Last news in Fakti

15 Април, 2018 18:02 2 977 34

Спорът между Гърция и Турция не е проблем на НАТО

  • гърция-
  • нато-
  • турция

Според Йенс Столтенберг двете страни трябва да имат открит диалог

Напрежението между Гърция и Турция в Егейско море не е проблем на НАТО. Това заяви генералният секрета на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от агенция „Анадола“.

Според Столтенберг Гърция и Турция са важни членове на Алианса, които са част от него вече десетилетия. В момента той е в Анкара за разговори с турския президент Реджеп Ердоган.

„Двете страни допринасят за нашата колективна отбрана. Вярвам, че техните противоречия ще бъдат решени в духа на добрите отношения. Добре е, че премиерите на двете страни разговаряха по телефона и се разбраха за диалог. Спорът в Егейско море не е проблем на НАТО. Той трябва да бъде решен между двете страни“, заяви Столтенберг.

Той заяви, че организацията не смята да взима роля в отношенията между двете страни. Те имат спор след няколко инцидента между техни кораби в Егейско море/ Столтенберрг призова Гърция и Туция да търсят повече диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    57 7 Отговор
    е са да видя онея дет се драха тука , нато така нато онака!хахахахах
  • 2 Госта

    66 3 Отговор
    Колко жалко. Или този човек е много неспособен, или НАТО се е превърнала в организация, която защитава правото на силата пред силата на правото.
  • 3 Хахаха

    41 3 Отговор
    Разбирайте - не е от стратегически интерес на силните на деня!
  • 4 Ало

    47 0 Отговор
    Това го знаехме без да го правите на тема
  • 5 патриотъ

    73 5 Отговор
    И сега какво?Значи ако Турция ни нападне,оправяйте се сами!И те и ние сме членове на Нато.Най -сетне англичаните изпълниха мечтата си да бъдем премахнати и завладени от Турция.Пък и както нямаме армия,сме лесна плячка за всеки,който пожелае да ни завладее.Гърция има също мераци,Румъния и тя не е по-назад.До къде ни докараха продажните политици и да видим дали сега прехваленото Нато ще ни защити.С лека ръка скъсахме отношенията си с братска Русия,единствената сила,която можеше да ни помогне и явно си заслужаваме съдбата!
  • 6 просто една колония

    62 3 Отговор
    И за чий ни е това НАТО тогава???? Утре турците, като ни налазят позицията вероятно, ще е същата "ооравяйте" се !!! А онова дребното Паси, ще пророни ли някоя сълзичка ??

    Коментиран от #23

  • 7 наблюдател

    56 2 Отговор
    Това значи, че ако се появи "спор" между България и Турция, също няма да е проблем на НАТО. НАТО ще стои и ще гледа безучастно. Но, оказва се, че е голям проблем на НАТО, когато бунтовниците в Сирия губят позиции, а законноизбраната власт ги притиска и си връща градовете!
  • 8 Къде сте евро-атлантици???

    57 0 Отговор
    Опаааа какво стана сега-къде отиде прословутия чл.5 и солидарността на Алианса...Къде сте бе соросоиди-да ни обясните пак,че докато сме в НАТО няма да имаме проблем с Турция...Къде сте..???? Май НАТО е само да изпълнява интригите на САЩ...
  • 9 Реално

    57 0 Отговор
    Дотук с мантрата за сигурността на България докато е в НАТО--разбрахте ли сега евро-атлантически подлоги?
  • 10 Читател

    27 1 Отговор
    Това е реалността - НАТО е Съюз, а не държава, което налага всяка съюзна държава да защитава националните си интереси. Това заяви и сам президентът Д. Тръмп. Защо не се чува и разбира?

    Коментиран от #24

  • 11 та как

    47 0 Отговор
    се казваше тая организация в която членувахме и която УЖ била гарант за сигурността ни ?? а бе я направо да се закупуват С 400-500 и т.н и да се стегне армията ни , че явно сами трябва да се спасяваме !!аааа и ниикакви самолети не ни трябват които да били съвместими с нашите съюзници...по-добре е да закупим руски които са добри и изгодни !!
  • 12 патриотъ

    44 1 Отговор
    НАТО-Национална Американска Терористическа Организация-това значи и е създадена за да защитава американските интереси с нашите пари.Всичко останало са приказки за глупаци и който още не го е разбрал е пълен такъв.Естествено соросоидиотите никога няма да го разберат и видят,защото са заслепени от блясъка на центовете,които им плащат,но и те имат деца и внуци и непременно някой ден просветлението ще дойде при тях,навярно късно!
  • 13 един

    37 5 Отговор
    Ако турчина сега никой не го спре, ще се развихри с пълна сила ;)
  • 14 Гост

    36 2 Отговор
    Хахаха Хахаха Хахаха
    Е за т'ва гърците не изгонИха руски дипломати. Разбрахте ли са. И затова евала на боко,че и той постъпи правилно за първи път от целия си мандат
  • 15 Константинопол

    40 4 Отговор
    Със две думи казано.трябва по най бързия начин да подобрим отношенията със братска Русия!!!!Защото нищо добро не ни чака.
  • 16 Лост

    33 1 Отговор
    Опссссс, лижете американския задник още!
  • 17 матейко

    43 0 Отговор
    А помните ли как Соломончо плачеше на рамото на дядо Симо като ни приеха в нато Ето един ИЗМЕКЯРИН и един лъжлив цар

    Коментиран от #28

  • 18 Сибирски

    28 4 Отговор
    Всичко е една голяма игра скалъпена от големите ,но няма да им се получи тоя път .Русия е насреща и пак ще ни помогне.
  • 19 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    37 2 Отговор
    КЪДЕ СТЕ СЕГА БЕ АМЕРИКАНОФИЛИ ???
    КЪДЕ СТЕ ДА НИ ПОХВАЛИТЕ ПАК НАТО, МАТО И ВСЯКАКВИ ДЖЕНДЪРИ, КОИТО УЖ ЩЯХА ДА НИ ПАЗЯТ ???
    СЕГА ОТНОВО ПИТАМ, ЗА КАКВО СМЕ В НАТО ???
    КАКЪВ НИ Е ИНТЕРЕСА ???
    ЧИЙ ГО ДИРИМ ОЩЕ В ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ КАТО НЯМАМЕ НИКАЪВ ИНТЕРЕС ОТ НЕЯ ???
    СЕГА КОЙ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ КАТО ТОЛКОВА ПЛЮХТЕ РУСИЯ ???
    ИЗТРЕЗНЯХА ЛИ ВИ ПРОМИТИТЕ АМЕРИКАНОФИЛСКИ МОЗЪЦИ ИЛИ НЯМАТЕ ИЗОБЩО ТАКИВА ???

    Коментиран от #20

  • 20 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    26 1 Отговор

    До коментар #19 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Всички американофилчета и соросоидчета се изпокриха по дупките си. Нови лагери трябва да се открият за вас, за да бъдете добре обгрижвани. Май ще се възстанови животновъдството в БГ.
  • 21 Иванов

    4 34 Отговор
    Стига ревали от таз Турция, бе, пъзльовци. Какво толкова може да стане, ще се бием докато ни избият и толкова. Ама вие ще си стоите вкъщи и ще нахлупите фесовете, щото така сте свикнали. Или пък вземайте чамаданите и бягайте в Русия, там Жужи ще ви пази.
  • 22 Ник

    18 1 Отговор
    НАТО нямат проблеми. За тях е по добре да се карат, от колкото, всички да са против атаките им.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 goni

    21 1 Отговор

    До коментар #10 от "Читател":

    Готин съюз!:)Да ти имам съюзниците!:)
  • 25 Гост

    17 1 Отговор
    Не разбирам защо сме в НАТО,от какво и от кого ни защитава?Чувам само за солидарност с нашите "СЪЮЗНИЦИ" но не разбирам съюзници срещу кого???
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хаха

    8 0 Отговор
    Големи защитници били - хаха!!! А защо спора между Англия и Русия не си остана само техен, а трябваше да се намесват всички?? Също и с Крим, заради който всички бяха принудени да налагат санкции на Русия. Явно има двойни стандарти. Щом това е техен проблем, значи ако Турция нападне БГ няма да имаме защита. 100% набутка да си в НЪТО

    Коментиран от #34

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 гост

    6 0 Отговор
    ами тогава нека почне всеки един член в нато да иска от другите членове каквото си иска, да ги заплашва, да ги атакува....
    човекът е смешен, нато е шега, русия нищо не трябва да прави, нато ще се саморазпадне, хората гледат и слушат....
  • 30 Истината

    5 0 Отговор
    Най после им го казаха на нашите предатели. Над 90 % от българите го знаехме, защото имаше много индикации, че член 5 не съществува. Единствения шанс за съществуване на българската нация е, светкавично излизане от нато и да помолим руснаците да ни пазят.
  • 31 гост

    4 0 Отговор
    А, дубру утру! Нашите продажници си мислеха ,че "НАТО ще ни брани ,а Европа ще ни храни" , а те само ще крадат оставяйки българската икономика и армия на произвола на съдбата. Освен това "член 5 " действа при нападение от страна извън НАТО върху страна на НАТО, но само при съгласие на всяка отделна страна.
  • 32 Владо

    3 0 Отговор
    Къде е Паси.Евала на мама му.
  • 33 Ердоган бей

    0 0 Отговор
    Елате ми пиленца да ви изпапкам
  • 34 антик

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хаха":

    Човеко, надявай се държава и народ да не напада България! Може и да влязат армии, но сторят ли го, държавите, които са го сторили ще бъдат изтрити териториално.... от планетата като карти. А тези, които са влезли, живот няма да живеят дълго. Този народ обаче е пълен с врагове и сред самите българи, а управляващите му повечето му са дмъртни врагове. А, когато и част от тялото о главата е враг на тялото, то загива.... вижда се отдавна и досега. А да защитиш народ от врагове управници и непукисти защитници, когато държавата е превърната във враг на народа и е трудно, ако не се спрат. А те не искат да спрат, алчни и ненаситни са. Тоя народ е разяждан и унищожаван отвътре, от морала и законодателите тук, оттам и всичко останало....
Новини по държави: