Last news in Fakti

19 Февруари, 2018 15:22 1 828 9

Сърбия е готова на компромис с Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • сащ

Александър Вучич поиска съдействие от САЩ

Сърбия е готова на компромис с Косово - 1
Снимка: БТА/AP

Сърбия е готова на компромис с Косово.. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

Вучич разговаря с американския сенатор Рон Джонсън. Сенаторът е призова народите от региона да забравят обидите от миналото и да погледнат към общото бъдеще.

Споразумение за признаване на независимостта на Косово е основно условие за членството на Сърбия в ЕС.

Все пак Вучич посочи, че Вашингтон и Белград имат различни позиции за диалога с Прищина.

Вучич заяви, че е готов на компромис, но и че за такъв трябва да са готови в Косово. Той е помолил Джонсън САЩ да окажат влияние и над Косово във връзка с преговорите. Вучич подчерта, че Сърбия иска да стабилизира региона и да постигне споразумение и с албанците.

Джонсън е подчертал, че САЩ искат стабилност в региона. Очакват се допълнителни разговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    4 9 Отговор
    Сърбия уверено върви по пътя към ЕС и НАТО!
  • 2 я па тия

    5 5 Отговор
    Ха ха тия па намериха от кого да искат съвет и подкрепа и то точно от чичо самовите артисти ха ха все едно за си вкарат кобри в пазвите ма да правят каквото искат ! И сърбите ще ги вкарат марионетки без да питат с референдум искат или не !
  • 3 Николенко

    2 3 Отговор
    А, защо не се обърнат към руснаците, нали бяха големи приятели, все се поддържаха...!?
  • 4 onq s konq

    3 5 Отговор
    Е що бе русофили до сега плямпахте НЕУМОРНО че сърбите били "добре"/по-добре от нас?!/,ний тях да не ги мислим а да си гледаме нашия хал,че те имали правителство различно от "еврогейските структури" за разлика от нашето,че са на Печелившата страна-т.е.с Русия,че си знаели интереса за разлика от нашите дупедавци и лизачи,че от ЕС и НАТО само губим,че ракетите на Русия са насочени задължително към нас,и т.н. и т.н и изведнъж...СЪРБИЯ Е ГОТОВА НА ВСИЧКО ЗА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОПА?!!Точно в тая Европа,от която вие отчаяно призовавате да излезем?Ей тъпунгери русофилски,дето са си внушили че имат важна ПОЛИТИЧЕСКА МИСИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ...ВИЕ ЛИ ЩЕ НАДЛЪЖЕТЕ ИСТОРИЯТА И ЩЕ ИЗКРИВИТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА ААА?!Че то се иска акъл бе...за да осъзнаете че "МИСИЯТА ВИ Е НЕВЪЗМОЖНА"!:)Както и да е -ще влезете у браздата,ама сам Господ е казал че "колкото по-навреме,толкова по-добре".
  • 5 до оня с коня

    4 1 Отговор
    А бе,необразован бърборко,нали ти казах да впрягаш каручката,да вземаш ББ с тебе и да отиваш на село,че повече да не сме ви видели!
    Нямаш умствен багаж да даваш тука съвети,стой си при кравите!

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "до оня с коня":

    Може и да съм необразован,но лично ББ ме успокои,че няма проблем и ще се ОБРАЗОВАМ В ДВИЖЕНИЕ!И ми налия път ти отговорих,и сега пак ти напомням:Идеята ти е прекрасна да се запилеем на село с ББ,но ти трябва да МУ намериш ДОСТОЕН ЗАМЕСТНИК ДА УПРАВЛЯВА БГ,А НА МЕН...КОЙ ДА МИ ХАРЧИ ПАРИТЕ В ГОЛЕМИЯ ГРАД!Ама само драскdш,пък не четеш кво ти се казва...А ТРЯБВА:)

    Коментиран от #8

  • 7 ТОА ВУЧИЧ СИ Е НАПРАВО ДЖЕНДЪР

    4 0 Отговор
    ША ПРЕЦАКА РУСНАЦИТЕ И СЪРБИТЕ.
  • 8 до оня с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ако нямаш крави марш при коня.
  • 9 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    на този от снимката доверие нямам, за повече пари ще признае и това което не правил, най вече ще признае Трети пол , малко ми прилича на Делян Добрев от Герб, така ще изглежда Добрев да кажем след 10 години.
Новини по държави: