Last news in Fakti

14 Април, 2018 13:50 3 387 28

Сирийските ПВО са прихванали част от ракетите

  • сирия-
  • ракети-
  • сащ

Демонстрации в подкрепа на Башар Асад в Дамаск

Сирийските ПВО са прихванали част от ракетите - 1
Снимка: БТА/AP

Ракетите изстреляни от САЩ, Франция и Великобритания, не са поразили всички предвидени цели, съобщи сирийската агенция САНА.

Сирийските власти обявиха, че част от изстреляните ракети са били прихванати от ПВО на страната. От там призовават местното население да не вярва на външни информации за нанесените щети от ракетите.

По-рано се появиха слухове, че в Дамаск патрулират танкове. Те бяха опровергани от правителствените медии.

Западни агенции съобщиха, че в сирийската столица се е провел митинг на граждани и военни. Те са развявали сирийски знамена и са държали снимки на сирийския президент Башар Асад.

В града има нормално транспортно движение и животът продължава.

Не се пояснява каква част от ракетите са били унищожени от противоракетните системи. Основна цел на атаката бяха заводи, за които се смята, че са свързани с производството на химическо оръжие.

Сирийското правителство обяви, че мащабът на атаката е бил преувеличен. Ударите бяха нанесени като отговор на предполагаема химическа атака на правителствените сили. Западните сили обявиха, че на този етап не искат свалянето на сирийския президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ-5

    43 12 Отговор
    Народа си иска Башар Асад. САЩ чий го дирят там? Капитала vs. Народа на Сирия

    Коментиран от #6, #18, #22

  • 2 ГОСТ

    28 8 Отговор
    Колкото и да са свалени са с пво от 70год.
  • 3 Иванов

    7 12 Отговор
    Агенция САтаНА.
  • 4 Аятолах Хомейни

    20 4 Отговор
    Кога сирия ше нанесе ядрен удар по саш заради изтрепаните индиянци там?
  • 5 Рубладжийче

    13 31 Отговор
    Прихванати са 100% от ракетите, но само визуално. Но понеже руските плашипутарници трябва да "отвърнат" на удара опорната точка на мурзилажа е, че поне 80% от ракетите са свалени.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 СССРБАРЕТА

    13 8 Отговор
    Е нали и пайтриатите така наблюдаваха Севернокорейските ракети дето минаваха над Япония! И дебелите гледаха СК телевизия и си баркаха в носовете! И се каниха, че ще свалят СК ракети и нищо не свалиха само икономически санкции!

    Коментиран от #13

  • 8 Рубладжийче

    6 19 Отговор

    До коментар #6 от "Рубладжийче":

    Асад, животното, извинете.
  • 9 Пешо

    4 19 Отговор
    Прихванали баба си!
  • 10 НКВД

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "Рубладжийче":

    Уважаеми г- н Подлогин инфото от НПОто не е меродавно ако не сте разбрали вече

    Коментиран от #12, #16

  • 11 патриотъ

    18 7 Отговор
    От 103 изстреляни ракети Сирийските ПВО са прихванали 71,какво неясно има?!И са прихванати без намесата на Русия.Останалите 32 ракети са паднали в пустинята,жертви и разрушения няма,само 5-6 ранени случайно сирийци.Я сега сметнете колко милиарда изстреляха америте на вятъра и дали печатницата ще им стигне да напечатат толкова много долари,та да им стигнат да водят сериозна война!?

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 111

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "СССРБАРЕТА":

    Прекалено неук си ,за да я коментираш тая тема.
  • 14 русия е джудже

    5 14 Отговор

    До коментар #11 от "патриотъ":

    Това са русофилски мантри.Според Сирийските медии са прихванати 13 ракети ,другите са оцелили целите.Никой няма да се върже на тея червени измислици ,трол недъгав.

    Коментиран от #24

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Рубладжийче

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "НКВД":

    Подлогин е бащиното ти име, нали?
  • 17 Ефтини сензации

    2 11 Отговор
    Мда. Прихванали са ги.
    Търчал е руски мужик на кило водка и е подлагал каксетя си белким ги улови.
    Уловените пъхал в задния джоб. Накрая объркал една ракета с бутилката дето и тя стояла у задния джоб. Изпил ракетното гориво на ракетата и пръднал мощно. След пърдежа същия бил забелязан да каца на луната.
  • 18 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "iQ-5":

    То и ние Българите носехме портрета на Тато но като изритахме руснаците ,вече не го носим!!!

    Коментиран от #19, #20

  • 19 iQ-5

    12 2 Отговор

    До коментар #18 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Да, сега носим знамето на ЕС гладни и боси

    Коментиран от #21

  • 20 Павлов

    15 3 Отговор

    До коментар #18 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Честно да ти кажа-90% от моите познати ( от 45-до 55 годишни) и сега са готови да носят портрета на Бай Тошо...само и само да свърши сегашният геноцид над Българският Народ.. И никой от тях не е бил в партията или комунист по убеждение--просто виждат реалито и го сравняват с тогавашното време..

    Коментиран от #26

  • 21 Ефтини сензации

    5 8 Отговор

    До коментар #19 от "iQ-5":

    Гладни и боси са некадърниците и комунистите.
    Всички останали си живеем добре. Работа има и за некадърниците/комунистите стига да може някой да ги накара да работят вместо да лалажийстват.
  • 22 Доко

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "iQ-5":

    Искат го колкото ние Тиквата
  • 23 Госта

    4 1 Отговор
    Ракети на САЩ, Франция и Британия поразиха цели в Сирия-видяхме го по ТВ. Сирия сигурно също е свалила ракети. Това са фактите. Но какви са последствията? Асад продължава да ръководи Сирия. Русия продължава да подкрепя Асад, но не може да го прави още дълго време. ООН е безсилна. САЩ, Франция и Британия не постигнаха нищо сериозно. Разединиха Европа. Иран консолидира шиитите по света. Нараства рискът от тероризъм. Разходът на Сирия може би предстои. Кюрдите ще търсят автономия или самостоятелност. Може би Израел е единственият печеливш за момента. А ЕС стои в ъгъла. За пореден път. Честито на печелившите и Бог да пази слабаците и зависимите държави.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Иво

    2 2 Отговор
    Добре че интернет е океан от информация и всеки има свободата да търси, намира и да се информира. А истината е една: едва 9 точни попадения по вероятно изоставени или маловажни обекти, нито един загинал сирийски войник, нито един изгубен самолет. 71 свалени ракети от 103 изстреляни. Соросоидните малоууумни идиоотчета нека си квичат. То за Това получават хонорари. Това не променя нищо.
  • 26 брей,брей

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Павлов":

    А честно да ти кажа пък аз...На 50г. съм навършени,видял съм и от онова време и от сегашното.И онова не ми харесваше ,ама хич.Живееха си партиините подлоги,ОФ активисти,профпредседатели и многобройната администрация по всички държавни предприятия дето за лев продукция не вадиха качествена.Закотвен като крепостен селянин от партиините феодали,зависим от тях напълно, и избори на които се чудиш да се смееш ли,да плачеш ли като резултата си се знаеше.Без възможност да излизаш навънка,до Петрич евентуално-с открит лист.Информираност - коне с капаци.Преса контролирана от БКП и ОФ,първа програма по няколко часа на ден,втора - с приставка,ама не навсякъде. Новини с чичко Филипов - евентуално ...Да разбереме за успехите на ТКЗС-ето в Долно Трънкино и победите на Червената армия в Афганистан,където оказва братска подкрепа на производителите на маково семе...Били са ме в милицията заради дънки и дълга коса,те така,профилактично, нищо че бях непълнолетен даже.
    Не ме пуснаха да уча ,защото ме късаха два пъти на политическия изпит и съответно балът ми падаше драстично. Майнината им...
    Сега се наложи да уча допълнително,защото си останах със средно,но не съжалявам,ама въобще...Обикалям си като европеец само с лична карта,развивам се в компанията ,уча английски (и немски ама засега сам),записвам различни курсове и смея да твърдя че заплатата ми е повече от прилична,да не говоря за останалите придобивки. Те и други ти го написаха-реват за тогавашното време мързеливците и
  • 27 Мммм

    0 0 Отговор
    До №14 А бе, и ти си чул не до чул 13 са "умните и красиви"ракети Тоамахоук от "Доналд Дък"свалени има и още 57 изстреляни от други места,както и от самолети и на съюзниците и от общо 102 изстреляни 72 са прихванати и унищожени дори и преди да навлезат в сирийска територия и само 30 са попаднали без да причинят жертви и не чак толкова големи разрушения, като няколко ракети са попаднали в изоставената от преди 2 години химическа лаборатория за производство на лекарства.
  • 28 Мммм

    0 0 Отговор
    До №26 И колко драстично Ти падаше бала от политическият,че не те приемаха наборе та се наложи сега да си доучваш, когато който не иска той не става студент и не завършва изключае няколко професии. Горд бил че може да се разхожда само с лична карта навсякъде, а не те ли е срам, че ядеш некачествена храна, а и всичко останало е под всякаква критика, новини лъжи ,европейски съюз и САЩ най-голямата лъжа и колко горд се чувстваш като отидеш в чужбина и кажеш че си българин и те заобикалят и гледат с насмешка и като човек долна ръка. Живял бил сега хубаво и свободно, а напреди не си си напрягал сивото вещество да учиш ами по тънката и ако може ей така.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания