Last news in Fakti

16 Април, 2018 11:50 1 452 14

Берлин: Москва отново ни удари в интернет

  • русия-
  • германия-
  • кибератака-
  • хайко маас

Германия смята, че Русия стои зад кибератака срещу външното й министерство

Берлин: Москва отново ни удари в интернет - 1
Снимка: Shutterstock

Германия трябва да приеме, че Русия стои зад кибератака срещу външното й министерство в края на миналата година, заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от ТАСС.

Маас посочи редица проблемни според него действия на Русия, включително липсата на напредък в прилагането на прекратяване на огъня в Източна Украйна, нападение с отровно вещество във Великобритания, руската подкрепа за сирийското правителство, усилията на Москва за оказване на влияние върху избори на Запад и кибератаката.

"Срещу нашето външно министерство беше извършена кибератака, за която трябва да допуснем, че е била осъществена от Русия", каза Маас по телевизия ZDF.

Берлин: Москва отново ни удари в интернет
Снимка: БТА/АР

"Ние не можем просто да се правим, че не виждаме всичко това. И мисля, че е не само разумно, но и необходимо да се изтъкне, че не смятаме тези неща за конструктивен принос", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    28 5 Отговор
    Добре че са руснаците!:) Иначе с кой да се оправдаеш че си некадърен и са те хакнали!:) То, и САЩ подслушваха даже Меркел! Ама, как да ги обвиниш?! Нали са приятелчета!:)
  • 2 хаааха уникални са

    30 5 Отговор
    Путин под леглото...Путин зад вратата...Путин зад дивана...Путин на тавана...Путин в мазето---БАУУууууууууууууууууууууууууу и ви изяде...хаахаахахаххаааааааа....
  • 3 стоян георгиев

    7 25 Отговор
    както казва гари каспаров:да не мислите че путин ще се откаже?докато не бъде спрян тои само ще деградира както и режима му.ще става все понагъл и агресивен.такак че запада трябва да се лиши от илюзиите си че русия ще се промени към добро с тва управление.

    Коментиран от #10

  • 4 ЗайоБайо

    20 3 Отговор
    Хайко е по фантастиката и вицовете.
    Когато американските приятели подслушваха телефона на баба, всичко беше ток и жица
    Обаче сега няма лабаво!!!
  • 5 Гост

    16 3 Отговор
    ...за която трябва да допуснем, че е била осъществена от Русия...
    Е кой друг. То е ясно. Добре, че имат очевидни доказателства, иначе щеше да е трагично!
    Не мога да разбера, сами ли се прават на идиоти, или някой ги кара?

    Коментиран от #7

  • 6 Да уж

    14 1 Отговор
    Идиотизъм е новата идеология на запада.
  • 7 Бог

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ама не се правят , те са си идиоти. И ако не дразнеха света , щеше да е смешно
  • 8 Веселяк

    7 0 Отговор
    Лавров влиза при Путин и казва :
    -Меркел била бременна.
    Путин :
    -Само аз ли съм бащата или цяла Русия?
  • 9 Румяна Костова

    3 1 Отговор
    Не,ние,здравомислещите хора ви казваме,че не можем да се правим,че не виждаме какви ги вършите.Измисляте си разни безумни сценарии,оплитате се в лъжи.Не сте представили нито едно доказателство...Взаимно се подкрепяте,всички дребни и едри играчи от отбора на богатите безделници пеете една песен.Трябва да се сложи край на тази ваша лудост!
  • 10 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Гари Каспаров ти е от продажните либерали,но стара звезда.Никой не го и споменава вече в Русия.Дай нещо от Злобин,Некрасов,Надежден.Тяхна милост опонира на Путин в политическите разборки.

    Коментиран от #13

  • 11 гост

    3 0 Отговор
    Не разбрах нищо от тази статия.. Меркел е паднала и си е ударила главата ли ?

    Коментиран от #12

  • 12 Подводница

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Не бе,има въшки
  • 13 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    гари каспаров напусна русия за съжаление.многократния световен шампион по шах предцени че е по-добре да се махне независимо щото пиещите лосион за вана за сега нямат нужда от умни и мислещи хора .и не ехич либерал по-скоро е консерватор ако въобще ти правиш разлика,но тва няма никакво значение.важното е че е умен човек познаваш добре страната си и може да му се вярва .
  • 14 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    нови опорни точки, оплаквания от Австралия,Европа,Америка, всички в един глас твърдят или пърдят ,че по всяка вероятност виновна е Русия,няма кой друг, няма доказателства ...не им и трябва.
Новини по държави: