Last news in Fakti

8 Октомври, 2017 18:10 1 321 0

Независимостта на Шотландия се отлага. Засега

  • никола стърджън-
  • шотландия-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • независимост

Първо трябва да станат ясни условията за Брекзит, заяви премиерът Никола Стърджън 

Независимостта на Шотландия се отлага. Засега - 1
Снимки: БТА/АР

Въпросът за нов референдум за независимост на Шотландия се отлага, докато не станат ясни условията за излизане на Великобритания от ЕС.

Това заяви за ВВС премиерът на Шотландия Никола Стърджън, оглавяваща Шотландската национална партия.

Стърджън се обяви за пореден път против плановете на Лондон да напусне общия европейски пазар. "Излизане от единния пазар ще е грандиозна глупост от тяхна страна", изтъкна шотландският премиер.

Първият референдум за независимост на Шотландия се състоя на 18 септември 2014 г. С резултат 55 срещу 45 на сто от гласовете спечелиха привържениците на съюза между Единбург и Лондон.

Независимостта на Шотландия се отлага. Засега

На предсрочните парламентарни избори във Великобритания през юни т. г. Националната партия остана най-популярната в Шотландия, но изгуби 21 от 56-те си депутатски мандата в Камарата на общините. Анализатори посочват като пряка причина активната агитация на Стърджън в полза на повторен референдум за шотландска независимост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: