежда повече от Русия?!Понял....а понял
  • 16 Хасан

    2 14 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Русия е сила това да.. Но няма влияние върху народните маси.. Пиян руснак какво може да каже в Ирак, Сирия.. Само да назначи някой диктатор.. Същото се отнася и за Запада.. Докато Турция владее улицата,обикновените хора.. Сериали,семейни ценности.. Жените от Сирия,Иран искат да бъдат като туркините от сериалите.. А не като героините от "Секса и града"

    Коментиран от #18, #19, #30

  • 17 Име като гост

    12 2 Отговор
    Хасане,запази си мнението и турските ценности за отвъд Босфора!Ти си НИКОЙ да казваш кой е пиян и кой е залян!!!
  • 18 ДОолбрайд

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Кви ценности манафизма, няква ценност ли е че немоа са сета нещо?
  • 19 Kcaniba

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Съветвам те да посетиш пияните-заляни на гости.
    Ще си промениш бързо мнението - повярвай.
    Народните маси е мн. относително понятие.
    Нео-осмянските цености ли визираш? (Ако пък не, поправи ме моля!!!)
    Ако да - то виж историята, докъде са стигнали турците с османските ти зености и докъде със светските - повече европейските, отколкото азиатските!!
    Ататюрк е низвергнат, разбирам, но ти нали не си кривокрак монголоид от Анадола, и схващаш разликата ;)

    Коментиран от #25

  • 20 кики

    10 19 Отговор
    В края на Втората световна война Червената армия извършва нечувани престъпления срещу населението не само в Германия и нейните съюзници, но и в страните, станали жертва на нацистката агресия. Така например чудовищно голям е броят на изнасилените жени и деца - често убивани, садистично осакатявани или оставяни да умрат от кръвоизливи след груповите пиянски гаври на съветски войници, офицери и дори генерали.
    По оценки на някои историци, само в Германия има 2 милиона такива случая. Като прибавим към тях и убитите или осакатени след грабежи, депортации или просто за отмъщение граждани, броят на цивилните жертви на загубилите човешки образ „освободители“ със сигурност нараства поне двойно.

    Коментиран от #22

  • 21 ВЦГ

    9 14 Отговор
    Добра илюстрация на подобно твърдение са нерешените проблеми за съдбата на заграбените през февруари 1945 г. от съветската окупационна администрация архиви на министерствата, армията и полицията на Третото българско царство. Москва не само още не ги е върнала, както беше обещано по време на посещението на Путин в България през 2008 г.,но и проявява свръхчувствителност към всяка новина за съдбата на многобройните паметници на “жертвите” на Червената армия в България. Фактът, че на територията на страната няма нито един убит в сражения червеноармеец, не пречи на високопоставени руски политици и чиновници и до днес публично да твърдят, че България е била освободена “от фашизма и германските окупатори” с кръвта на съветските войници и офицери. Как всъщност се е родил този мит?
  • 22 кикинчо

    13 5 Отговор

    До коментар #20 от "кики":

    Кире, хората се ориентират по съдържанието на текстовете. Не се интересуват от никовете. Успокой се.
  • 23 ВЦГ

    10 15 Отговор
    Когато Кремъл решава да изгради мита за пропитата с кръвта на съветски войници българска земя, пропагандата среща сериозен проблем - липсват жертви на паднали съветски войници за "освобождението" на България от фашизма. Не върши работа и фактът, че единствените споминали се в България съветски воини са докараните за лечение от Румъния бойци, ранени в Яшко-Кишиневската операция. Бургаското военно гробище пък е попълнено с телата на 90 съветски солдати, отровили се с метилов алкохол, свидетелства шефът на българския държавен архив Михаил Груев. Въпреки многобройните случаи на грабежи, съпроводени със стотици изнасилвания и убийства, броят на разстреляните в България съветски престъпници с униформи е нищожен, а деянията им хич не се връзват с идеята за братски могили на героите от „второто“ освобождение.
  • 24 ВЦГ

    9 18 Отговор
    Решението е само едно – да се докарат трупове на съветски войници, убити в боевете в Югославия, и с тях да се оформят няколко съветски военни гробища в българските градове. По време на зловещата операция телата на повече от 200 съветски войници са докарани от Сърбия в България. Видин е една от крайните дестинации на печалния „внос“.
    Защо не връщат архивите?
    Преговорите за връщане на задигнатите и задържани в руски хранилища български държавни архиви на практика са преустановени и досега не са довели до някакъв резултат. Единственото, което се знае за тях, е че става дума за около 120 чувала с документи, стоварени на пристанище Лом през 1945 г. за изнасяне към СССР. Голяма част от тях се съхранява в Трофейния архив на Русия и в хранилище, намиращо се южно от Москва. По думите на бившия посланик на България в Русия Илиян Василев, документите се държат в насипно състояние, без да са подредени и класифицирани.
    „Руската страна е поставила искане да им плащаме по 1,74 долара за всяка страница ксерокопирана архивна единица. По-висока цена е била искана само от организацията за съхраняването на паметта за Холокоста „Яд Вашем“. А за предоставяне на оригиналите не може и дума да става“, разказва Михаил Груев.
  • 25 Хасан

    1 7 Отговор

    До коментар #19 от "Kcaniba":

    Аз нямам предвид не османски ценности и нямам предвид България,а Египет, Сирия,Ирак, Йемен. Хората мразят и Русия и Запада и искат да живеят като в Турция -демокрация и религия заедно,модернизьм и традиции.. Все пак те не са нито руско, нито западно общество
  • 26 Хасан

    4 5 Отговор
    Съветския съюз имаше идеология за износ -социализма.. А Русия какво може да предложи -по добър капитализъм????
  • 27 Шубата

    9 16 Отговор
    Тоя от толкова ботокс заприлича на рептил
  • 28 Kcaniba

    0 9 Отговор
    Ми стига, спри се и покажи пример !

    Коментиран от #29

  • 29 Трол

    6 5 Отговор

    До коментар #28 от "Kcaniba":

    И дай пример се казва, а не и покажи пример! Ма много сте ми неграмотни козяшките колеги.

    Коментиран от #31

  • 30 jambazina

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Абе Хасане, тия туркини от сериалите нали ги има само в сериалите, ти приказваш га че не си бил в Анатолия и по-надолу, ай стига.
  • 31 Kcaniba

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "Трол":

    И двамата сте един трол дренки със ссскироkcaniba))))
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания