Last news in Fakti

11 Май, 2018 07:17 5 456 6

Търсят Боян Петров със сателитни снимки

  • сателитни-
  • снимки-
  • боян петров-
  • алпинист-
  • хималаи

Сателит е направил снимка на района с много висока резолюция

Търсят Боян Петров със сателитни снимки - 1
Снимка: Facebook

Алпинистът Боян Петров продължава да е в неизвестност. Очаква се да бъдат разчетени сателитните снимки от района около върха Шиша Пангма, които да подпомогнат акцията на спасителите.

Лошото време осуети спасителната операция и вчера, когато стана точно седмица от изчезването на българина в Хималаите. Изчаква се подобряване на времето, което да позволи вдигането на хеликоптер.

Сателит е направил снимка на района. Тя е с много висока резолюция и дава детайлно изображение, като ще бъде разгледана квадрант по квадрант, съобщи Би Ти Ви. Надеждата е изображението да даде някакъв белег и маркер, който да е оставил Боян Петров, за да могат спасителите и хеликоптерът да тръгнат натам.

Чрез почетния консул на България в Катманду Бхола Тхапа от непалската страна съобщиха, че имат готовност за предоставяне на хеликоптер, който да лети на височина над 5000 метра. Поискано бе разрешение от китайските власти за включването му в издирването на Боян Петров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    4 3 Отговор
    Аааабе,тея т'ва хели ще го вдигнат ли най накрая или само прибират такси и пари за застраховки. Са ше разчитат още два дни тея снимки. Думи нямам. Иначе спасителни служби имали. Явно навсякъде спасителите са като наште.....служат за да констатират само трагедията.

    Коментиран от #3

  • 2 Расулюлах

    27 0 Отговор
    Аз да попитам защо алпинистите нямат GPS тракери и да се знае денонощтно местонахождението му?и да е вързан със жизнените му показатели и да се знае жив ли е или не?устроиството да се монтира някъде по тялото така че да е на топло винаги и да излъчва сигнала и и да се следи състоянието му и положението му и винаги телефона да му е някъде в дрехите

    Коментиран от #6

  • 3 Христо

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    Те са спасители не самоубийци!
  • 4 RIDIK

    7 2 Отговор
    Има си застраховка. Да го спасяват. Само че вече спасяват българска, вледенена фигура. Колкото и да си умен, можещ, трениран и т.н. , природата винаги ще е минимум една крачка пред теб. Не го харесвах като човек, още повече след изявите му покрай Рила, но щом носи българския флаг го подкрепям.
  • 5 Цар Вул

    5 0 Отговор
    Не му желай лошото на човека!Дано го намерят!Кой знае дали,ама едва ли!!Ще кажа и нещо може на някой да се стори просташко,но аз така
    мисля:Веднъж стомна за водица,втори път стомна за водица и най накрая
    стомната ще се счупи!!Прекомерното самочувствие понякога е с много тежки,понякога необратими последици!!
  • 6 656

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Расулюлах":

    А ми да, много правилно, подобно на професионалните колоездачи по туровете (място, скорост - движение, пулс, изразходвани ватове). В днешно време да имаш такъв голям достъп до технологии и да не ги позваш, един GPS чип да имаше и сега щяха да знаят къде е