20 Октомври, 2017 14:23 1 260 0

Брюксел: Започва втора фаза от Брекзит (СНИМКИ)

  • брекзит-
  • великобритания-
  • тереза мей-
  • доналд туск-
  • ес

Европейският съвет взе решение за започване на подготовка за нов етап от преговорите с Лондон

Брюксел: Започва втора фаза от Брекзит (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерите на 27-те страни-членки, които ще останат в ЕС след напускането на Великобритания, взеха решение на срещата на върха в Брюксел да започнат подготовка за втората фаза от преговорите за Брекзит.

Това съобщи в Twitter председателят на Европейския съвет Доналд Туск. "Заключенията за Брекзит приети. Лидерите дават зелена светлина за начало на подготовката на втора фаза", написа полякът.

Двадесет и седемте държавни глави и правителствени ръководители отбелязват, че през декември ще дадат нова оценка дали има достатъчен напредък по основните въпроси, който да позволи преговорите да преминат към обсъждане на бъдещите взаимоотношения между ЕС и Обединеното кралство.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че е уверила колегите си от ЕС, че Лондон ще изпълни ангажиментите си към съюза, свързани с Брекзит, предаде Reuters.

Брюксел: Започва втора фаза от Брекзит (СНИМКИ)

На въпрос на журналисти дали е казала на вчерашната вечеря в Брюксел, че е готова да увеличи британското финансово предложение, Мей отвърна, че е повторила основните точки от произнесената през септември реч във Флоренция.

Европейските лидери потвърдиха, че Мей не е правила нови обещания и е повторила виждането си, че много от исканията на ЕС са неоснователни от правна гледна точка.

Брюксел: Започва втора фаза от Брекзит (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: