Last news in Fakti

10 Май, 2018 08:35 7 520 52

Хеликоптери ще търсят Боян Петров

  • боян петров-
  • връх-
  • алпинист-
  • непал-
  • хеликоптери-
  • поли генчева

Днес времето в района е доста по-добро

Хеликоптери ще търсят Боян Петров - 1
Снимка: Facebook

Два хеликоптера от Непал ще се включат в издирването на българския алпинист Боян Петров в Хималаите. Това каза режисьорът Поли Генчева, която се намира в района.

Разрешение за излитането на машините от летището в Катманду вече е получено от китайските власти и е въпрос на час-два да бъде оформена документацията, позволяваща спасителната акция по въздух.

В издирването на Петров на земята отново ще участват тримата шерпи и тримата тибетски спасители, които го търсят от няколко дни. „Очаква се около обяд българско време те да стигнат до лагер 2, където се надяваме да е Боян”, каза Генчева, предаде Нова телевизия.

Тя успокои, че днес времето в района е доста по-добро, отколкото беше през изминалите дни. До момента операцията по търсенето на изчезналия по пътя към връх Шиша Пангма алпинист не даде резултат. Петров е в неизвестност от 3 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОКА

    21 27 Отговор
    ТОВА Е БЪЛГАРИНА ВСЕ СЕ ФУКА И СЕ САМОЗАБРАВЯ ЯСНА Е РАБОТАТА КАК ЩЕ ГО НАМЕРЯТ АКО ИЗОБШО ГО НАМЕРЯТ
  • 2 татко Махно

    37 33 Отговор
    Еееее, стига вече с тоя Петров, бе! Айде сега, хукнал някакъв серсемин да се прави на интересен, при това и болен, гушнал китките и сега ставаме и лягаме с него.В България има каде-къде по-големи трагедии, за които никой нищо не пише, сега ни занимават с тоя откачалник.Ай сиктир.

    Коментиран от #5

  • 3 Трифонов

    34 25 Отговор
    Аз не мога да разбера как е възможно трети ден вече масово, мащабно, напоително... всяка тъпа медия в тая държава да ни занимава с това как няк'ъв "еколог", забавлявайки се някъде на майната си... се загубил... И как го търсели, разбирате ли... Е няма такова малоумие!!!

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    40 24 Отговор

    До коментар #2 от "татко Махно":

    Пишат, пишат всеки ден за най-голямата трагедия на тази страна - опростачването и оскотяването на българското население, в която ти и Боян сте главни ключови герои, но на разнополюсни позиции. За съжаление достойни хора като Боян или напускат доброволно страната или са изгонени(както бяха изгонени милиони достойни българи) или изпадат в дълбока изолация сред другия полюс - опростаченото население. Хора като Боян са обект на възхищение и вдъхновение на милиони хора по света, нещо което би било трудно да се разбере от хората на разнополюсната позиция.

    Коментиран от #15

  • 6 Мутрата

    11 19 Отговор
    Той може да е в Ада вече ,стига сте се занимавали с него
  • 7 Doni Brasko

    32 16 Отговор
    Както писах преди ден, всеки, който не се интересува от Боян може да не чете бюлетините със случващото се. За тези хорица има доста други жълти статийки, за големи дупета, хубави коли и нови модели телефони.
  • 8 Възмутен

    21 15 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    Занимавали го били! Че не се занимай, кой те кара! Ще ти кажа кое те кара- злобното ни нездраво любопитство, не човещината! Като не можете една добра дума да кажете, поне си трайте, бе хора!
  • 9 един

    21 14 Отговор
    Цялата тази акция с хеликоптери, водачи, търсачи и така нататък няма да е безплатна, да не говорим колко ще струва на държавата. Да не се забравя, че това е личен избор на алпиниста, а не държавна поръчка. Резултатът от всичко това е неизвестен, дано да е жив някъде, обаче къде е трудно да си представим. Дали не е време да поспрем малко с новините за издирването на великия алпинист и да се заемем пак след като има някакъв резултат? Откровено казано ми писна! Дали това е най-важният проблем в държавата в момента, други проблеми май нямаме.

    Коментиран от #10

  • 10 Възмутен

    16 15 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    Алоу, загриженият за държавата, уж ти писнало от новини, а си изтървал явно доста от тях- държавата няма да плаща нищо! НИЩО! Човекът си има застраховка и то платена не от българска компания!

    Коментиран от #11

  • 11 КУЧЕ

    19 9 Отговор

    До коментар #10 от "Възмутен":

    АЛОУУУ ОТВОРЕНИЯ КАТО ИМА ЗАСТРАХОВКА ЗАЩО ЖЕНА МУ СЪБИРА ПАРИ ЗА ИЗДИРВАНЕТО

    Коментиран от #13

  • 12 Мишо Бирата

    19 1 Отговор
    Снощи по "новините" 3 (три) минути репортаж по делото КТБ и 5 (ПЕТ) минути репортаж за некви кърлежи който ухапали некакъв пес !!!
    ПП: точно по темата ми е коментара - моля да не се трие от модераторите! Т.Е. - тотално подмитане на важнотийте от НОВИНИТЕ
  • 13 Възмутен

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "КУЧЕ":

    Това някой от държавния апарат ли ти го каза?!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Антон 1

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Така е !
    Ама някой работи имат граници !
    Доста пъти му се размина , добре беше да усмисли състоянието си и обстановката . Много специалисти казват ,че риска е бил непремерен !
    Дано е жив !
  • 16 Doni Brasko

    10 4 Отговор
    Мдааа българите сме един малък, но много прост народ. Такива като Кучето и Желязко го доказват с пълна сила.
  • 17 Шиши4

    11 11 Отговор
    Коплексар тьрсещ внимание се катери по планините . Ние сьбираме пари да го спасяваме . Кой е по голям ГЛУПАК?

    Коментиран от #21, #51

  • 18 Диди

    4 5 Отговор
    .Естествено че има застраховка....но жена му събира пари за издирването.Тези хора много добре знаят какъв е рискът.Не мисля,че ще го намерят жив.

    Коментиран от #19

  • 19 Възмутен

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Събира, защото на застрахователната компания ѝ трябва технологично време да плати, като първо се правят оценти и т.н. Но поне не приказвайте глупости- никой не ви взема от вашите пари!

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Диди

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Възмутен":

    Не ми обяснявайте кога една застраховка плаща,кога и как...и ако изобщо платят.Зависи от много неща.
    Всеки има право да си сподели мнението,колкото и различно да е от вашето.

    Коментиран от #23

  • 21 Възмутен

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "Шиши4":

    "Публикувано във факти.бг:
    Ние сьбираме пари да го спасяваме . Кой е по голям ГЛУПАК?"
    Ние! Къде се слагаш сред ние! Не давай, никой не те кара да даваш пари! Не разбирам защо ви е яд, че други дават! Българска му работа- не е важно на мен да ми е добре, а на вуте да му е зле! Дребни, оскотели душици!

    Коментиран от #24

  • 22 Антон

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Възмутен":

    Да да, това ли е световната практика.
    Имаш застраховка, обаче близките събират пари, и чакаш затрахователя да плати, когато става дума за часове или дни.
    Я кажете какви са условията по тази застраховка- има ли клаузи правещи я невалидни, в случай на самоинициативи, умишлено тръгване в лошо време, хронични заболявания.
    Вместо да излезе и каже: трябват 5000 долара за да се плари на шерпите, 10 000 долара за няколко часа за хеликоптер, 1000 долара за непредвидени, то дайте, та дайте. Няма невъзможни неща.
    За какво са тези пари, как ще се използват, кой ще ги използва а? Все въпроси без отговори.Дайте ни едни пари пък ние ще ви викаме че сте мишоци и скотове Защо търсят пари от скотовете и мишките.А?

    Коментиран от #29

  • 23 Възмутен

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "Диди":

    Мнението ти не е нищо различно от злародство. Ти пари не даваш и никой не те изнудва, но пък защо да не изхвърлиш злорадството всички да знаят какво мислиш! На кой му пука за твоята мисъл! Който иска и може помага, който не иска и не може- не. Много долно постъпвате- да кажели! Кажете си злобата бе! Един ден и на вас така ще се намери кой да ви каже!

    Коментиран от #25, #26

  • 24 Бенц

    13 0 Отговор

    До коментар #21 от "Възмутен":

    А ти знаеш ли колко хора са загинали поради липсата на магистрала по Кресненското дефиле заради ....спрени проекти, разбра жокера ми....за техните семейства кой ще даде пари, зелените ли....

    Коментиран от #27

  • 25 Антон

    16 2 Отговор

    До коментар #23 от "Възмутен":

    Гледай сега: говорим за човек в разсъдака си, отишъл доброволна там, по собствена инициатива и воля. Поради лошо време групата се връща/не тръгва. Той умишлено тръгва да катери, доброволно и , дори не си взима телефон, с ясното съзнание че това е руска рулетка. И изчезва.
    И после се появявате вие и говорите че обществото било от скотове.
    Я ми кажи каква е разликата между този случай и онези младежи, които зимата, при затворен път, през нощта, с маратонки, тръгват с колата през преспите по пътя за бузлуджа и заксъват. После се организира акция по спасяването им. Тогава бяха опрделени за безотговорни хлапаци, а случая с върха е героизъм.
    Вие луди ли сте или на такива се правите? Акде у лево!
  • 26 Диди

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Възмутен":

    Не познавам този алпинист.От дни пишат за него.Фактите говорят за себе си.За какво злорадство пишете? Тоя алпенист не е бебе,много добре знае какъв е рискът за животът му.Пост 22 добре описа нещата.Естествено,че всеки нормален човек иска,алпинистът да е жив,но след толкова дни...едва ли.
    А вие престанете с вашите критики към колегите,които си изказват мнението.
  • 27 лилиту

    2 7 Отговор

    До коментар #24 от "Бенц":

    Дава пари този, който го жегва и който има възможност! Никой никого не изнудва да дава пари! Такива като теб, които само критикуват събирането на пари за каузи/благотворителност/спасителна акция бълват помия, без някой да ги пита!

    Коментиран от #36

  • 28 гост

    9 3 Отговор
    Ама какъв достоен човек бе, това че някой си чеше крастата и други плащат за това не го прави достоен. Да хване и да сади домати като го влече природата Цяла държава занимават с един самовлюбен нахалник и още по нахалната му съпруга. Хора обезумяхте ли бе!Б Толкова болни, бедни и гладни хора има в тази страна, тръгнали сте да ни занимавате с ТРАГЕДИЯТА на някои си дето си прави кефа за чужда сметка и до толкова се е самозабравил, че си въобразява че е по силен и от природата и от другите хора. Спрете да занимавате обикновения българин с глезотите на шепа избрани самозванци
  • 29 Алпинист

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Антон":

    Защото се бърза и никой не знае след един час какво ще стане.
    Може да не трябват пари, може да поискат 1000 долара може и 10000 никой не те кара насила.
    Аз лично съм сигурен че събраните пари ще отидат после за добра кауза, било за деца било за МОЖЕ БИ свързано нещо с екологията в памет на Боян.
    Всичко е доброволно, имаше колко случаи с деца които събраха много пари децата починаха и после парите отидоха за други деца, днес никой не може да каже какво ще стане дори след няколко часа.

    Коментиран от #50

  • 30 гост

    6 4 Отговор
    До Дани Браско и други като него които препоръчват да не четем - НЕ ЧЕТЕМ - НАТРАПВАТ НИ ГО. И още нещо, ако се харчеха частни пари все ни е тая дали ги харчат или не, но когато не се дават пари за болни деца на 2-3 години пред които трябва да има бъдеще, да се харчат обществени средства за самоубийци е направо престъпление.
  • 31 гост

    2 6 Отговор
    и тук има някакви дежурни да слагат минуси на всяко отрицателно мнение по този случай, явно това им е задачата
  • 32 Stefan

    11 0 Отговор
    Защо не е тръгнал с включен джи пи ес предавател???? Все пак живеем в свят с върхови технологии. Според мен за в бъдеще трябва по-сериозно да се обмислят екстремните спортове и начинания.
    Българи! - Пазете си живота - той е важен!!!

    Коментиран от #35

  • 33 Хлебич

    6 9 Отговор
    Не мога да повярвам колко злобни хора има тук.
    Мижитурки, с два лева в джоба, на който живота им минава ходейки на нископлатена работа и зяпайки от балкона.
    Заради такива като вас България е на това положение

    Коментиран от #34, #37

  • 34 Антон

    11 6 Отговор

    До коментар #33 от "Хлебич":

    Да де да, към злобните мижитурки с два лева в джоба се обърнахте за пари. Хем искате пари, хем ръсите епитети по адрес на здравомислещите хора, от които чакате помощ.
    не става така.

    Коментиран от #38, #39

  • 35 Диди

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Stefan":

    Не си е взел джи пи еса,защото тежал и след 4 дни при студ,падала батерията.
    От това,което се знае,че другите са се върнали,а той е продължил сам,малко ме съмнява дали застраховката ще поеме разходите,но като дойде време ще разбере каква е истината.

    Коментиран от #45

  • 36 Бенц

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "лилиту":

    Аха и ти си от тях(зелените под..ги).Ако тия не го бяха помпали с толкова много пари се харчат щеше да е жив и здрав...
  • 37 КОКА

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Хлебич":

    МИЖАТУРКИ БИЛИ ХОРАТА ТИ ОТРЕПКО КАККВО РАБОТИШ
  • 38 Антон 1

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Антон":

    Лицемерие от първо лице !
  • 39 Хлебич

    2 6 Отговор

    До коментар #34 от "Антон":

    Никой не иска помощ от мижитурки!!!
    С какво биха помогнали?
    Има хора , дори и бедни, истински Българи с големи сърца който биха помогнали!

    Коментиран от #40

  • 40 Антон

    10 1 Отговор

    До коментар #39 от "Хлебич":

    В пусни един гугъл да видиш колко дечица има коитожсе нуждаят от някакво лечение. Цъкни да видиш колко самотни майки има гледащи децата си буквално в мизерия. За бедстващите пенсионери всички знаят, дори хора на средна възраст се нуждаят от средства за лечение на редки болести.
    Тези хора не са го търсили това, просто съдбата им е такава, разболяли са се и край за тях и близките им. Много от тях се нуждаят от 20-30-40 хил.лв. за да си облекчат страданията. За съжаление са обречени на мизерия и страдание докато са живи.
    В същото време г-н. Боян Петров тръгва доброволно и т.н. натам, за да си чеше крастата.
    И после започва дружното реване помагайте.
    Имаш ли идея коло хора от тези групи които изброих , просто стискат зъби и приемат стоически съдбата си. И близките им ги няма по медиите да говорят за героизъм и ценности.
    Айде у лево!

    Коментиран от #43

  • 41 Doni Brasko

    2 2 Отговор
    Никой нищо не може да ви натрапи, освен ако не си слабохарактерен и не можеш да казваш не. Пари приятели има за всичко в тази държава, ама се крадат. Жалко, че не сте толкова активни под темите за корупция, а то там се крие заека с парите. Нищо не пишете като ви натрапват рекламите за лотарията. Ето ви теми за размисъл.
  • 42 Doni Brasko

    1 0 Отговор
    Антоне прав си, но ако си спомням правилно журналята бяха надушили новината. Жена му на Боян я вкараха те във водовъртежа.
  • 43 Хлебич

    0 6 Отговор

    До коментар #40 от "Антон":

    По горе съм написал кои ще помогне на всички хора имащи нужда, ще помогнат и на Боян
    Никой здравомислещ човек не се качва на кола или на мотоциклет с идеята че ще катастрофира, но когато това се случи има хора, истински хора, различни от теб, които веднага помагат, дори и с риск за собствения си живот, без да питат защо това защо онова
  • 44 Злоба

    2 2 Отговор
    А автомобилните състезатели и те ли си го търсят, а жената дето изневерява и тя ли???
    Молбата е към добрите хора а не към злобните.
  • 45 Стефан

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Диди":

    Колко да тежи този джи пи ес? Разузнаванията и полицията какви ползват?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ЦИГАНЧЕТО

    2 2 Отговор
    Вижте му лицето и очите ,никакви белези за Българин ,,,чистокръвен Руснак ,,, Альоша,,,,
  • 49 В държавата на бсп

    0 2 Отговор

    До коментар #46 от "АНГЕЛЧЕТО":

    Българите се интересуваме, за разлика от вас на никумо не нужни кюнци
  • 50 lava

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Алпинист":

    "Аз съм сигурен" е най-силния аргумент!!! Откъде си толкова сигурен? Познаваш ли лично тези хора? Знаеш ли какви са като характер, ценности, разбирания? Пост 25 е най-точното описание на случая.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Жалки сте

    1 0 Отговор
    На всички, които пишат негативни коментари - вие не сте достойни за уважение, жакли сте. Проблемът ви е, че в душите си все още сте под турско робство и най-лошото е, че така си ви харесва, защото да мразиш е по-интересно..?!? Жалко е....