15 Април, 2018 14:36 7 697 32

Новичок е произведен от НАТО

  • русия-
  • сергей скрипал-
  • нато

Русия с данни от нов доклад

Независими експерти, изследвали веществата, използвани при отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал, са установили, че са открили следи от химически оръжия, произвеждани от НАТО. Информацията беше обявена от руския министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Скрипал беше отровен с Новичок в британския град Слосбъри. Британските власти обвиниха Кремъл, че стои зад нападението.

„Убеден съм, че учените, които са направили изследването са професионалисти, които държат на своята репутация. След проведената експертиза в пробите са намерени следи от токсичния химикал BZ и негови производни, отнасящи се към химическите оръжия от втора категория, в съответствие с Конвенцията за забрана на химическото оръжие

Подобни вещества са били част от въоръжението на САЩ, Великобритания и други страни от НАТО. В Съветския съюз или Русия е нямало подобни разработки. В този доклад не се споменава наименованието Новичок, а се предлага химическа формула за вещество, което се произвежда от много страни“, заявява Лавров.

Руски представители вече са се обърнали към Организацията за забрана на химическото оръжие, защо не е използвала данни от доклада на лабораторията Шпиц в своето финално заключение по случая. Отново се подчертава, че обвиненията срещу Русия се крепят само на несигурни твърдения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗайоБайо

    66 7 Отговор
    Ами кво ши прайм ся?
    Аз не съм учуден изобщо. Остава да поработим върху изказванията на главните свидетели. Сигурно са видяли Путин как маже дръжката на вратата с новичок

    Коментиран от #30

  • 2 Гост

    55 7 Отговор
    Здравейте...
    Нищо ново под слънцето.
    И сега Тереза Орловски какво ще каже?
  • 3 Да уж

    5 30 Отговор
    Кой го каза?
  • 4 Гост

    6 16 Отговор
    Курнелия го е произвела
  • 5 поручик ржевски

    8 16 Отговор
    Е тва е новина ! Човека ви го казва !!!Щом Лавров го казва нищо не можем да кажем!
  • 6 Да уж

    25 1 Отговор
    Хора, защо давате абсолютно неверна информация? Лавров съобщи, че в град Шпиц , в Швейцария са установили в пробите отрова BZ, кото е била на въоръжението на НАТО.
    Шведи отказаха коментар.


    "Ранее глава МИД заявил, что, судя по лабораторным анализам, Скрипалей отравили не веществом А234, а ядом BZ, который стоял на вооружении стран НАТО."

    РИА Новости https://ria.ru/world/20180415/1518680871.html

    Коментиран от #18

  • 7 Малко брадясала сензация

    6 27 Отговор
    Швейцарците вече я опровергаха и пак насадиха азиатската Ларва на яйцата на лъжливата патка. Ама пука му на него. Огън! 20 дена до уволнението! Да му мисли "говорящата кранта" кви лъжи е преживя.

    Коментиран от #10

  • 8 Айдееее

    34 5 Отговор
    Истината излиза-бавно но сигурно...Сега ще лъснат лъжливите дзурли на британците-не че нормалните хора им вярваха...Само джендър-соросоидите още се опитват да манипулират обществото.
  • 9 Да уж

    23 0 Отговор
    Как го опровергаха? Цитирайте
  • 10 Факт

    26 2 Отговор

    До коментар #7 от "Малко брадясала сензация":

    Нищо не са опровергавали швейцарците-доклада им го има вече на официалният им сайт-виж го лъжецо.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 no name no face no number

    25 1 Отговор

    До коментар #11 от "Малко брадясала сензация":

    Това не е опровержение нито е от швейцарска страна.Лавров каза, че в този новичок са открити субстанции от натовско химическо вещество. А това говори много. Всъщност все още запада не е показал доказателства продължава голословно да обвинява и бомбардира суверенни държави. И не мислете, че ако имат доказателства ще си мълчат това не е в техен стил. Те обичат да се хвалят по медиите колко са велики и обикновено като пръднат цял свят разбира.
  • 13 Да уж

