Last news in Fakti

15 Април, 2018 15:09 5 349 37

ЕС замразява Турция

  • ес-
  • преговори-
  • турция

Очаква се ЕК да излезе с най-критичния си доклад за страната

Европейската комисия ще обяви най-критичния си доклад, спрямо Турция, от както страната започна преговори за членство в ЕС, съобщи „Ройтерс“.

Докладът се очаква да излезе във вторник. В него ще бъде отбелязано, че Анкара не е постигнала напредък в сфери като правата на човека, свободата на медиите и върховенството на закона. Като напредък се отбелязва сътрудничеството по ограничаването на потока от сирийски бежанци.

Според германски медии в доклада ще бъде отбелязано, че няма основания за започването на преговори по нови глави от присъединителните разговори. Това значи, че преговорите с Турция ще останат замразени,

На срещата на върха между ЕС и Турция във Варна, турският президент Реджеп Ердоган потвърди ангажимента на неговата страна за сътрудничество с Европа. Той обаче защити ограниченията в своята страна като условия за националната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    46 15 Отговор
    Турция не може, не трябва и няма място в ЕС.

    Коментиран от #4

  • 2 патриотъ

    34 9 Отговор
    А бе,то на Европейския съюз и България му стига .Нали знаете,че където влезе България,всичко се разпада.

    Коментиран от #18

  • 3 Хасан

    16 32 Отговор
    А Европа можеше да стане глобален играч заедно с Турция и влиянието му в Близкия изток...а сега ще си остане просто колония на Сащ ..можеше да наложи европейски ценности навсякъде по света а сега ще стане като пенсионерски клуб..

    Коментиран от #5, #7, #20, #27

  • 4 Синан

    14 25 Отговор

    До коментар #1 от "Госта":

    То и вие нямахте,ама сте там нали.. с какво сте по- развити от Турция? Тука да не би да има свобода на медийте? Бойко, ви им казва кога и какво да пишат и говорят.. Сравнение с Турция, вие сте най-долу в всяко едно отношение! "Правата на човека", там ако спазват правата на човека, щр стане както в Германия, ще изнасилват жени, ще убиват хора - ще ги газат във тълпите както във Франция, щото имат "права на човека" за това през ден в Европа стават атентати..

    Коментиран от #10, #36

  • 5 Octavius

    17 10 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ех, Хасане... Ако имаше кой да наложи европейски ценности в Турция първо...

    Коментиран от #6

  • 6 Хасан

    13 21 Отговор

    До коментар #5 от "Octavius":

    Турция е подложена на терористични атаки,опити за преврат...от години се води война около нея..Иран Ирак,Сирия,Грузия,Армения,Азеебайджан...подложена е на бежанска вълна..и е нормално да са по строги

    Коментиран от #8

  • 7 Госта

    24 14 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Асанчо, тия истории ги разказвай на хората, които не са учили история. Мюсюлманският реваншизъм и фанатизъм не се съчетава с християнски ценности. Това са различни вселени. Турция винаги ще я тегли към Анадола. Европа е свобода, напредък и хуманизъм.

    Коментиран от #9

  • 8 Octavius

    22 10 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Тоест, Хасане, ти казваш, че за Турция европейските ценности не са важни, нито нужни, нито валидни. Тя не е длъжна да ги приема. Обаче Европа трябва да приеме Турция. Такава, каквато е. С войнстващият ислям на места, с новия султан начело, със законите за ограничения на правата на гражданите поради "специалното положение". Защо трябва да го направи Европа? Какво ви дължи Европа?

    Коментиран от #11

  • 9 Хасан

    14 18 Отговор

    До коментар #7 от "Госта":

    Историята на Европа е история на насилие,геноцид,убийства,кръв ...Две световни войни почнаха оттука...милиони бяха избити...расизъм,колониализъм,фашизъм ,капитализъм,социализъм не са възникнали в мпсюлманските или будистките страни а именно в люлката на цивилизацията..Европа

    Коментиран от #17

  • 10 Госта

    18 11 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    България е християнска държава с християнска култура, с християнски ценности, разположена в Европа. България духовно, културно, етически никога не е била извън Европа и никога не е отхвърляла европейските ценности. Кое от това го има Турция, освен в един период от управлението на Ататюрк?

    Коментиран от #12

  • 11 Хасан

    11 17 Отговор

    До коментар #8 от "Octavius":

    Въпроса е защо културата която роди Бах ,Бетховен ,Гьоте ..така също роди и Хитлер????!!!..Защо културата която роди Шекспир ,роди и колониализма???Защо френската интелегенция остана безмълвна на това което правеше френския легион в Африка/?

    Коментиран от #14, #23

  • 12 Хасан

    13 16 Отговор

    До коментар #10 от "Госта":

    Защо християнската култура остана сляпа на концлагерите???или ги насърчи???!Защо християнската култура изби африканците?

    Коментиран от #15

  • 13 Госта

    13 11 Отговор
    Асанчо, тия истории ги разказвай на хората, които не са учили история. Мюсюлманският реваншизъм и фанатизъм не се съчетава с християнски ценности. Това са различни вселени. Турция винаги ще я тегли към Анадола. Европа е свобода, напредък и хуманизъм.
  • 14 Octavius

    12 8 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Това пък какво общо има? Дай да се питаме такива неща, ако искаш. Вашата култура роди Ататюрк... И много племенни лидери, които клали, набивали на кол и рязали глави по цял свят, но най-вече в частта от Европа, в която им позволили да влязат, и в частност - в България. а сега пак Вашата култура иска да изтрие спомена за Ататюрк, за да се опита да се върне на сцената с рязането на глави... И напада с армия чужд народ в чужда държава - визирам кюрдите в Сирия - за да демонстрира горделиво открита ксенофобия и нетолерантност към инакомислещите даже зад граница... Дай да оставим тази тема за миналото... Да говорим за съвремието, че иначе става много грубо.. Нека си остане политическо-културна дискусия...

    Коментиран от #25

  • 15 Госта

    13 7 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Хасане, Европа осъди Хитлер и хитлеризма. Осъди арменския геноцид. Осъди инвазията в Кипър, погромите над кюрдското население. Прави ли ти впечатление, че сега в Турция се случват същите неща, които Европа отрече и осъди преди 70 години?
  • 16 ЗайоБайо

    9 9 Отговор
    Европа е смешна, те сами се поставиха в положението Турция да диктува играта.
    Ердьо ги държи изкъсо и много се забавлява от мисълта, че само да гъкнат, им е стоварил един куп гаджали
    Туй е за раята на запад, да мислят че политиците им си заработват парите.
  • 17 Димитров

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Дали са на свита и ренесанса. Благодарение на това християните гледат на религията по начин, по който мюсюлманите още не могат да погледнат.

    Коментиран от #19

  • 18 Ford Prefect

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "патриотъ":

    Защо тогава руските платени слуги толкова много искат да излезем от ЕС и НАТО и да минем пак към рошшия? Ааа разбрах! Всъщност руските слуги са тайни агенти на ЦРУ, които искат отново да ни вкарат в руската сфера на влияние, за да може рошшия да фалира и да се разпадне още веднъж! Ах хитри! Изобличих ли ви? 😂😂😂
  • 19 Уйо уев

    6 11 Отговор

    До коментар #17 от "Димитров":

    Когато в Багдад в Андалусия и други ислямски градове християни и мюсюлмани са правели наука, в стария континент прави са се клецали и вещици горяли. Сега просто са атеисти, не са никакви християни.

    Коментиран от #21

  • 20 Абе

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Затова твойте другари не искат от Европа да се връщат, нали? Щото е много зле.. то такива като теб я направиха лошо място за живеене. Обаче продължавате да оплювате.. двулични мекерета. За стотинки седиш и изпълняваш ролята на трол, толкова ти е достойнството.

    Коментиран от #35

  • 21 Димитров

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Уйо уев":

    Християнството е извървяло своя път към толерантност, по който исляма тепърва трябва да премине.
  • 22 НАТО

    9 3 Отговор
    Ще замразим Турция в Сибир!:):):)

    Коментиран от #31

  • 23 Иванов

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    За Германия ще ти кажа, преди да дойде Хитлер тя е жестоко с орязани територии и малтретиране на германците от страна на съседните държави. Стигнало се е до там, че тези от тях, които са успявали да достигнат Америка, са хвърляли германските си документи и са се срамували да кажат, че са германци. Идва Адолф и махалото тръгва към другия полюс. Така, че за нацизма не са виновни само германците, а и французи и англичани.
    Хасане, сега има много инфо на тази тема и турците трабва много добре да изучат този исторически опит, за да не повторят грешките на германците, защото Ердо ги води по същия път.

    Коментиран от #32

  • 24 ivan4o

    5 14 Отговор
    за ко и е на Турция еу. така са си добре.! ама политиката на Ердо е мно хитра, чака еу да им откаже! та после да му се молят то и така ще стане, накрая ще се молят пред Сарая! заповядайте Султан ефенди ключа на европа е ваш!хахахаххах
  • 25 Хасан

    7 12 Отговор

    До коментар #14 от "Octavius":

    Ами европейска Франция без причина нападна и разби Либия....май имаше диктатура...или просто за петрола...Сащ нападна Ирак,Сирия....Русия нападна Грузия,Украйна...анексира Крим ...просто така ..за спорт
  • 26 Салам Алеко

    12 7 Отговор
    Хасанееее, ти не си за тук, ти си един неблагодарник!
  • 27 Да да

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Гледам турската лира 38 стотинки!!! Както и преди съм писал,30 стотинки е критичното ниво! Иначе казано на твойте сънародници им остават 8 стотинки до банкрута! Бегай да им помагаш,че скоро ще напъват за български паспорти. Исляма няма място в 21 век! Ако си му фен,отивай в турция!

    Коментиран от #28, #29

  • 28 атеист

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Да да":

    никоя религия няма място в 21 век
  • 29 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Да да":

    Девалвацията на турската лира ще привлече пари от всички съседни страни...в Харманли,Свиленград,Хасково масово затварят магазини защото нямат оборот..всички купуват от Одрин..
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Неутрален

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "НАТО":

    А какво ще стане когато се размрази,
  • 32 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "Иванов":

    Турция не напада съседни страни а напротив нападната е от бежанска вълна която успешно задържа да не залеят Европа ....Турция беше нападната от терористи от ИД и от ПКК...бомби се взривиха на летища,стадиони,спирки и гари..и докато се мъчеше с тях една религиозна секта се опита да направи преврат и участниците избягаха в «съюзническа »Европа и Сащ ....ами това е двуличие от страна на Запада
  • 33 МЕСИ

    2 0 Отговор
    Асене отговори на въпроса на АБЕ
  • 34 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "ЬЯАОЖ":

    Не можа ли да измимлищ нещо друго??«геноцид над българи»...???чети повече за българите търговци,интелегенция,учители,писатели,бизнесмени по време на Османската империя...виж Желязната църква как са го съхранили....виж Арменската патриаршия и църква в Истанбул и тогава мииговори за геноцид
  • 35 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Абе":

    Не съм трол...просто ме кефи да пиша тука...аз съм за българо турска дружба и добри съседски отношения ..все пак от векове ж веем заедно..по време на войните сме воювали ..имало е режими които са депортирали турци от България и българи от Турция ,но никога не сме имали граждаански конфликт ...и това трябва да съхраним...
  • 36 помнещ

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Ми , те атентатите ги правят резаци като теб.Не самите европейци.Невъзпитана и мразеща всичко цивилизовано дошла от Африка и Близкия Изток.
  • 37 Uflaf

    0 0 Отговор
    Ненормален фанатик с мания за неоосманизъм. Не му обръщайте внимание и да си продължи драсканиците в другия сайт. Пренебрежението ще го изличи ,освен ако не е от редакцията с цел " подклаждане на напрежението- интерса ". Не вярвам нормален човек без користни интереси да е " Хасан и Иван40 "