26 Март, 2018 12:36 1 455 0

Семейството на премиера на групов разпит

  • израел-
  • корупция-
  • бенямин нетаняху-
  • разпит-
  • авишай манделблит

Полицията вече препоръча повдигането на обвинения за корупция срещу Нетаняху при два други случая

Семейството на премиера на групов разпит - 1
Снимки: БТА/АР

Израелският премиер Бенямин Нетаняху, съпругата му Сара и синът им Яир са подложени на разпит за предполагаема правителствена помощ на най-голямата израелска телекомуникационна компания "Безек", предаде Reuters.

Разпитът на Нетаняху се извършва в резиденцията на премиера в Ерусалим, а Сара и Яир са разпитвани в полицейското управление в град Лод.

Сара и Бенямин Нетаняху са разпитвани като обвиняеми, а синът им само дава показания, твърди анонимен полицейски източник.

Семейството на премиера на групов разпит

Корупционното дело се отнася до приемането на разпоредби, облагодетелствали "Безек" със стотици милиони долари. В замяна на това популярният информационен сайт на компанията е осигурил благоприятно отразяване на Нетаняху и семейството му.

Бившият медиен съветник на израелския премиер Нир Хефец и бившият генерален директор на министерството на комуникациите Шломо Филбер са подписали споразумения да свидетелстват за обвинението по този случай.

Семейството на премиера на групов разпит

Нетаняху отрича категорично да е правил нещо нередно, заявявайки, че не е имал влияние върху решенията, отнасящи се до "Безек" и че те са били взети от професионална комисия.

От ноември 2014 г. до февруари 2017 г. Нетаняху е бил министър на комуникациите.

Полицията вече препоръча повдигането на обвинения за корупция срещу Нетаняху при два други случая. Решението обаче трябва да бъде взето от израелския главен прокурор Авишай Манделблит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА