Last news in Fakti

10 Април, 2018 13:09 2 457 18

Орбан готви жесток удар срещу Сорос

  • унгария-
  • фидес-
  • виктор орбан-
  • джордж сорос
Орбан готви жесток удар срещу Сорос - 1
Снимка: БТА/АР

След убедителната си победа на парламентарните избори, консервативната унгарска партия ФИДЕС си постави нова цел – в най-кратки срокове да прокара законови промени, които сериозно да ограничат възможностите на гражданските организации в страната, съобщава „Ройтерс”.

„След сформирането на парламента в края на април, в началото на май можем да започнем работа в интерес на държавата за пакета от закони срещу Сорос”, заяви говорител на партията пред държавното радио.

Милиардерът от унгарски произход Джордж Сорос, който финансира правозащитни организации и просветни и културни инициативи по цял свят, е сочен от премиера Виктор Орбан и съмишлениците му за „архитект” на мащабен план за ислямизацията на Европа с помощта на мигрантите от мюсюлмански държави.

Редица законови промени, критикувани в страната и навън като стъпка към авторитаризъм, са обяснявани от ФИДЕС именно със защитата на християнската култура на Унгария. Сорос и гражданските активисти, обвинявани във връзки с него, твърдят, че по техен адрес се говорят лъжи, докато се опитват да спасят държавата от поредно попадане в лапите на авторитаризма.

Сега се очертава всякакви външни дарения за НПО сектора да бъдат облагани с 25-процентов данък и Министерството на вътрешните работи да получи правото да забранява подобни траншове с мотива за заплаха за националната сигурност.

Орбан готви жесток удар срещу Сорос

Това сериозно ще затрудни работата на гражданските организации в условията на все по-голяма концентрация на медийна и фирмена собственост около управляващата партия. Именно заради все по-трудното изразяване на мнения, различни от това на Орбан, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа отбеляза, че унгарците са имали възможност да гласуват за много кандидати, но всъщност не са имали избор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 428 шшшш

    76 2 Отговор
    Удрии Викторе--удрии даже и с лопатата тоя дърт рептил
  • 2 Я изкарай Гано

    61 3 Отговор
    Само така!!!
  • 3 юнака що пребозал

    50 3 Отговор
    Лошото е, че хидрата е хилядоглава. На мястото на сорос, ще порасне друга глава.
  • 4 тъжно соросче

    22 4 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 5 Иванов

    43 4 Отговор
    Желая му успех на Орбан, но той трябва да знае, че Сорос не дава свои лични пари, а парите на ЦРУ, което цели ЕС да е слаб, раздиран от противоречия и атентати и напълно зависим и командван от щатите. Крайната цел е унищожителна война с Русия от европейска територия, без САЩ да бъдат засегнати. ЦРУ са си изроди отвсякъде, но за съжаление сионистки Москал не са алтернатива пред мислещите хора. Понеже еврочиновниците много обичат долари, пред ЕС няма никаква переспектива за някакво, каквото и да е бъдеще. Меркел е пряко подчинена на бай Даньо и не може да направи нищо без негово разрешение.

    Коментиран от #14

  • 6 Антрополог

    4 45 Отговор
    Повечето хора обичат да са тъпи. Чувстват се уютно в неграмотното блато на посредствената злоба, завист и простотия. И се ловят на всеки фейк за врагове и зложелатели.

    Унгарците ги мислех за по-стока. Те бетер руснаците.

    Коментиран от #7

  • 7 соросоидолог

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "Антрополог":

    Не фърфите с простотиите вече. Получава се обратен ефект. Ако имахте малко мозък, щяхте да си мълчите. Това е най-многото, което можете да направите за ваше добро.
  • 8 Един от хората

    41 3 Отговор
    Дай Боже повече управляващи да поемат по пътя на Орбан!Тези сатанински организации трябва да бъдат спрени и лишени от притока на тези сатанински пари!!!
  • 9 ghost

    2 39 Отговор
    Какъв Сорос ще удря, ще смачка съвсем гражданското общество за да му е по лесно да управлява унгарците и да ги е страх! Путински номер...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Коко

    24 2 Отговор
    Браво на орбан тоя ДЪРТ БОКЛУК ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАБУЧЕН НА КОЛ И ОСТАВЕН ГАРГИТЕ ДА МУ КЪЛВЪТ МЕСАТА
  • 12 патриотъ

    26 1 Отговор
    На политик като Орбан трябва да му се прави паметник приживе.Това е човек,който мисли за народа си,не допуска ислямизация и не пуща циганските орди в държавата си.Той знае,че Сорос е виновен за всичко и е представител на клана Ротшилд,които искат да завладеят света.
    У нас тези тези граждански организации също трябва да бъдат изгонени,защото същите тия ни налагат "Истанбулската конвенция",защитават правата на малцинствата,правата на животните и много други подобни вражески за нас неправителствени организации.
  • 13 ПЕШО

    0 13 Отговор
    Не знам какво ще направи Орбан ,нооо в Унгария си е доста скъпичко.27 % ддс и т.н. Обещава разни имагинерни работи ала Борисов...Нали сме брачеди с Унгарците...
  • 14 гост 2

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Иванов, леко не съм съгласен с теб.

    ЦРУ не дават парите на Сорос, просто защото Сорос е пряко свързан с собствениците на ФЕД. Тоест той е част то тия, които печат доларите, вкл. и тези на ЦРУ. Америка се управлява от тях, а институции като ЦРУ са просто инструменти в техните ръце.

    Самите американци не искат слаба Европа. Това ги изискват печатарите, посредниците им - банкери и корпорациите, за да може по начина по който управляват САЩ, по същият да управляват и Европа. Просто са установили, че територия без нация, а събрана мултикултурна и мултинационална смес по лесно се управлява, защото не може да формулира достатъчно силна и обединяваща идея, зад която да застене не част, а мнозинството. Успели са да наложат своите интереси, като обединяващи "американската нация" и искат да повторят и на други места.

    Това им е и проблема с нациите в Европа - много енергия и ресурси отнема борбата с всяка една поотделно.

    Евала на Орбан, че им се опъва! Но не само НПО-тата трябва да се елиминират, а също и участието на капитала от офшорките в икономиките на страните. Е това вече ще ги удари ЯКО!
  • 15 гостенин

    13 1 Отговор
    Виктор Орбан действително е НАЦИОНАЛНООТГОВОРЕН политик! Унгария беше западнала държава,а за два мандата Орбан я превърна в НЕЗАВИСИМА от еврофондове и без външен дълг държава със собствена политика! Унгария внася суровини и изнася продукция за Русия,в Унгария се произвеждат "Мерцедес","Ауди","Опел","Киа",части за "БМВ" и т.н.,да не изреждам.Силната индустрия води до силна държава и социален сектор.Виктор Орбан трябва да послужи за пример на нашите ръководители!Политик,който действително защитава НАЦИОНАЛНИТЕ интереси и ценности,а не се оправдава с евроатлантически ценности!А наши умници го изкарваха некадърен и говореха,че Унгария фалира! А относно НПО и разни фондации,за всички трябва да е ясно,че това са най-големите инструменти за оказване на натиск и чуждо влияние.А сорос(с малка буква) е ИЗРОД .
  • 16 пешо

    1 1 Отговор
    Колега стига с тези празни приказки. Орбан а и не само той не може да контролира капиталите ,който повечето са чужди.Това е проблема на съвременните националисти не разполагат с национален капитал.А транснационалния капитал се изнася когато не го устройват условията и започва увеличение на безработицата ,намалени данъчни проходи и т.н Ако Унгария беше пазар не с 7-8 милиона човека ,а с 100 милиона човека тогава е друго.
  • 17 999

    2 0 Отговор
    Боко, гледаш ли какво прави човека!
    Така се прави.
    той не е кафеджия на Ер-доганя и Путкин, разбра ли?
  • 18 анонимен

    0 2 Отговор
    Виктор Орбан си мисли, че е интелигентен, но всъщност може би участва в нещо...
Новини по държави: