9 Юли, 2017 11:50 1 836 27

Горбачов гледа към Путин и Тръмп и си спомня за Рейгън

  • михаил горбачов-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп

Той направи интересно изказване за срещата между двамата лидери

Горбачов гледа към Путин и Тръмп и си спомня за Рейгън - 1

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов сравни срещата на Доналд Тръмп с Владимир Путин с тази, която на времето той имаше с Роналд Рейгън, съобщи ТАСС.

„Спомням си, когато започнахме диалога за разоръжаване с Роналд Рейгън. Само няколко дни по-късно ми съобщиха, американски военни кораби са навлезли в Черно море, в близост до руски води. Аз казах: Какво? Веднага разбрах, че това е провокация. Някой във Вашингтон не искаше този диалог. Протегнатите ръце между Путин и Тръмп са добър знак.

Няма да е просто, но тази среща е много важна. Тя може да се окаже отправна точка за резултати, които сега са недостижими, а това е важно“, заяви Горбачов.

Доналд Тръмп и Владимир Путин разговаряха по време на срещата на Г-20 в Хамбург. Двамата обсъдиха важни международни въпроси. Счита се, че между тях е имало позитивно отношение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    26 29 Отговор
    Путин не е глупак като Горбачов-факт.А тоя с белега и до днес го смятат за предател.
  • 2 дамммммммм

    28 27 Отговор
    Излиза,че и тогава САЩ са били лицемери-както винаги.
  • 3 кики

    29 27 Отговор
    Горбачов е човека спасил Света от война,и по–точно спасил хиляди руски животи,предотвратявайки гражданска война в империята на злото!Той пръв прозря,че оръжията не стават за ядене!Горбачов даде шанс на Русия да тръгне по нов,непознат за нея път,пътя към свободния свят!Сегашния режим пък показва и всеки ден го доказва,че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено!Историята е най–добрия и обективен съдник,и тя показва колко прав и смел е бил Горбачов!
  • 4 onq s konq

    30 25 Отговор
    Тоя човек заслужава паметник във всяка държава от бившия со. лагер,пъшкала 45г . под руския ботуш и благодарение на него в момента сме това,което сме!А че руснаците си го смятат за "предател"-нормално,защото се лишиха от робите в цяла Източна Европа,на които беше забранено да купуват качествени зап. стоки и бяха принудени да купуват руските боклуци на цени определени от Русия.Отделно пък "за да се запази баланса на стоки" изкупуваха най-вече хранителни продукти от нас на безценица.А ако се опиташ да бягаш през граница-разстрел на браздата!Ако демонстрираш-руски танкове немедлено се появяват и мачкат наред!Както и да е-ВАЖНОТО Е ЧЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ.

    Коментиран от #6, #7, #25

  • 5 Али Раза

    24 30 Отговор
    Само дето Путин няма да продаде Русия за жълти стотинки като Тази омразна за руския народ личност. Той няма да съпи никога повече на родната си земя! Ще умре прогонен. Хубаво, че съдбата изпрати личност като Путин да спаси Русия след предателството на Горбачов. Продаде народа и каузата на Русия. Разруши я. Как не го е срам да говори изобщо! Предател. Мерзавец. Безобразие е, че още е жив. Този точно плю в лицето на руския народ!
  • 6 Дедо Тодър

    20 27 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ти луд ли си бе младеж? На колко години си?

    Коментиран от #15

  • 7 Бай хой

    19 26 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Откога слугинчетата от кухнята разбират от история и политика?
    Просяците да се редят пред козяк и да не дават акъл.

    Коментиран от #17

  • 8 кики

    27 17 Отговор
    Когато човек прекарва по-голямата част от времето си по опашки за пазаруване, или се блъска сред множеството хора, желаещи да си набавят талони за водка или цигари, факт, който изглежда забравен от мнозина в днешна Русия, той неизбежно предпочита яснотата, пък била тя и горчива, пред безкрайната неизвестност и хаоса. А в загиващия СССР цареше именно хаос. Затова днешното дълбоко убеждение на мнозинството руснаци, че СССР е можел да бъде запазен, противоречи на истинските факти.
    Нито едно общество не е в състояние на два пъти да преживее разпадането на своята държава в рамките на един и същи век, без да преживее сериозна психическа травма. Затова няма място за никакво злорадство. Факт е обаче, че руснаците днес идеализират онзи СССР. Но това беше държава на потиснати хора с много скромни желания;
    общество на апаратчици и спекуланти, управление на едно старческо Политбюро.

    Коментиран от #9, #18

  • 9 Гост

    19 24 Отговор

    До коментар #8 от "кики":

    Да те питам ти преди 89 беше ли пълнолетен?
  • 10 кики

    25 17 Отговор
    "И Руската империя, и Съветският съюз се разпаднаха поради слабостта на върховната власт, а не защото е имало някакъв сериозен проблем в държавата!" Това е мотото на новата историческа доктрина, следвана президента Путин и министъра на културата Мединский. Какво искат да ни внушат с това? Че ако искаш да спасиш страната си, трябва да се подчиняваш на властта …
    Опасявам се, че хората от руската върхушка така и не са се поучили от разпадането на Съветския съюз. Те си мислят, че могат да измамят и променят историята. Декларират прагматизъм, но си остават чисти романтици. За разлика от тях, Елцин, Шушкевич и Кравчук се оказаха реалисти. През 1991 те направиха решителна крачка към бъдещето. То не се оказа толкова розово, колкото се очакваше, но все още предлага шансове да станем свободни хора. Главното е да разберем, че никой на никого не е откраднал страната.

    Коментиран от #12

  • 11 кики

    25 16 Отговор
    когато съм бил в БНА,вие от коневръза сте били в течно състояние,и нали се разбрахме по литър бояришинка на час!Поняли....хорошо

    Коментиран от #13

  • 12 Гост

    24 24 Отговор

    До коментар #10 от "кики":

    Разпадна се СССР Защото този е Предател! Точно той продаде граденото от залъка на руския работник. Затова и е омразен. Той до ден днешен е предател! Никога няма да бъде реабилитиран!
  • 13 Гост

    17 25 Отговор

    До коментар #11 от "кики":

    Като ти слушам приказките мястото ти е било или в Белене или в Скравена, явно са те пропуснали.

    Коментиран от #26

  • 14 no name no face no number

    17 23 Отговор
    ПРЕДАТЕР
  • 15 onq s konq

    25 15 Отговор

    До коментар #6 от "Дедо Тодър":

    Дедо Тодоре/бай Тошо/,излишно е да ми задаваш подобен въпрос след като по "живково време"/твоето време/ за приказките ми НИКОЙ НЯМАШЕ ДА МЕ ПИТА ДАЛИ СЪМ ЛУД,А ТОЧНО ТВОИТЕ СВИДЕТЕЛСКИ ПОКАЗАНИЯ ЩЯХА ДА БЪДАТ ПРЕДОСТАТЪЧНИ ЗА ДА БЪДА ВЪДВОРЕН В ПСИХИАТРИЯТА...ЗА ПОСТОЯННО!На колко години ли съм?Ами НА ДОСТАТЪЧНО за да ти обясня че любимия ти милиционеро- социализъм, когато простаци със шумкарски поризход издевателстваха над интелигенцията ,стрижеха като овце младежта с по-дълга коса и разпаряха директно по улицата дънките на същите тия младежи "защото били тесни и прокарвали американската упадъчна култура у нас" НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ!Аре пий си ракията и си лекувай простатата.

    Коментиран от #27

  • 16 Sergiy

    19 17 Отговор
    Рейган-горбачов, няма нищо общо и приблизително с тръмп-путьо. путьо обогати своят клан, който докара във властта, от 90-те, за него пара-власт-пара-пара-власт и т.н. путьо няма никаква идея да подобри нещо, за него трябва да има враг, ако го няма, ще го намери.
    При противостояние на се се се ре-САЩ имаше поне някакви идеи, а сега е само една "идея" на путьо-пари/власт, своите хора на всякъде, кадърни или не , на него не му пука, важно да е своят. Въглеводородната "страна"/ московия, направил като своето портмоне.
  • 17 Гостенин

    15 20 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    Абе ,гъбко червенушко ,ти къде се редиш дали си бай ганчо ,хой или иван не разбра ли ,че самият руски народ не иска комунизма само вие русофилистиците,плачете.

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 кики

    21 17 Отговор
    През 1985 г. перестройката на Михаил Горбачов отваря Русия за света, слага край на Студената война и дава на хората свобода. Трийсет години по-късно Русия се е превърнала в корпоративна държава, обхваната от империалистически национализъм, раздухван от авторитарен президент, който разпалва конфликти на границата на Европа. Какво довежда до тази метаморфоза?

    Отговор на този въпрос търси известният журналист Аркадий Островски в едно вълнуващо пътуване от свободата на Горбачов до войната на Путин. Главните действащи герои в него са не политиците и икономистите, а идеолозите и журналистите – тези, които носят отговорност както за излизането на Русия от авторитарната система, така и за връщането й към нея.
  • 20 кики

    23 12 Отговор
    Четете другари,стига сте пили,книгата е прозорец към света,без книга ,светът е тъмен,а човешката душа бедна!Жалки обитатели на коневръза....
  • 21 НИКИТА ХРУЧОВ

    17 22 Отговор
    Яяя предателя Горбачов - мри бе гад !
  • 22 позитивно отношение

    17 17 Отговор
    Тоя ако някога реши да се върне в Русия ни армия ни полиция могат да спрат хората, които ще тръгнат да го убият в момента в който кракът му стъпи на РУСКА земя! Това е най-мразеният човек в руската история!
    Само евреите на Навални и Ходорковски ще искат да се здрависат с него, а всички останали ще искат да бъде размазан от хидравлична преса, за пример на всички останали предатели, които са продали родината си за долари!
  • 23 Българин

    9 12 Отговор

    До коментар #17 от "Гостенин":

    Живял ли си в комунизма, бил ли си в русия, познаваш ли бита им, или си просто платена мишка блогър, господин Гостенин!??
  • 24 Българин

    15 11 Отговор
    Ако не бяха "ушанките" както обичате да ги наричате в този сайт сега щяхте да сте с фесове!!!
  • 25 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    В момента сме това което сме. И какво в момента сме? Територия от трети последен колониален тип. Изчезващ вид, деиндустриализирана , нравствено пропаднала, и в бъдеще анексирана. Не съм комунист , или да подкрепям комунизма, но тогава ИМАШЕ ДЪРЖАВА ,макар и лоша. Сега има сбирщина от крадци и безродници. Не е важно ,дали аз ти или 100 000 ще са материално добре, ако 80% от населението не вижда бъдеще, не създава деца.
  • 26 ултра

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: Като ти слушам приказките мястото ти е било или в Белене или в Скравена, явно са те пропуснали

    Другарьо Гост, явно е, че четейки колегата Кики, първосигнално се пипате за кобура, но се оказва, че май ви е останал само чучура, при това и той за нищо друго, освен за пикало не става! Времето на вас - дъртите комунисти и русофилистици, отдавна е заминало. Понял?!?
  • 27 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    ++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания