Last news in Fakti

30 Декември, 2011 11:57 1 245 0

Пратиха Тимошенко в затворническа колония

  • тимошенко-
  • колония

Бившият премиер с 12 куфара багаж

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко, осъдена на 7 години затвор, днес бе изпратена под конвой от киевския следствен изолатор в Качановската затворническа колония край град Харков. Това съобщи украинската служба за изпълнение на наказанията, цитирана от руските медии.

В изявление на Управлението на местата за изтърпяване на наказанията се посочва, че преди да бъде преместена, Тимошенко е прегледана от медицински специалист, който е констатирал, че състоянието й позволява това преместване, съобщава РИА Новости.

Микробусът, с който пътувал бившият украински премиер, включвал различни екстри - биотоалетна, мивка и два дивана. С отделен автомобил пък били превозени 12-те куфара на Тимошенко.

По-рано беше разпространено съобщение, че тя Тимошенко е била в инвалидна количка, заради влошено здравословно състояние. Тази информация обаче беше опровергана от Управлението на местата за изтърпяване на наказанията.

Адвокатът й Сергий Власенко, депутат от Блока на Юлия Тимошенко, заяви след среща с нея в изолатора, че "тя е на легло и не може да става", което потвърдил сутринта медицински консилиум. "Здравословното състояние на Юлия Тимошенко не позволява" според него да бъде местена, няма и "никакви юридически основания" за това.

Юлия Тимошенко беше осъдена на 7-години затвор заради това, че е сключила в качеството си на премиер газови споразумения с Русия от 2009 г., определени като неблагоприятни за страната й. 

Освен това на първа инстанция тя беше осъдена да върне на държавната компания "Нафтогаз" близо 200 милиона долара заради нанесените щети от договорите.

Тимошенко, срещу която се водят още няколко съдебни разследвания, не спира да критикува съда и обвини президента Виктор Янукович, че иска да се отърве от основната си конкурентка.  ЕС поиска освобождаването на Тимошенко и да й се позволи да участва на парламентарните избори през октомври 2012 г.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА