Last news in Fakti

14 Април, 2018 18:26 2 841 28

Франция е изстреляла 12 ракети

  • франция-
  • ракети-
  • сирия

Смята се, че по-голямата част от сирийския химически арсенал е бил премахнат

Франция е изстреляла 12 ракети - 1
Снимка: БТА/AP

Голяма част от химическия арсенал на Сирия е унищожен. Това заяви френският министър на отбраната Жан И льо Дриан, цитиран от France 24.

Според френските власти са били ударени голяма част от заводите, свързани с изработването на такива оръжия в страната.

„Ние имаме солидни доказателства, че сирийските власти използват химически оръжия. По-голямата част от техния химически арсенал беше унищожена при атаката. Има червена линия, която не бива да се преминава. Ако това стане, ще има нова намеса“, заяви Льо Дриан.

Френското министерство на отбраната отбеляза, че страната е изстреляла 12 ракети чрез своите изтребители и кораби. Атаката е станал чрез френските фрегати в Средиземно море, а в последствие е имало обстрел и от изтребители.

Самолетите вече са се завърнали успешно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    30 10 Отговор
    Барабар Петко с мъжете. Колко ли от тези ракети са прихванати. За съжаление Франция се опита да играе роля, която нито й е по силите, нито й приляга.
  • 2 ГЛЕЙ ГИ ТИЯ ЖАБАРИ

    23 9 Отговор
    Е ТЕ СА БУТАТ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ И СА ПРАЯТ НА ВЕЛИКИ.
  • 3 Да уж

    29 4 Отговор
    Аха, а как не е изтекло това хим. оръжие след бомбардирането на обектите?
  • 4 Onq s konq

    29 8 Отговор
    Абе г-н франсе , кво точно превахна с този удар вашата коалиция на лъжата и агресията ? Къде са следите от хим.оръжията , какъв е процентът на хим.замърсяване на околността след като твърдите че е унищожен хим.арсенала на Сирия бе , лъжци това сте вие но , ще има видов ден и да вас
  • 5 Бесен Язовец

    25 7 Отговор
    Циркът е пълен събрали са се все отбрани трубадури елитът на цирковото изкуство наораво ха-ха-ха хахахаха ужас човеци ужас мерзавство и простащина на едно място 2ри месец!
  • 6 ЗайоБайо

    14 3 Отговор
    Президента им сигурно някъде драйфа от нерви.
    Франкрайш, що не си седите кротко на монмартъра, а са бутат между шамарите?
  • 7 мнение

    18 2 Отговор
    „Ние имаме солидни доказателства, че сирийските власти използват химически оръжия..."
    Те американците и саксите и срещу Ирак и Либия имаха солидни и неопровержими доказателства! Но светът и до сега не ги е видял. А "освободеният и демократизиран" Ирак не иска да има нищо общо с американците.
  • 8 Д'мин

    18 3 Отговор
    Нещо разсейване на химически вещества над ударените обекти няма ли?
  • 9 Дидо

    13 7 Отговор
    Искате да лапнете и Сирия като Ирак ама сечено , Русия ви секна мераците и се чудите как да се намърдате там с някви смехотворни поводи , бе кво е тва лице и наглост бе ? Къде са другите държави които се правят на големи демокрации на не се намесват и те ли чакат облаги от вас , кво им обещахте да не пискат от тази наглост и агресия , ебаси света дето живеем жалко че Русия не ви запука и да се приключва , пък да видим.ке смеете ли да удурите с ядрено оръжие ма и тия блядовете само бла бла бе тресни им кораби бази и самолети пък да видим как ще гледат като зайчета , за пореден път разочарование от Путьо , нали си твърд бе ? Така ни защитиха и нас навремето след 89 г , сега ние сме предатели към Русия , били сме ги предали !? Доналд Тръмп се оказа добър играч и се върна в играта благодарение на ваша руска търпимост и страх , да , страхливци сте които не си стоят зад думите , да предява вам суки по понятиям

    Коментиран от #11, #12

  • 10 наблюдател

    8 17 Отговор
    Да наистина реснаците са страхотни, само, че в лъжите и пропагандата. Макар и да не са прихванали нито една ракета обявиха, че са свалили 2/3, заявиха, че Франция не е участвала, а те пък били участвали.
    Едивствената истина е, че активноста на руските тролове е нараснала с 2000%, което е видно и тук.
    Проблема е, че и те вече не си вярват :)

    Коментиран от #16, #24

  • 11 Да уж

    16 3 Отговор

    До коментар #9 от "Дидо":

    Не е така.
    Най лесно да натиснеш копчето. Благодарете, че светът има Путин. Имено светът, а на само Русия. В това време, докато вашите правителства се солидаризират с агресори, погазващи международното право, Путин прави максимум за да не сме в трета световна. Със сигурност, стискайки зъби.

    Коментиран от #14

  • 12 Киприян

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "Дидо":

    Абсолютно , така и сърбите защитиха !!! Вече никакъв респект за вас " ще сваляме ще чуем по носителите Хахаха путеновци Израел бомбардира Турция си води някви войни на сирийска територия американски бази там сега английски и френски стрелят с ракети и те пълен т.шак сте и за това ви се подиграват тия лай на ри а Сталин го уважавах от страх всички . Милиончетата си пазите да не ги загубут олигарсите ви и народа руски вече го е срам от вас

    Коментиран от #13

  • 13 Да уж

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Киприян":

    Глупости и пълно непознаване на ситуациите и в двата случая.
    Мисля че излишно даже да и се обяснява.
  • 14 Onq s konq

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "Да уж":

    Ти разбираш ли нещо от руските понятия , не ! Думата за такива като Путьо знаеш ли каква е на руски език Пиздабол , Терпило , Фраер , Лох . Ти неразбираш ли че авторитета на Русия е смачкан , влез в някой руски сайт и прочети коментарите на хората , такова разочарование само и на мъже и на жени а ти акъли раздаваш тука ние и да пищим и да търпим сме отдавна безгласна буква в тоя свят , тия чакали от запад още по нагли ще станат сега след като Путьо включи задна

    Коментиран от #15

  • 15 Да уж

    10 4 Отговор

    До коментар #14 от "Onq s konq":

    Никаква задна не е включил Путин.
    Изрично беше казано, че ако косъм падне от главата на руснак в Сирия, ще има отговор.
    Дано да не се налага, наистина, да оценим търпението и мъдрост на руснаците сега, ако се случи нещо подобно в бъдеще.
    Няма да имате шанс да пишите в сайтовете глупости тогава, ае сидите в мазите си.
    Тия тримата агресори са неадекватни. Поне някой трябва да е адекватен в света.

    Коментиран от #18

  • 16 Дончо

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "наблюдател":

    Ти робе кво каза че не те разбрах ? Невиждано цирково изкуство става в Сирия но робите само коментирате тия и оня , роби седят и плюят по Русия , роби защото ни ограбват държавата а вие им се кланяте и възхищавате хаха още визи ви искат за да идете до сащ да видите как живеят господари ви , еми така е не се засягайте роби истината боли на неграта социалните са 3 пъти вашата заплата в БГ !
  • 17 Цирк

    3 1 Отговор
    Абе,да си сядат на задниците и те и да си поправят вътре политиката и проблемите.Най-лесно е,като имаш проблем със вътрешната си политика, да изместиш вниманието на обикновените хора,със създаване на изкуствени външни проблеми.Така,временно не те закачат,и се готвиш за следващ Мандат.Жалко за тея дечица там,който не се знае как преживяват.
  • 18 Onq s konq

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Да уж":

    Тук не става въпрос за копчето , тия нямат сърце бе пич да го натиснат ако Русия ги беше опраскала , много добре знам кво каза главнокомандващият и ти казвам че цяла Русия народа коментира и се възмути от празните закани и хвърлени думи , вече и руснаците загубиха търпение към цялото това унижение и гавра над Русия от всеки , малките душици се плашите от ядрена война , достойния и честен човек не може да живее в унижение дълго време а Западът е като в пандиза като те опънат веднъж край с тебе продължават да те шибат и те няма да спрат да унижават и тъпчат тия дето им се опъват , трябваше да има удар от Русия и всичко щеше да е ок всички щяха да поседнат така леко на гъз и да се чудят кво точно стана и да искат договаряне с Русия
  • 19 Да уж

    7 1 Отговор
    Не, не трябва.
    Няма загинали и ранени руснаци.
    Сирия не е Русия, колкото и да я подкрепяме.
    Кой каквото и да пише, няма да има подкрепа на народа, ако започне войната заради Сирия.
    Друго ще е , ако става дума за агресия непосредствено спрямо руснаците. Аз съм против отговора от страната на Русия.
    Да се помолим всички да не измислят такава провокация америте, която ще ни накара да отговорим.
  • 20 Въпрос

    9 0 Отговор
    Не съм специалист,но искам да попитам....като се бомбандира склад с химическо оръжие няма ли опастност за населението?

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Профи

    9 1 Отговор
    И Намерика и Фрънция и Алангеция са забравили поуките от Втората Световна Война. Няма неплатени сметки....и лихви...защо ли историята говори за велики някога държави които отдавна ги няма.....защо ли?!...фактите са такива!
  • 22 падналия ангел

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "Въпрос":

    Никаква! Ако склада е празен 🤡
  • 23 Да уж

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Въпрос":

    😀😀😀
    Как, още един "руски трол"!!!
    Как смеете да задавате въпроси и да изразявате съмнение. Изключете мозъка и аплодирайте на агресията.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Свалиха рапторче

    7 1 Отговор
    Пълна бутафория;)
    Че и се извиняват и обясняват как не искали да свалят Асад, нямало да се месят, че с Русия и Иран!!! се надяват на добри връзки....какъв цирк за пред хората.
  • 26 nonamenofacenonumber

    3 1 Отговор
    как е на баба момчето наака ли се от кеф. Не го мислех за толкова плиткоумен но уви.
  • 27 Гост

    2 1 Отговор
    Пуцайте,пуцайте. Не знам така ли мислите че ще укрепите крехкия си мандат. Те бежанците при вас ще дойдат да ви помогнат за икономиката...че са ви малко
  • 28 Хасан

    0 2 Отговор
    500 г тия хорица живееха в мир и разбирателство...от сто години само войни и диктатури...до какво какво ги докара западната колонизация..!
Новини по държави: