Last news in Fakti

22 Юли, 2017 16:17 2 028 7

Орбан към Варшава: С вас сме срещу европейските инквизитори

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • полша-
  • варшава-
  • европейски съюз-
  • ес

Унгария ще прояви солидарност с Полша, подложена на "инквизиция", заяви премиерът Виктор Орбан

Орбан към Варшава: С вас сме срещу европейските инквизитори - 1
Снимки: БТА/АР

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че страната му ще се бори, за да защити Полша, заплашвана от Европейския съюз със санкции заради намерението й да наложи правителствен контрол над съдебната система, предаде Reuters.

Инквизиционната офанзива срещу Полша никога няма да постигне успех, защото Унгария ще използва всички законови възможности в Европейския съюз, за да прояви солидарност с поляците, каза Орбан в реч, предавана по телевизията от Бъйле Тушнад, в Румъния.

Орбан към Варшава: С вас сме срещу европейските инквизитори

Подобно на полския лидер Ярослав Качински, Орбан е от години в конфронтация с Брюксел, който обвинява Унгария в незачитане на демократичните свободи. Унгарският премиер се представя като борец за свобода от хватката на ЕС, добавя Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМ БАМ

    22 1 Отговор
    И ИЗНУДВАЧИ И РЕКЕТьОРИ
  • 2 Plovdiv

    33 3 Отговор
    Аз искам да бъдем поробени от Полша или Унгария! Хиляда пъти по-добре, отколкото да сме поробени от Мафията и нейните марионетки борисов, цацаров, цветанов и др.
  • 3 Боляр

    26 2 Отговор
    Хората държавници имат, а ние тикви и цаци. Съдба....
  • 4 КУ КУ

    12 0 Отговор
    Държавата-МАФИЯ 1 партийте-МАФИЯ 2 политиците-МАФИОТИ 3 народ ражда политици=МАФИОТИ 4 Всички сте в кюпа-БГ МАФИЯ
  • 5 СтарТИРаджия

    6 21 Отговор
    Чета Ви възхвалите относно Орбан и ме напушва смях! На месец поне 5 - 7 дни съм в Унгария. Това е най... абе, ако си мислите, че там комунизма си е отишъл! Най-полицейската и контролираща всичко и всеки държава в Европа! Страх те е да пръднеш, за да не отнесеш глобата! А пък те във финикийски знаци са с германски измерения. Ако сте там ще разберете, че всичко така е "проектирано" в ущърб на човека, че да няма начин да не сгази лука! Пълнене на хазната по всевъзможни начини. Някой направо виртуозни! Забрани и ограничения - чудесии! Демокрация та дрънка. Ама друг път! Винаги съм се чудил местният данъкоплатец не дири ли сметка за прекомерната численост на каквито се сетите контролни органи и доста доброто им качествено и количествено техническо обезпечение?! А за Орбан! Беше залял страната с билбордове срещу Сорос. Понеже всички "много го любят" имаше еквивалентно количество билбордове на ответната страна, срещу орбановата клика. И интересно как и защо, като с вълшебна пръчица, "оплюващите реклами" и на двете страни изчезнаха в миг?!
    Всъщност не сте ли се замислили, че той е унгарския Ердоган. По неговият си начин. Много интересно как родата му богатее, а и всички са на едни служби, или забъркани в публично - частни калабалъци... Ама нали има балъци да се връзват! Че по цяла Европа при това!
    Иначе Полша - там е друга бира (че и отлични бири имат)! Да ти е кеф да живееш там! Поляците трудно ще се дадат на някой техен мераклия за Ердо! Гаранция!

    Коментиран от #7

  • 6 viva

    12 2 Отговор
    Напред Виктор, поробените народи в Европа ( предимно в Източната) те гледат с упование и надежда за спасение от т. нар. рептилски "нов световен ред"!
  • 7 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "СтарТИРаджия":

    И викаш ние сме много по-добре от Унгария, защото у нас можеш свободно да си плюеш и пикаеш по улиците, а?
    Да ти имам ценностите тираджийски!
    Слаба държава е равно на бедна държава! Като не искаш да спазваш правилата, държавата ти стъпва на врата докато ти дойде акъла и проумееш, че не си по-важен от останали и граждани! Ама ако това е комунизъм, той САЩ са най-големите комунисти, да знаеш!
    Пък Полша именно това иска да направи - да засили държавността!
Новини по държави: