Last news in Fakti

13 Май, 2018 12:54 3 721 2

Спасителите, търсещи Боян Петров, не са се обадили

  • боян петров-
  • алпинист-
  • неизвестност-
  • връх-
  • спасители

Българският алпинист продължава да е в неизвестност

Спасителите, търсещи Боян Петров, не са се обадили - 1
Снимка: Facebook

В базовия лагер под връх Шиша Пангма в Хималаите не са осъществили връзка тази сутрин със спасителния екип, който издирва алпиниста Боян Петров, съобщи Би Ти Ви.

Спасителите е трябвало да съобщят къде се намират, но не са се обадили. Издирвателната акция по въздух вчера не откри следи от Боян Петров под върха. Спасителите не откриха алпиниста и в лагер 2 и лагер 3.

Днес се очаква едната група от тях да тръгне от лагер 3 към върха. Другата група, която остана, до лагер 2 ще обходи по-обстойно района между него и лагер 3.

Не се очаква днес да има операция по въздух. Машините са в Катманду и са в готовност да излетят отново при нужда. Те могат да стигнат до върха за 50 минути. В Хималаите се намира и друг наш алпинист – Атанас Скатов. В момента той атакува връх Чо Ойо и е на височина около 8 хиляди метра.

Ураганен вятър задържа Скатов три дни в лагер 2 на 7150 метра височина, а част от групата се върна надолу. Във Facebook профила на алпиниста неговият екип съобщи, че състоянието му е добро въпреки студа, липсата на сън и лошите метеорологични условия. Скатов отново поздравява всички и благодари за подкрепата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оппаааа

    7 6 Отговор
    Кво търсиме там? Аз не смея до града да ида, а тия си търсят белята.
    Що ти е на баир лозе?
  • 2 пешо от вход б

    0 0 Отговор
    Може да са го приютипи офчари