14 Ноември, 2017 16:20 871 3

Макрон: Държавата подхранва екстремизма

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • екстремизъм-
  • терористи-
  • президент-
  • държава-
  • общини

Държавата е абдикирала в бедните квартали, заяви президентът

Макрон: Държавата подхранва екстремизма - 1
Снимка: БТА/ AP

Френският президент Еманюел Макрон каза, че френската държава е подпомогнала екстремизма, след като е изоставила най-бедните квартали. Той обеща твърди мерки за борба с този проблем, съобщи „Асошиейтед прес“.

Макрон представи план за милиарди евро, насочен към развитие на предградията, в които има висока престъпност и безработица. Френският лидер бе необичайно остър в критиката си към предишните правителства, като заяви, че проблемът с радикализацията се е появил, тъй като държавата е абдикирала от отговорността си в бедните квартали с общински жилища.

Екстремистките проповедници са запълнили тази празнина по неговите думи. Макрон каза, че правителството му ще представи петнадесет мерки за борба с радикализацията и ще затвори „недопустимите структури“, които насаждат радикални идеи и се опитват да разединяват Франция.

През последните две години във Франция бяха извършени няколко терористични нападения, отговорност за които пое джихадистката групировка „Ислямска държава“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кобрети

    6 2 Отговор
    Брей..колко време му трябваше на франсето да проумее една очевадна ситуация.....Тоя все пак разбра... за разлика от меркелица и другите еврогейове.....

    Коментиран от #2

  • 2 Справедлив

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "кобрети":

    От мен имаш плюс--но ще видиш как тоя ще "решава" тези проблеми--ще налее пари на емигрантите още повече--ще им разшири още правата...и т.н....А това няма да реши проблема-а ще го задълбочи тотално. Лично съм виждал гетата в Париж-пълен ужас. И решението е само здрава ръка-без идиотската им толерантност и мулти-култито на идиотите от Брюксел..
  • 3 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Само хлопа ! Ще гледаме какво ще направи! Те и нашите политици дрънкат, като празна тенекия на циганска свадба !!
    Де Гол бе държавник ! Умен, и хитър, и полезен за народа си!
Новини по държави: