Last news in Fakti

14 Април, 2018 17:00 5 680 15

ЕС с призив към Иран и Русия

  • ес-
  • сирия-
  • русия

Федерика Могерини призова за преговори

ЕС призовава всички държави, особено Русия и Сирия, да използват влиянието си, за да предотвратят нови химически атаки в Сирия. Това заяви върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от Евронюс.

В свое изявление, Могерини призова силите, подкрепящи сирийското правителство, да осигурят ново прекратяване на огъня и хуманитарни коридори в страната. Отново се подчертава факта, че ЕС осъжда всякакво използване на химически оръжия.

Могерини призна, че в ЕС са били предупредени за атаките, извършени от САЩ, Великобритания и Франция.

"Използването на химическо оръжие е неприемливо, при каквито и да е обстоятелства и трябва да бъде осъдено по най-тежкия начин", съобщи в социалната мрежа председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

В понеделник ще се състои специална среща на ЕС във връзка със ситуацията в Сирия. В момента Европа призовава за преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Приател

    48 4 Отговор
    Защо да спрат? За да не профукате напразно още 200-300 ракети? И да не направите това в което сте най-добри - нищо.. Асад и другите ви направиха за смях хаха. Утре пак атакувайте, току виж сте съборили някое читалище..

    И за мача: дузпа имаше
  • 2 Олемале

    37 3 Отговор
    Евро - гейски номера! Лъжат. мажат, о..рат се и после хайде да играем ! Боже, Боже моля те, прибери си вересиите, моля те на забравяй и тези около 42 рия паралел!
  • 3 гост

    35 2 Отговор
    Не разбирам, какво целят с това нагло и цинично поведение тези изроди от ЕС ? Освен погнуса и отвръщение от това лицемерие, друго не предизвикват.
  • 4 реалист

    31 2 Отговор
    Използването на химическо оръжие е неприемливо,но на всички нормално мислещи и необременени от политическа целесъобразност е ясно,че химическа атака от сирийската армия е невъзможна и ,че ако има такава тя е инсценировка. Още на 13 април Русия предупреди да такава. Би било добре Федерика Могерини да отправи този призив към виновните за атаката и агресията-САЩ,Франция и Англия ,които нарушиха действащите правила и устав на ООН-но ясно,е че не може и няма да го направи.
  • 5 патриотъ

    36 3 Отговор
    Използването на химическо оръжие не е приемливо/което не е доказано/,а изстрелването на 120 ракети срещу суверенна държава е желателно/което е факт/.Ега ти логиката,ега ти мисленето!От всичко направихте каша и хаос,обърнахте лъжата и истината наопаки,мъжете на жени,жените на мъже и имате наглостта да давате съвети кой какво да прави и какво да мисли!Помоооооощ,не искаме такава демокрация,искаме да сме нормални хор,да живеем в нормална държава,да няма Истанбулска конвенция,да няма трети пол,да имаме нормални деца с пол по рождение,а не по определение!Не ви искаме,такива мъжеподобни грозници ,махайте се!!!
  • 6 Валя

    22 2 Отговор
    Аз така и не разбрах защо му е на някой да обстрелва цивилните си съграждани с химически субстанции,каква е целта на такова нещо,аз не харесвам нито западняците нито руснаците и смятам че съм по-обективна от някои хора и това с химията просто няма как да го повярвам

    Коментиран от #8, #12

  • 7 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    19 1 Отговор
    Престанете с циганиите жалки сте, следващата стъпка е нов вид хуманитарна помощ за Сирия. Състояща се от арсенал от най -новите и високотехнологични оръжия. -А като се замисля може да я направя и ядрена сила.
  • 8 Дончо

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Валя":

    Тогава какво е твоето мнение по въпроса ти , кой има интерес от цялото това цирково изпълнение с уж хим.атаката , на всички ни е ясно само на запад не им е " ясно "

    Коментиран от #9

  • 9 СССРБАРЕТА

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дончо":

    Всичко им е ясно просто Международната мафия така работи!!!
  • 10 Дионтей

    6 2 Отговор
    От всичко до тук най-лошото е, че и третата световна война пак ще сме на страната на губещите. ЕС се ръководи от САЩ, това блесна последните седмици.
  • 11 nonamenofacenonumber

    6 0 Отговор
    Ехх Фвдерика, късно идва тая покана малко. Вие хем искате да ги е....те хем те да ви целуват. Малко трудно ми се вижда да стане тази работа след демонократичните ви ракети
  • 12 Голям праз

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Валя":

    И аз не разбрах и те не разбраха, никой не разбра?
    А бомбардировките в Югославия с обеднен уран разбра ли ги?
    А разбра ли каква беше присъдата на Милошевич от ”независимият” трибунал в Хага?
    А къде са оръжията за масово поразяване на Садам, разбра ли?
    Накрая, като ни спретнат ядрен холокост всички ще разберем, ама ще е късно!
  • 13 КОКОШКА - ЩАВЕНА НЕ ДОЩАВЕНА

    4 2 Отговор
    В СИРИЯ НЯМА ХИМ ОРЪЖИЕ И ПРЕДЛАГАШ ПРЕГОВОРИ ? ТОВА ЕЛИТ ЛИ Е ИЛИ ИМАМ- БАЯЛДЪ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.