Last news in Fakti

15 Април, 2018 16:30 2 725 17

ЕС и НАТО са готови за нова атака срещу Сирия

  • ес-
  • сирия-
  • нато

Алиансът подкрепи атаката срещу сирийски цели

ЕС и НАТО са готови да нанесат нови удари срещу Сирия, ако в страната отново бъде използвано химическо оръжие, съобщи ДПА.

Страните от Алианска подкрепиха ударите срещу сирийски цели, които бяха извършени от САЩ, Франция и Великобритания.

От НАТО са информирали съюзниците за подробностите около атаката. Тя беше извършена в отговор на предполагаема химическа атака от страна на сирийските правителствени сили.

Според генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг не е имало алтернатива на друг отговор. Днес той ще посети Турция, където ще разговаря с турския президент Реджеп Ердоган за ситуацията в Сирия след последните дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ-5

    21 4 Отговор
    Е ми то на практика САЩ,UK, и Майонезата са НАТО, нищо ново!
  • 2 АГРЕСИВНИ ОРГАНИЗАЦИИ БЕЗ МАСКИ

    20 3 Отговор
    .........
  • 3 Kcaniba

    21 6 Отговор
    с една дума, на белите каски им е речено - изпълнявайте имитацията на химически атаки в Сирия!!
    А на Русия - ще ви бомбим, колкото си искаме!!!

    Коментиран от #6

  • 4 Kcaniba

    5 26 Отговор
    Чакайте бе, спрете се малко!
    Русофилите още не са сменили памперсите и вие втора атака!
    Имайте милост!!

    Коментиран от #13

  • 5 Ник

    18 4 Отговор
    Балканските страни, Русия, Египет, Иран, Китай, Турция и др. започваме постепенно да им обръщаме гръб. Накрая ще си останат сами с техните амбиции.
  • 6 НКВД

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Ще бомбят! ама ще останат без Шхуни със сигурност САЩ ще се прибират с плуване на обратно
  • 7 Бай хой

    15 4 Отговор
    Не разбрах ако отново в Сирия не бъдат използвани химически оръжия а някоя терористична организация отново инсценира отново ли ще нападнат?

    Коментиран от #8, #10

  • 8 НКВД

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    Нали се сещаш С.К как се отърва от кравешките мухи е това е начина за процедирне.
  • 9 Войникът без пагон

    2 3 Отговор
    Спретете малко! Ако някой наистина използва химическо и ядрено оръжие,то той трябва да бъде заличен от тази земя,независимо кой е и какъв е!!!

    Коментиран от #14, #16

  • 10 empire strikes back

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    правилно си разбрал, при следващата инсценировка на така наречените бели каски НАТО пак ще бомби Сирия, идеята им е да свалят Асад и да сложат свои марионетки там, то това се опитват да направят още от самото начало ама не става щото Русия се включи в играта. Сега и Иран е там, заедно със своите шиитски милиции, а Китай твърдо стои зад Русия. Путин реши да им пусне фъндък на краварчеата да пострелят малко че да им мине мерака, като със сигурност са били предупредени да не бомбят каквото си поискат. Видя се че сирийските ПВО със старите модели свалиха сума ти натовски ракети и ония направо станаха за смях. Но ако си мислят, че може да нападат когато им кефне под някви измислени поводи много са сбъркали, и руснаците ще им го наврат много твърд и голям.
  • 11 Реално

    13 1 Отговор
    Айде не ни замазвайте очите със тази"солидарност"...Да ви обясня малко...Когато САЩ удариха Ирак-всички натовски държави се включиха-едни пряко,други с логистика ...Когато след това удариха Афганистан-много от членовете на НАТО се включиха само в отделни мисии и то няколко години след началото..Когато удариха Либия- от НАТО участваха само 5 държави и след това се отказаха даже и от мисии в Либия...Сега в Сирия са само 3 страни от НАТО-и нито един друг член на НАТО не изказа желание да участва.
    Това е много показателно за спадащата подръжка на европейците към НАТО и капризите на САЩ... Приказките които ни ги пробутвате за солидарност са за балъците-а хронологията говори точно обратното-факт...
  • 12 Трол

    7 0 Отговор
    Е изчакайте поне Асад да поръси тоалетните с хлор.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Голем смях

    0 3 Отговор
    Ами да ги почват веднага.И без това солдатите още са по мазетата.Руската ескадра оставила кафява диря в морето .Томахавките прелитали прекалено ниско и направили голяяяяямо чревно разстройство от погълнатия борш .Зеленчуков,без месо.В Сирия имало само овчо,а солдатите не го харчели много.

    Коментиран от #17

  • 16 Бачо Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Войникът без пагон":

    Имаш право тогава да познаеш кой единствено е ползвал ядрено оръжие. Давай, имаш три опита...
  • 17 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Голем смях":

    Абе нещо гледам, че още няма кьорава снимка от тая успешна акция... Барем едно мазе ударено, нещо? Нали на моменто щяха да се похвалят... Май версията с прихванатите ракети ще излезе вярна...
    Колкото до повода, самият Матис каза онзи ден, че до днес не е видял доказателства за миналогодишната атака със зарин, смятай.... Аре, оставям те да си вееш флагчето и да пееш химна...