Last news in Fakti

7 Януари, 2012 17:51 962 1

Мъжът на Тимошенко получи убежище в Чехия

  • тимошенко-
  • чехия

Съпругът на бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко, която се намира в затвор в родината си, е получил политическо убежище в Чешката република. Според говорителя на чешкото външно министерство Владимир Пепка ведомството е одобрило днес молбата на съпруга на Тимошенко Олександър.

По данни на чешкия вестник "Право" 51-годишният Олександър Тимошенко е подал молба за политическо убежище в края на декември 2011 г.

Съобщения в медиите сочат, че той развива бизнес в Чехия от 2000 г. и е сред съсобствениците на търговската фирма "Интернешънъл индъстриал проджектс" със седалище в северния град Усти над Лабем.

На 30 декември Тимошенко беше откарана в Качановската затворническа колония край град Харков. През последните седмици тя се оплакваше от проблеми със здравето и обвини ръководството в затвора, че не получава редовно лекарствата си.

Тя поиска да бъде прегледана от международна медицинска комисия, но експерти бяха изпратени само от украинското здравно министерство. Според тях здравословното състояние на бившия премиер е задоволително, предаде "Интерфакс".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Затвор за олигарсите

    0 0 Отговор
    Как и нашите управници нямат нейния късмет?!