10 Януари, 2018 07:51 2 339 1

7.6 по Рихтер удариха Карибско море

  • хондурас-
  • земетресение-
  • карибско море-
  • тегусигалпа

Отменено беше предупреждението за цунами след силното земетресение

7.6 по Рихтер удариха Карибско море - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 7,6 стана тази нощ в Карибско море северно от Хондурас, съобщи Reuters, като се позовава на Геофизичния институт на САЩ.

По данни на Тихоокеанския център за предупреждение за цунами са възможни опасни приливни вълни в радиус от хиляда км от епицентъра. Властите обявиха опасност от цунами в района на труса. По-късно тя беше отменена.

Епицентър на земетресението на дълбочина 10 км бил на 202 км североизточно от град Пара Патука в Хондурас и на 307 км от Джорджтаун на Каймановите острови. Трусът ударил в 02.51 минути по Гринуич.

Няма сведения за жертви и разрушения. Трусът бил усетен в хондураската столица Тегусигалпа, разположена на 519 км източно от епицентъра му, както и в мексиканския щат Кинтана Роо северно от Хондурас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бечи Кико

    6 0 Отговор
    А за серията земресения днес на Иран-Ирак границата,днес ли ще пишете или утре?!

    За един приятел питам.