    9 2 Отговор
    Те казаха, че в Портън Даун е идентифициран новичок, това което те са намерили в Шпиц не искат да коментират.
  • 14 куку руку ку

    19 1 Отговор
    След изцепките на Ти-зМей се сещам за един виц:
    "-Вярно ли е, че ваш Пешо си купи кола?
    -Вярно е, но не съвсем. Първо не е кола, а мотор. И второ, не "купи", а го блъсна..."
  • 15 Рубладжийче

    5 21 Отговор
    Швейцарската лаборатория вече опроверга Лавров. Което означава, че той лъже по-нагло и от руски ром пред социални.

    Коментиран от #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иван

    2 15 Отговор
    Поредната лъжа на Кремъл,швеицарската лаборатория потвърди ,че това е Новичок и никога не е твърдяла ,че е BZ.Пак станахте за смях,вече съвсем се оплетохте.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 русия е джудже

    3 14 Отговор
    Тоя лавров пак е дишал някакви препарати.
  • 21 Тръмп

    1 17 Отговор
    Нагъл комунистически приом,да прехвърляш вината за престъплението си,на Обвинителя!:)
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да уж

    19 1 Отговор
    Нивото на русофобите е очевидно- само псувни, грубиянство и глупости. Е точно те са се оказали най податливите към промиване на мозъците с лъжите на неолибералите.
    Слава Богу, че в България те не са мнозинство.

    Коментиран от #28

  • 24 анонимен

    2 11 Отговор
    другари Вие честни избори ли провеждате след като руския народ не Ви иска пък да не говорим за референдума в Крим :)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гост

    10 1 Отговор
    А ударите в Сирия се развиват по същия план както със Садам. Уж химическо, ама после само Блеър се размина с едно извинение. Това е е равностойното: стотици хиляди убити и ранени, милиони прогонени, стотици милиарди разрушения и загуби, а накрая излиза Англия и вика: ами, извинете, но нямаше основание за война? Милиардите на Садам са източени от сметките му. Асад трябва да знае, че същото го чака и него. Така действат англоезичните.

    Коментиран от #27, #29

  • 27 Да да

    1 8 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Значи предната ви опорка че при 100 ракети има само трима убити отпада! Сега станаха милиони жертви!!! Айде уточнете се! На лъжите на Лавров вярвате мълниеносно,а на данни от Швейцария - не! Пък мен ме кефи да пищят ушанките на умряло,без значение дали са виновни ! 45 години ни мачкаха,а още имат пипала в България! Да се махат вече! Аз искам в ЕС и НАТО,който иска в Русия,едва ли някой ще го спре да замине,а преди ако искаш на Запад те разстрелваха! Защо така бе другари?
  • 28 питащ?

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "Да уж":

    Защо мислиш така .Русофилите поставящи България след Русия са малцинство.Не е необходимо да мразиш и обичаш друга страна, всеки си има родина.Е, ти ако си от безродниците величаещи Русия на Копринка, лесно мажеш да видиш колко сте.
  • 29 ghost

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    А ето , че Путин не изпълни заланите си за ответен удар.Страх го е диктатора, самия народ при една ескалация да не обърне оръжието срещу него.Вече имат пример в историята.
  • 30 питащ?

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЗайоБайо":

    Ко прайм сега след изявлението на швейцарската лаборатория опровергала лъжеца Лавров?
  • 31 Цар Вул

    4 0 Отговор
    Някой тъпунгери много бързат за отговора на Русия!Сега от 100 краварски и три ингилизки ракетки са свалени 71/седемдесет и една и то с остарелите руски противоракети,като:Точка и т.н.Сега Путин ще даде на Асад новите,които продава на Турция и тогава жална им майка на "джендърите"!ще има "Ти ли ме бутна или сам паднах"!!!
  • 32 РЗС

    0 4 Отговор
    Според Русия, Скрипал си е произвел новичок и сам се е отровил, горе-долу същото както един комшия преди време бивш директор на затвор се самоубил с три куршума в гърдите, от които два в сърцето.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания