Last news in Fakti

10 Юни, 2021 20:12 2 611 23

Десен екстремизъм в германската полиция

  • екстремизъм-
  • радикализация-
  • германия-
  • полиция

Властите разследват 19 полицаи на активна служба и един бивш служител

Десен екстремизъм в германската полиция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германските власти бяха принудени да разформироват специално полицейско подразделение във Франкфурт след разкрития, че полицаи са участвали в десни екстремистки дискусионни групи в интернет, предаде DPA.

"Днес поставяме фундаментално ново начало за звеното за специални операции", каза вътрешният министър на провинция Хесен Петер Бойт. Той определи десните екстремистки чатове като "напълно неприемливи". По думите му никой от служителите, свързани с групите, не би трябвало да бъде действащ член на специалното полицейско подразделение на Хесен. Ако е възможно от правна гледна точка, "ще ги отстраним и от хесенската полиция", каза той, съобщи Dariknews.bg.

Властите разследват 19 полицаи на активна служба и един бивш служител на звеното. Има информация, че 17 от тях са споделяли съобщения, включващи изображения на бивша нацистка организация. Трима от обвинените са висши служители, за които се твърди, че не са се намесили за справяне с тази дейност. Онлайн комуникациите са се състояли главно между 2016 и 2017 година.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    46 0 Отговор
    Възраждането на Аненербе, изобщо не е десен екстремизъм а логична защитна реакция.
  • 2 КОЙ

    37 1 Отговор
    Грешните политики раждат такива неща.Защо се зараждат такива звена нима управляващите не са знаели ?
  • 3 един от стадото

    24 1 Отговор
    безвремието ражда истината. Не съм се и съмнявал, че истинския германец е забравил да воюва. И историята учи, тоя път всички на запад, въпреки чатала. Дървен е

    Коментиран от #6

  • 4 Чук

    27 2 Отговор
    Физика: колкото повече ляв либерал= толкова повече десен радикал!
  • 5 GnG

    27 3 Отговор
    За да участвуват полицаи в десни екстремистки дискусионни групи в интернет, означава, че те са се РАЗОЧАРОВАЛИ от ВЛАСТТА, на която служат !

    Окупирана държава ли е Германия, след като северно-американската държава САЩ е разположила на територията на Германия повече от 100 военни бази и обекти ?!

    "Канцлеракт" ???

    Drang nach Deutschland | Вестник "ДУМА" - статия в интернет
    НЕЗАВИСИМА ЛИ Е ГЕРМАНИЯ? - НОВА ЗОРА - статия в интернет
  • 6 барчо

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "един от стадото":

    За съжаление истинските германци са само някъде по хранителната верига, но отдолу. Горе, там на върха са назначени неистински германци, които правят точно това, което правят, а то е да задушават духа на истинските германци. Това да пуснеш в държавата си милиони турци, а сега милиони камилари не става отдолу, а отгоре. Критичната маса на истинския германец все повече намалява и то не говорим за година от година, а от минута на минута, за сметка на неистинските. Може би след 20 или по-малко години когато критичната маса на неистинските стане достатъчно голяма, ще направят като укрите и ще се обявят те за коренните жители, а камилата за основно средство за предвижване.
  • 7 Исак

    6 8 Отговор
    Германия не е онази от 10-те нито от 30-те.Нито нивото на оръжията е вече съшото танкове и Щуки
    Ако германия се опита да напада някого или отново да извършва геноцид ще бъдат изтрити от лицето на Земята

    Коментиран от #13

  • 8 да се чудиш

    15 1 Отговор
    Егати полицаите , цял свят знае , че интернет се следи ...те там решили да си общуват ..що за спец полицаи са ..

    Коментиран от #9

  • 9 илия

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "да се чудиш":

    всичко се следи и в интернет и по телефоните.ето как сега си плащат сметките през телефона през банковата картата. всичко по въздуха отива

    Коментиран от #12

  • 10 Gen Gurko

    15 1 Отговор
    Късно е! Много е късно вече за германците. Отива си безвъзвратно един от бай-способните народи на земята, разводнен, деморализиран, зомбиран и омешан генетично до посредствени нива. Поне нашето поколение видя как се случва това и може по-лесно да си обясни много неща от човешката история.
  • 11 Ха ха ха

    12 1 Отговор
    Рано и ли късно , идеалите на Райха ще се възродят , като нормална защитна реакция, на нормалните хетеросексуални германци срещу замърсяването на земите им със всякаква пасмина .....
  • 12 Росен

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "илия":

    И теб следят Илийчо и твоя телефон подслушват
  • 13 😁😁😁😁

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Исак":

    Треперят от теб сега уплаши ги много😁колко сте турчилята в Германия станахте ли 6 милиона

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Художник от Виена

    13 1 Отговор
    Не се притеснявайте за немците. Малко ако ги охлабят, ще направят такива неща, каквито никой никъде не е сънувал, че може да има, тези хора са измислили техниката и технологиите. Мисля че ние трябва да си гледаме нас, а не да гимислим немците, че ние сме критично малко вече и на практика точката на безвъзвратно изчезване като нация е близо! И - щях да забравя - драги българи, спрете с тия тъпи имена на децата, срамно е, като си селянин от Костинброд, трябва ли непременно да си кръстиш дъщерята Натали-Роуз? Ще стане ли англосаксонка така или французойка?

    Коментиран от #16, #22

  • 15 Исаак

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "😁😁😁😁":

    Исак съм бе момче какъв турчин ти се прииска нямам общо с турците а иначе турци поляци и сириици и руснаци са към 20 млн.
    Честито
  • 16 А ми сега

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Художник от Виена":

    Аз пък мислех че Питагоровата теорема е измислена от гърците
  • 17 Смех

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "😁😁😁😁":

    Къде им е атомното оръжие
  • 18 ARGON

    7 1 Отговор
    Еврейските глобалисти, които управляват Германия отново атакуват патриотите. Сега е политически коректно на патриотите да им викат екстремисти. Юдеите са нашето нещастие.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 въпросче

    4 0 Отговор
    А кога ще има хайл? Бабето Меркел много кал натрупа в Германия. Ще има последствия от това.
  • 22 XYX

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Художник от Виена":

    Баце от Германия е останало само името !
  • 23 Цаков

    1 0 Отговор
    Радостно е, че има много хора все още с будно немско самосъзнание!! И само тези партии го съхраняват и развиват!! Върхушкатата в Германия служи на тайни кръгове!! Както и службите служат на САЩ...
Новини по държави: