Last news in Fakti

27 Декември, 2017 23:00 1 915 17

Япония се превъоръжава заради КНДР

  • япония-
  • северна корея-
  • отбрана-
  • бюджет-
  • ким чен-ун-
  • иджис

Правителството предложи рекорден бюджет за отбрана, за да засили защитата от севернокорейската заплаха

Япония се превъоръжава заради КНДР - 1
Снимки: БТА/АР

Японското правителство представи рекорден бюджет за отбраната за около 5,19 трилиона йени (близо 39 милиарда евро) за фискалната 2018/2019 г. Тези средства ще позволят по-специално на Токио да укрепи противоракетния си щит, за да се предпази от севернокорейската заплаха, предаде Reuters.

Бюджетът за отбраната на Япония е увеличен за шеста поредна година. Допълнителните средства ще позволят на Токио да подготви инсталирането на наземно базираната противоракетна система "Иджис ашор". В началото на седмицата японското правителство одобри вноса на това оборудване, произведено от американската компания "Локхийд Мартин".

Две севернокорейски ракети прелетяха по-рано тази година над японска територия. Пхенян освен това отправи заплахи да потопи японския архипелаг, съюзник на Вашингтон.

В края на ноември севернокорейският комунистически режим изпита и нова междуконтинентална балистична ракета, която падна в Японско море.

По време на официалната си визита в Япония в началото на ноември американският президент Доналд Тръмп призова Япония да се превъоръжи, за да се защити, като отдаде приоритет на американското военно оборудване. "Това за нас означава много работни места, а за Япония много повече сигурност", каза Тръмп.

Япония планира също да се снабди с американски крилати ракети с обсег около 900 километра, които могат да достигнат Северна Корея.

Япония се превъоръжава заради КНДР

Япония се превъоръжава заради КНДР

Като цяло бюджетът на Япония за фискалната 2018/2019 г. е рекорден и възлиза на 97,70 трилиона йени (близо 730 милиарда евро).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостът

    12 11 Отговор
    Ами като ги търпите тия кравари ще им купувате железата. Те си постигат тяхното.

    Коментиран от #15

  • 2 Гост

    19 6 Отговор
    Дедо Дони сега ще оскубе и япончетата и южнокорейчетата. Интересно ми е колко ще шарне на дебелия кореец за услугата? Оня ще иска поне едни 20% за услугата и голямото театро с ракети и тем подобни :)

    Коментиран от #4, #12

  • 3 Барчо

    17 12 Отговор
    Хаааааааааа-хаааааа-ха!!!! Постигнаха си целта краварите. Сега джапанките ще се изваждат от джобовете. Ма много. Тези пари са почти толкова колкото на Русия. Ма така е. Парадните американски оръжия са мнооого скъпи играчки. Колко интересно стана. Джапанките не бяха заплашени от СК, но краварите като разровиха осарника, се оказаха вече заплашени. Те така спекулативно се оправя фалирала икономика, която се държи на продажбата на оръжие.

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Барчо

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Нищо няма да му даде, дори да му е обещал. Кога са изпълнявали обещанията си, че сега да го направят?
  • 5 русия е джудже

    10 13 Отговор
    Правителствения бюджет на една малка държава като Япония е 3-4 пъти по-голям от този на държава като Русия.Смятайте просто за каква стока и пиянски народ става въпрос при руснаците.
  • 6 ссдд

    12 7 Отговор

    До коментар #3 от "Барчо":

    Военния им бюджет не е почти ,а точно колкото на Русия ,с единствената разлика обаче ,че Япония са богата държава ,а Русия са с икономиката на Индонезия и със стандарта на живот на Албания.
  • 7 Реалист

    8 7 Отговор
    Самураят се събужда. Да му мислят ушанки, китайчета и кимчета. Като дисциплина, технологии и жертвоготовност всички изброени могат да духат супата. Истинският лидер на Азия се раздвижва.
  • 8 Дони

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Барчо":

    " Фалирала икономика" ти на кой свят живееш.Излагаш се като селска пръчка.

    Коментиран от #13

  • 9 mediator37

    1 1 Отговор
    Загрижени за отбраната, но накрая с малки буквички, като в банковите договори ... и крилати ракетки купуваме да нападаме, ...да?

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    Ракетите са закупени без крила,но после незнайно как са им поникнали.Сега...няма да тръгнат да ги режат я,плюс това са и малки!
  • 11 бббббб

    4 2 Отговор
    Хахаха,ето къде се крие зайчето!САЩ създават напрежение ,за да купуват от тях ръжие .
  • 12 Кики

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Това не е театро колега, това е истински филм по действителен случай. Как така С.Корея преди десет години не бяха заплаха, а сега станаха? Толкова ли са глупави Япония и Ю.Корея, за да бъдат манипулирани като малки деца от САЩ! По същия сценарий САЩ действат и в Европа, но с враг Русия (въображаем). И за 20-те процента, гледай да не се изпуснеш пред Ким, щото отиваш веднага пред оръдието.
  • 13 Барчо

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дони":

    Щом си толкова знаещ, знаеш ли по каква причина се водят войни??? Не говоря за поводи, а причина. Разлика голяма. И след като си направиш справка си задай въпроса кой води подклажда и води непрекъснати войни. Ми това не са Китай и Русия, а твоите господари-кравари. Тази държава се държи единствено на продажбата на оръжия и кражба. Само че това е до време и ако не се осъзнаят, ще и се случи случка. Техния бюджет е рекорден за 2018 г и е 700 милиарда гущери. На Русия е намален и е 29 милиарда пак гущери - за сравнение.
    Ти Русия не я мисли. След като горби и елци я фалираха за нула време и там бяха вездесъщите кравари като едни работиха като икономически съветници. Допуснаха се американски фирми, които заграбиха горивата и дори данъци не плащаха, заводите се закриха и разпродадоха за скрап. Разграбването продължи от 1991 г до 2000 г. Само за няма и 9 години се унищожи както у нас лека, тежка промишленост, военната промишленост, селско стопанство и въобще цялата икономика на Русия. Тогава се продаде на американска фирма и корабостроителния завод барабар с недостроена атомна подводница за 1000 долара. След идването на Путин палачинката се обърна. Всички краварски грабители и консултанти и беше посочена вратата и заводите върнати, както и нефтопроизводството. Само че завод с голи стени как се възстановяват? Да не говорим за платените неустойки. Народа беше изпаднал действително като от третия свят. Ето такава държава наследи Путин. Така че руснаците виждат какв

    Коментиран от #14

  • 14 Барчо

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Така че руснаците виждат на практика какво е направил и прави сегашния и президент. А ние тук научаваме от нашите си новини, както и от някакви стъкмистики като цифри.
    Само си направи сметката какво високо КПД имат руснаците. На практика от 2000 г започнаха да строят държавата си отново от нулата. С по няколко пъти по-нисък военен бюджет от американския те са по-напред технологично. Направете си сметката само. За 2018 г бюджета на краварите е 700 милиарда, а на руснаците е 29 милиарда долара. Тук изобщо не включваме военните бюджети на държавите членки на НАТО. А някой да си направи труда и да сравни военния бюджет на НАТО и съюзници и този на руснаците. А може ли някой да каже кой е по по най???? Така че не ги мислете. В Русия в момента на всеки 3 дни се пуска нов завод, който носи печалба. Ванга го е казала, че Русия пак ке я бъде велика.
    Сигурен съм, че подлогите няма да прочетат правилно написаното и пак ще кажат че две и две не е 4, а колкото каже перчема. Само че на мен ми дреме на гегата.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Хари

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гостът":

    Като им потрябва скрап ще купят и от Русия -не се тревожи
  • 16 хохохо

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Русия били по-напред технологично от САЩ ХАХАХАХА.Това е най-голямата глупост която можеш да чуеш от русофил.Къде ви намират толкова нагли бе ? Ти още малко ще изкараш и ,че държава като Бангладеш е по-развита от САЩ.Русия въобще не е технологична държава и с нищо не помага за световните иновации ,че да я сравняваш с най-развитата държава - САЩ,разбираш ли ? Във военно отношение ,може би имат лек превез само в правене на ракети,но за сметка на това народа им умира от глад.Руснаците все още немогат да изкарат 5-то поколение изтребител и незнаят напълно как работи стелт технологията ,а това е нещо което САЩ са измислили и направили преди десетилетия..ти ни говориш ,че били технологични.Кажи нещо технологично руско ? Нещо дори и от бита ? Една запалка дори да са произвели руснаците ? Няма нали ? А така.Русия е голяма страна с голямо население ,но с човешкия капацитет на негърчетата в Сомалия,затова са бедни и НЕтехнологични.
  • 17 хохохо

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    За да си силна технологична страна ,ти трябват пари,силна икономика и човешки капацитет.Русия няма нито едно от трите.Бъркате нещата с времето на СССР,която реално двете държави са били конкуренти откъм иновации и то главно благодарение на другите държави в съюза като Украйна,Беларус и.т.н.,но в днешно време ,просто няма и място за такова сравнение.Русия върви по стъпките на САЩ откъм развитие,но може би с 50г. закъснение.
Новини по държави: