10 Септември, 2017 16:30 3 219 4

Уелс и Шотландия блокират Brexit

  • уелс-
  • brexit-
  • шотландия

От там настояват за промени в закона по излизането на Великобритания от ЕС

Уелс и Шотландия планират да оспорят плановете на британското правителство за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи „Индипендънт“.

През утрешния ден британското правителство трябва да одобри закона за процеса по излизането от ЕС. Уелс и Шотландия обаче настояват да се направят ключови изменения в него. В противен случай те са готови да предизвикат конституционна криза в страната.

Министри от консерваторите са заявили пред британското издание, че без подкрепата на Уелс и Шотландия Брекзитът може да се забави.

Правителството в Шотландия е яростен критик на излизането на Великобритания от ЕС. Там вече на няколко пъти имаха противоречия с британския парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Гинка

    5 3 Отговор
    Къде ли в Европа не стават бъркотии в момента? Както вървят нещата ще се окаже,че даже в Африка е по-спокойно...
  • 2 Барчо

    4 3 Отговор
    Бъркотиите не са в Еврола, а в твоята капуцина.
  • 3 законен

    4 2 Отговор
    Брекзит няма да има , не го ли разбраха всички вече , след 5-6 години пазарлъци и маааалко по-добри условия за Великобритания , тоя злощастен референдум ще си отиде по реда в историята
  • 4 незнайко

    3 1 Отговор
    Великата Англия с нейните марионетки се разпада !!!
Новини по държави: