Last news in Fakti

19 Февруари, 2018 16:32 4 073 19

Албания и Косово да се обединят в кралство

  • албания-
  • кралство-
  • косово

Нови скандални предложения в Албания

Албанският премиер Еди Рама заяви, че е възможно един ден Албания и Косово да имат общ президент, съобщи радио „Свободна Европа“.

Според Рама това е възможно, но не и в близко бъдеще.

„Защо да нямаме единен президент, който да е символ на политическо обединение? Историята ни е показала, че не е невъзможно идеите да стават реалност“, заяви Рама.

Албанският престолонаследник принц Лека заяви, че подобна идея може да се реализира чрез връщането на монархията.

„Обединението на Албания и Косово, две държави с една нация, трябва да се осъществи чрез възстановяването на монархията. Националното обединение винаги е било и е мечта и цел на кралското семейство от поколения насам, дори и когато за това никой нямаше смелост да говори“, заяви Лека.

Сърбия обяви, че ще търси споразумение с Косово, за да предотврати сливане на страната с Албания. От САЩ вече се обявиха. срещу каквато и да е промяна на териториите в Балканите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕДНО ВРЕМЕ

    15 4 Отговор
    ЕДНО ВРЕМЕ, Мадлин Олбрайт - държавен секретар на Америка обеща че никога няма да има велика Албания . . . .

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Кcaniba

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЕДНО ВРЕМЕ":

    едно време имаше един Буш, който обеща, че никога няма да има разширяване на нато.....
  • 3 Да си спомним за Левски и неговото дело

    22 5 Отговор
    Ха-Ха-Ха.............ето ги скритите намерения на мюсюлманите от Албания и Косово. Повярвайте ми братя българи това нещо ни чака и нас. Един ден и Кърджалийско ще иска автономия за да може да се обединят с Турция а тука само ни хвърлят прах в очите............на те правата туй на те правата онуй.........Ще каже човек че в Ердоганска Турция големи права имат..........що не признаят правата на кюрдите в Турция ама иначе дават акъл на другите държави........

    Коментиран от #5

  • 4 Салам Алеко

    12 3 Отговор
    А после половин "македония" също, велика албания!
  • 5 Салам Алеко

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Да си спомним за Левски и неговото дело":

    Тогава да видиш, като ги вземст младите федчета от Кърджали и ги засучат да воюват с кюрдите на 2000 км от дома! Като трябва да пкащат данъци, като трябва да плащат ток, като трябва да внимават кво пишат в интернет(ако има) тогава всеки тъжен ще се смее, нека пробват! После ще плачат за Нългария, свинско ще ядът за да не идват инкасаторите, и всички отново вяра ще сменят!

    Коментиран от #10

  • 6 Барчо

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЕДНО ВРЕМЕ":

    И къде е тя???? Че да я питаме кво стана с обещанието и!!!!! Само написаното остава. Всичко друго е пунт и пластика.
    А същата тая е знаела какво следва след отцепването на Косово, но е лъгала най-нагло. Въпроса е че е имало балъци да и вярват.

    Коментиран от #7, #16

  • 7 СЕГА АКЦИОНЕРИ

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Естествено нали за това писах . Бяха писали преди може би две години че тя и генерал Колин Пауъл ръководещ тогавашните бойни действия държат акциите на косовския телеком .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 червени боклуци

    6 9 Отговор
    Ами да се обединяват.Нали са един народ и една кръв.Нас какво ни интересува.А сърбите са си боклуци от всякъде.Вечно са против нас.Нали и българите искат обединение с Македония.Ама по-добре е албанците да вземат и Македония.То ние със собствените си земи не можем да се оправим ,че нивите пустеят ,селата изчезват ,а градовете се обезлюдяват.Прост народ-слаба държва.Това сме ние.На това отгоре сме и мързеливи и неграмотни.Пълен компрес.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Г.З.

    2 2 Отговор
    Едни от най светските мюсюлмани са албанците ,от българите ги е страх,можем лесно да се разберем с тях,стига да се държат под контрол.Демек албанци на територията на България не ни трябват.
  • 12 Г.З.

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Заминавай на 400 000 километра на луната и без това е герба на Турция. Там ще притеснявате само лунатиците ище.

    Коментиран от #15

  • 13 Birkenau

    0 0 Отговор
    Македония е призната и е част от НАТО още когато им дадохме танковете.Кой дава танкове на врага,дори и стари
  • 14 Г.З.

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Майка Турция за теб е мащеха.При една инвазия трудно се различават свой чужди,ако знаеш език това не те прави турчин,ако си рус със сини очи,си най съмнителен,затова се кара на ред,ти си първия.

    Коментиран от #17

  • 15 MACEDONIA

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Г.З.":

    Макрдония поискала КОНФЕДЕРАЦИЯ с турция. Това е новината днес. Айде наздраве. Ние и гърците ги отблъскаменай арогантно, но как беше. # двама се карат трети пичели.
  • 16 Дони

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Всички западни лидери не виждаха смисъл в разширението на НАТО на изток.Нямаше комунизъм .Но дойде Путин и нещата се промениха Грузия , Украйна и ето нужда за закрила на съседите на Русия. Самите страни искат да са в НАТО.
  • 17 Реалист

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Г.З.":

    Силовата инвазията ще тръгне отвътре досега готвим политическата :)
  • 18 Салам Алеко

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Ти си за екскурзия, ех да можеше да видиш това което съм виждал в Свиленград при първата екзкурзия, нямаше да пишеш тъй, ама карай, и твоето време ще дойде! Между другото попитай някой твой възрастен комшия, който е участвал в екскурзията, че да се образоваш малко!
  • 19 Земя

    1 0 Отговор
    Абе "червени боклуци" ти явно скоро не си ходил на село. В България всички земеделски земи, които стават за обработка и си заслужават труда се обработват. Има и такива земи, които са на трудно достъпни места или са глинести, каменисти и песъчливи и въпреки, че се водят земеделски стават само за билки, лавандула или просто пасища. Такива слабодобивни земи има свободни по цял свят, но в това няма лошо, защото бидейки пасища им позволяваме да произвеждат и трупат хумус.
Новини по държави: