26 Юли, 2017 15:33 1 702 13

ЕK наказва три източноевропейски държави заради бежанците?

  • чехия-
  • полша-
  • унгария-
  • европейска комисия-
  • мигранти-
  • бежанци

Брюксел задейства официална процедура срещу Чехия, Полша и Унгария, които не искат да приемат мигранти

ЕK наказва три източноевропейски държави заради бежанците? - 1
Снимка: БТА/АР

Европейската комисия съобщи, че е задействала официална юридическа процедура срещу Чехия, Унгария и Полша заради нежеланието им да приемат мигранти от други страни на ЕС, предаде Reuters.

"Въпреки многократните призиви да се предприемат действия, тези три страни остават в нарушение на законовите си задължения и не зачитат ангажиментите си към Гърция, Италия и други страни членки", заяви Комисията.

ЕК изготви аргументирано становище, с което се отправя официална молба към тези държави да прилагат правилата на ЕС и на което те трябва да отговорят в срок от един месец. Ако Комисията прецени, че отговорите не са удовлетворителни, тя може да даде страните под съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    22 0 Отговор
    Безумие и чиста диктатура-който не е съгласен да му убеди в обратното.
  • 2 НАТО ВЕЦ

    28 0 Отговор
    Меркел, като ги кани, някого пита ли? Аман от "помени с чужда пита".
  • 3 гост

    21 1 Отговор
    Да ги даде, но това са страни, които бранят народа си. Това, че Меркел ги покани не означава, че всички страни са съгласни да взимат диваци, които показаха колко са благодарни. Има толкова много репортажи, които се крият, защото ако се разбере какви са истинските условия в лагерите, около тях и колко хора са пострадали, не само тези 3 страни ще откажат да взимат.
    Да си правят по един референдум и да излизат, ЕС се доказа като пълна измама и безумие в морален и етичен план, в търговски и туристически е успешен.
  • 4 юрист

    4 4 Отговор
    ЗАГЛАВИЕТО ВИ НЕ ОТГОВАРЯ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТАТИЯТА ВИ! ЗА ДА ИМА “НАКАЗАНИ“ ЕС ДЪРЖАВИ, ТРЯБВА ДА ИМА РЕШЕНИЕ НА СЕС/ СЪДА НА ЕС/, ЧЕ СА НАРУШИЛИ ЕС ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, А ВАШАТА СТАТИЯ ЗАВЪРШВА С ИЗРЕЧЕНИЕТО “...Публикувано във факти.бг: Ако Комисията прецени, че отговорите не са удовлетворителни, тя може да даде страните под съд....“ КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ ЕК ЩЕ ДЕПОЗИРА ТЕПЪРВА ИСК СРЕЩУ ТЕЗИ 3 ДЪРЖАВИ В СЕС, СЕС ТЕПЪРВА ЩЕ РАЗГЛЕЖДА ИСКА И ЩЕ СЕ ПРОИЗНАСЯ С РЕШЕНИЕ! Уфффф- като не разбирате, защо публикувате фейк нюз?!
  • 5 юрист

    4 5 Отговор
    В МОМЕНТА НЕ СЪЩЕСТВУВА РЕШЕНИЕ НА СЕС, СЪГЛАСНО КОЕТО ТРИТЕ ЕС ДЪРЖАВИ СА ИЗВЪРШИЛИ НАРУШЕНИЕ НА ЕС ПРАВОТО! То не е започнала СЪДЕБНАТА ПРОЦЕДУРА, а факти.бг вече създадоха „новина“ и твърдят, че има излязло СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ НА СЕС, с което съдът ВЕЧЕ Е НАЛОЖИЛ НАКАЗАНИЕ на 3те държави за нарушение на ЕС законодателство....Боси сте по “Право на ЕС“, факти.бг- намерете си човек, който е наясно с тези неща- нека той да ви пише статиите!

    Коментиран от #7

  • 6 юрист

    3 5 Отговор
    http://ec.europa.eu/atwork/applying-eu-law/infringements-proceedings/index_bg.htm и https://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_6999/bg/
    Предлагам автора на статията да прочете съдържанието на тези линкове , за да не произвежда фейк нюз!
    “...От създаването си през 1952 г. Съдът на Европейския съюз има за задача да осигурява „спазването на правото при тълкуването и прилагането“ на Договорите.

    Като част от тази задача Съдът на Европейския съюз:

    упражнява контрол за законосъобразност на актовете на институциите на Европейския съюз,
    следи за спазването от държавите членки на задълженията им по договорите, и
    тълкува правото на Съюза по искане на националните съдилища.
    В този смисъл той е съдебният орган на Европейския съюз и в сътрудничество с юрисдикциите на държавите членки следи за еднаквото прилагане и тълкуване на правото на Съюза.
    Съдът на Европейския съюз, чието седалище е в Люксембург, се състои от две юрисдикции: Съд и Общ съд (създаден през 1988 г.). Съдът на публичната служба, създаден през 2004 г., преустанови дейност на 1 септември 2016 г. след като правомощията му преминаха към Общия съд в рамките на реформата в устройството на правораздаването на Съюза.
  • 7 Пазарен Либерализатор

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Отправи официална оферта към медията, така и така висиш тук постоянно, да ти бутат някой петак като абонамент на юридическите ти услуги :)

    Коментиран от #9

  • 8 Бастуна

    8 3 Отговор
    Авторът е сложил въпросителен на края на заглавието!!! Аман от юристи, кибици и секви специалисти!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хасан

    9 5 Отговор
    Меркел се вживява в ролята си на лидер на Европа..а уж има колективно решение...все едно КПСС в Москва да приеме нещо и всички соц .страни да изпълняват...ей го Ердоган не изпълнява нареждане от Меркел и в какво ли не го обвиняват
  • 11 стоян георгиев

    1 8 Отговор
    трябва да бъдат наказани и българия компенсирана заради риска в които ни поставят тези три страни при имигранския натиск.няма как държавите от центъра на европа да кажат че този проблем тях не ги интерасува.тва е същото ние да кажем че проблема на балтика с русия не ни интерасува.европа трябва да е единна за да решава ефективно глобалните си проблеми, а се огъва пред популисти решили да прецакат ес за сметка на своите избиратели,само че тва са моментни победи ,водещи до глобални загуби.

    Коментиран от #12

  • 12 Барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Специално за чалмарските мигранти проблема касае всеки един народ в съответната държава. Такова решение задължително е трябвало да мине след референдум. Тогава Меркел нямаше да може да се изцепи тача, че да постави съюзниците си в неудобно положение да отказват. Сигурен съм, че и тя съжалява и единственото нещо, което трябва да направи е да си признае грешката и да се търсят начини бежанците-агресори да се върнат по родните си места. Не да се глобяват мислещите за държавите си политици.

    Коментиран от #13

  • 13 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    барчо тук става въпрос за съвсем друг проблем,а именно за солидарно поемане на бежанския натиск.страните от централна европа не искат да се обременяват с проблема ,което автоматично натоварва тези като българия които са на предната линия.ако меркел бе отказала да приема имигрантите те трябваше да се връщат в българия,гърция или италия от където са влезли,а дефакто ние нямаме механизъм да ги върнем в турция или сирия,което ни прави сериозно прецакани.само човек дето не го интерасува проблема може да твърди че полското решение е положително за нас.дадох пример с проблемите в балтика които въпреки че не ни засягат ние солидарно потдържаме европеиските си партньори.казано просто ние сме лоялни към тях ,а те към нас не.
Новини по държави: