13 Май, 2018 11:53 7 073 23

Жената на Боян Петров губи надежда за оцеляването му

  • боян петров-
  • алпинист-
  • радослава ненова

Радослава Ненова се сбогува с видния алпинист

Вчера в много труден за мен разговор взех решение да не се изкачва върха днес. От лагер 3 нагоре няма да намерим Боян Петров жив.

Това написа в профила си във Фейсбук съпругата на Боян Петров - Радослава Ненова.

Колкото и да ми се иска да не губя надежда - за мен живота и оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важен и макар да ми е много трудно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Затова, предпочитам на слизане спасителните екипи да претърсят районите където има шанс да открият Боян жив ...

Ако за Боян битката е приключила, нека си остане в планината. Каквото и да се случи до края на деня, благодарна съм за всички усилия и ще ги възнаградя. Това е животът на шерпите, знам че като слязат ще поемат друг риск, на друг склон, за друго изкачване..., но лично аз не желая да рискуват към върха. Всички решения по издирването от тук на сетне са техни.

Поради големия поток от информация и коментари която витае, съм решила да опиша много подробно хронологията, фактите имената, кореспонденцията и цените. Още не съм решила дали да го направя в пост или в книга. Едно е сигурно-написахме история и тя заслужава да бъде запомнена. Заради Боян!

Така завършва Радослава Ненова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    14 5 Отговор
    Почивай в мир Бояне.Поклон.
  • 2 Куку

    27 7 Отговор
    Най-накрая да се осъзнае, че трябва да спрат да рискуват и други животи. Като е ъръгнал сам, си е взел решението и не беше необходимо никой да тича подир задника му... Помните ли Христо Проданов? Пред Планината винсги с респект и БЕЗ его...така и не се научиха
  • 3 Ощърбий

    17 1 Отговор
    Ами то каквото и да се каже все е излишно.
    Светла му памет!
  • 4 Расулюлах

    29 1 Отговор
    Имам няколко питания...защо сателитния телефон няма тракер да се знае точното местонахождение защо този телефон не е винаги в тялото на алпиниста и защо самия алпинист няма тракер за местонахождението си?и да се предават данните за това жив ли е или не?
  • 5 Застрахователят

    5 2 Отговор
    Познай защо!
  • 6 гост

    13 11 Отговор
    аман от тоя Боян.....!
    Наистина ми писна вече да чета едно и също и навсякъде.
    Един Боян се бил изгубил и всички медии само за това пишат и ни го натрапват през 5 мин.,а това че целият български народ тотално се е изгубил....не е важно.Важен е Боян!!
    Ходят та са занимават с глупости,че после хората им криви и ангажират и други с техните простотии!!

    Коментиран от #7

  • 7 Doni Brasko

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Спокойно вече ще спрат да занимават и без това претовареното ти съзнание с него. Анонимнико никой нищо няма да си спомня за теб. Бъди сспокоен вече, докато ние ще си спомняме за Боян.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Doni Brasko":

    Да,НЕ искам никой да си спомнят за мен.Претоварена ми е работата,а не съзнанието....за ваша информация.И точно поради тази причина отделям малко време за разпускане из мрежата,която пък бълва едно и също и едно и също!
    Дали съм „анонимник" или не,това си е лично моя работа!
    А пък имена като вашите / „Doni Brasko" се забелязват под път и над път.В смисъл....често срещани са и това „не значи никаква анонимност"!
    Спомняйте си за Боян -няма лошо!

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Бесен Язовец

    4 1 Отговор
    Жив Е!
  • 10 iQ5

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не се притеснявсй за Боян, а засебе си! за теб никой няма да си спомня и никъде няма да пишат че си си заминал!

    Коментиран от #12

  • 11 Оматахо

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не бе шще ти пишат как Гришко отново е изпаднал от поредния турнир.За героите се пише за да са пример на мижитурките!
  • 12 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "iQ5":

    Напротив - пишат го.Но само на едно място, и то където трябва!
  • 13 Ози

    2 2 Отговор
    Те за който и да пишеха толкова дни подред,всеки щеше за това време да е велик на гребена на новинарските статийки.
  • 14 ВДД

    5 2 Отговор
    Защо бе хора,защо е тази злоба в коментарите?Къде отиде състраданието и съпричасността ни?

    Коментиран от #15

  • 15 Doni Brasko

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "ВДД":

    За съжаление хора като “Гост” са отегчени и им е досадно да мислят за другите. Той е пренатоварен от работа и е губене на време да проявява състрадание към хора, които “ са тръгнали да се самоубиват, да си чешат егото, да си губят времето”, вместо да мислят за болните, които имат нужда от ненужно изхарчените пари за спасяването на един “ баир будала”. Да господине, но благодарение на хора авантюристи са направени открития, на които ние сега се радваме. Примери не са нужни. Прекалено много време изгубих да убеждавам еснафите да променят макар и малко мисленето си. Светла им памет на всички хора, които са дръзнали и са загубили живота си, за да сбъднат мечтите си. Защото човек е голям, колкото са големи мечтите му.

    Коментиран от #16

  • 16 ВДД

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Doni Brasko":

    Абсолютно вярно!Ние не умеем да се израдваме на чуждите постижения!Бълваме само проститии и злоба!Жалко...много жалко!
  • 17 Катя Георгиева

    5 4 Отговор
    Отказва търсене за да му вземе застраховката и да подсигури живота си. Винаги има надежда но ако го беше предложил страничен човек е друго.Точно това нейно решение доказва само интереси .Много жалко. А се правеше на загрижена и дарения искаше

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сари

    2 3 Отговор
    Браво Катя, точно написано.
  • 20 Бела

    2 0 Отговор
    За всички които си мислят,че без хора като него е нямало да има никакви постижения и още сме щели да сме маймуни...Върхът вече е открит и си е на мястото, няма какво друго да се открива там.Разбирам,ако си жертваш живота да постигнеш нещо и наистина да допринесе с нещо за човечеството или науката,но това неговото си е опасно хоби. Евала за шерпите, които ежедневно си рискуват живота да търсят и спасяват хора,това е благородна цел само дето никой не им знае имената и никой не прави на въпрос поетия от тях риск.

    Коментиран от #22

  • 21 Гала

    0 0 Отговор
    Няма смисъл да се губи надежда! Ще се почви човека!
  • 22 Бах

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бела":

    Права сте.Такива хора като него са мъже.Но има много жени които са наравно.Важното е да се озаптисат идиоти като ТРЪМП.Нали виждате какво става с негово съгласие.Например вчера в Йерусалим! Путин е БЛАГОРОДНИК в сравнение с краварите.Там при кравите има ли: ШОСТАКОВИЧ , МУСОРГСКИ ,РАХМАНИНОВ или ПУШКИН,ГОГОЛ и „ ДОСТОЕВСКИ” А ....
  • 23 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    жена му губи
    но каква е тя
    чужда е нали
    питайте майка му и сестра му дали губят надежда
    жени много
    майката е една