Last news in Fakti

13 Май, 2018 20:32 101 689 38

Раздор в семейството на Боян Петров

  • боян петров-
  • алпинист-
  • хималаи

Майката и сестрата на алпиниста искат издирването да продължи

Майката и сестрата на Боян Петров - Ангелина и Александра Петрови, заявиха пред Bulgaria ON AIR, че издирването му трябва да продължи въпреки трудностите и лошите условия под Шиша Пангма.

Китайски алпинисти, които продължават да търсят Петров, са намерили инсулина на изчезналия наш алпинист. Това е станало близо до третия базов лагер под върха Шиша Пангма.

Междувремнно дъщерята на Боян Петров - Тея изрази благодарности за подкрепата, вдъхването на надежда и издирването на нейния баща. Тя подчертава, че Боян Петров е на мястото, където винаги е искал да бъде - в планината.

По-рано днес жената до Боян Петров - Радослава Ненова, призова спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха.

До момента няма никаква следа от българския алпинист, който беше видян за последно на 3 май. В търсенето участват шерпи, китайски планински спасители и специално модифицирани непалски хеликоптери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Недоволен

    118 60 Отговор
    Еи отдавна не съм чел статия свързана с тоз, абе хора взехте да прекалявате вече има доста по важни новини в таз държава

    Коментиран от #3, #15

  • 2 Паток

    54 13 Отговор
    Да, бе кво стана с тоя пич, намериха ли го!?! Пълно затъмнение по темата!
  • 3 Шибалник

    80 39 Отговор

    До коментар #1 от "Недоволен":

    Е ми не чети бе !като видиш заглавие Боян Петров подмини и ходи в рубриката любопитно!
  • 4 Харалампи

    33 6 Отговор
    Венциславе, Венциславе уби със заглавие. Евала.
  • 5 Голям прос

    92 6 Отговор
    Тия журналисти се хранят с нещастията на хората. Това което пише в статията не отговаря на заглавието и
  • 6 Антон

    79 19 Отговор
    Всичко стана ясно. Пуста конкуренция между двамата. Това обяснява защо Боян Петров тръгва в лошото време нагоре, когато другите от групата се отказват.
    Човека явно е искал пръв да се качи в някакво необявено състезания между него и Атанас Скатов. Дали за реклама, дали за мерене на пи.ки , дали в борба за спонсори едва ли някога ше разберем. Искал е да обере лаврите, ама за съжаление сметката е излязла крива. Да почива в мир!

    Коментиран от #7, #19

  • 7 Бесен Язовец

    36 29 Отговор

    До коментар #6 от "Антон":

    Тоя па състезание! искал е да качи Шиша до 6 Май и после да катери Еверест от северния склон бе! Състезание!!! Това не ти е на маса 3 по 100 г.ракйка!

    Коментиран от #8

  • 8 А па ти!

    15 14 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Спирай тея неща (силни)дето ги зимаш ,че изтрещя вече!ТОТАЛНО!и ни писна да ти четеме глупостите!няма ли да ти спрът преводите да се махнеш!???

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Антон

    28 10 Отговор

    До коментар #8 от "А па ти!":

    Естесъвено че не е състезание в буквалния смисъл на думата. Как мислиш дали не е имало конкуренция между двамата а?
    Единия диабетик катери осемхилядници, другия веган катери осемхилядници.
    Виж че става дума за интервал от няколко дни между двете качвания. Едва ли не са знаели кой какво ще катери и кога ще го катери.
    А и за чий имаше някакъв медиен екип там при шиша пангма или както се пише?

    Коментиран от #11, #17

  • 10 Тоя ПА!

    7 14 Отговор

    До коментар #8 от "А па ти!":

    Пий си валерияна редовно момче!
  • 11 Бесен Язовец

    16 5 Отговор

    До коментар #9 от "Антон":

    Ква конкуренция може да има между катерач с 10 осем хилядника и катерач с 2 осемхилядника? Хората от екипа в БГ. днес обясниха по БНТ че плана на Боян е бил до 6 Май да качи Шиша и после да катери Еверест от Севрния!!

    Коментиран от #12

  • 12 Антон

    19 10 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Само начина по който се изказваш доказва тезата ми. Опит да се умаловажат постиженията на единия и да се изтъкнат успехите на другия. Как може да са си конкуренция - еми така може!
    Според укито Атанас Скатов е качил 5 осемхилядници към 2017. Дори и само един осемхилядник да е качил какво от това? Малко ли е?
    Странни хора сте. За съжаление единия липсва, а другия ако е разумен ще продължава да се катери и каквото му е писано.
    За протокола не познавам нито единия нито другия.

    Коментиран от #13

  • 13 Бесен Язовец

    4 24 Отговор

    До коментар #12 от "Антон":

    За протокола интригант си и в живота сигурен съм правиш си тънки сметчици обаче бързо те надушват хората за протокола нищо лично!
  • 14 Ники

    34 16 Отговор
    Винаги се забавлявам с коментарите ... Относно Боян Петров ... човекът си е отишъл ясно е че е взел тъпо решение , господ отдавна го е нарочил , не е толкова чист колкото го искарват всички ма вече не е сред нас така че нищо лошо нека да не говорим за него Само ще ви кажа че Зелените по гнусотия са в Топ 1 Там кви пари се въртят ма тия изкачвания треа се плащат някак ...

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шансу Имамов

    13 12 Отговор
    Намериха ли въртоглавия?Нищо не се казва.
  • 17 ГосТ

    18 7 Отговор

    До коментар #9 от "Антон":

    Никаква конкуренция не са.Сто пъти писах,че алпинизма означава и преодоляване на скарни и ледени отвеси -катерене. Затова Христо Проданов е толкова голям. Затова другите ни двама известни алпинисти са Николай Петков и Дойчин Боянов. В тази връзка, Скатов не може да бъде сложен до тях по никакъв начин. Освен това, на Боян Петров всички десет осемхилядника са без кислород. В тях влизат К2,Канчендзьонга, Анапурна, Нанга Парбат. Боян Петров, остави най лесните си за накрая. Освен това, предвидения му маршрут му на Еверест не беше туристическият, по който Скатов се изкачва.
    Така че, за протокола си написал пълни глупости.

    Коментиран от #18

  • 18 ГосТ

    8 9 Отговор

    До коментар #17 от "ГосТ":

    п.п. и още нещо за протокола, разликата между маршрутите на върховете е огромна. Разликата в това, да ги качваш с кислород или без, още повече. Все едно при другите спортове с допинг или без. Че даже и по голяма. "Алпинист" , който не може да катери е все едно като футболист, който не може да тича. Надявам се, ти е станала ясна разликата.
    Не случайно, единя е световно известен, а другият не.
  • 19 Гост

    17 8 Отговор

    До коментар #6 от "Антон":

    А може да е искал да изкачи Шиша Пангма, тъй като към него рядко се организират експедиции. Плюс това целта бе Еверест, а Шиша Пангма за аклиматизация. Плюс това Боян Петков е най-добрият ни алпинист и е изключително добре подготвен и физически, и психически, и не предприема излишни рискове. При този спорт обаче не може да предвидиш всичко - това са осем хилядници и секундата може да бъде фатална...Не говорете, ако не сте запознат.Аз самата пиша в сегашно време за Боян, защото въпреки логиката, за сърцето такива личности и спортисти са винаги в сегашно време.
  • 20 Аз Варна

    25 7 Отговор
    Пишете по темата!Естествено,че майката и сестрата на алпиниста ще искат да продължи търенето,най малкото да открият тлените му останки,защото е ясно,че вече не е между живите.Да ,ама говорим за майка му и сестра му все пак.На онази никаквица,дето живеела с него изобщо не й пука,до колкото виждам-много хладнокръвна и премерена.Все й е там,нали ще вземе застраховката.За дъщеря му няма да коментирам,явно е повлияно детето.Майка му е тази,която ще го жали докато е жива.ГОСПОД да й даде сили.

    Коментиран от #21, #38

  • 21 ГосТ

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "Аз Варна":

    Има една велика народна песен -Притури се планината,на която винаги ми се насълзяват очите. Текста и е много верен....

    Коментиран от #37

  • 22 висок

    20 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ники":

    За последните 4-5 г Боян е похарчил около 1 млн$ за хобито си!!! Нали не мислиш, че са от заплата?

    Коментиран от #28

  • 23 Баирбудала

    18 18 Отговор
    Боян Петров,ти си невиждан досега ПРУСТАК.С този предварително замислен план от теб и цялото ти семейство,изложихте България.Колко милиони си потрошил за свой кеф,а има деца дето гладуват в България.Егати и долната тактика-инсулина,върха,и ти горе сам се криеш от спасителните екипи.Всяко второ изречение на медиите е-на инсулин е,ама той се качва...Да ама за кого,за кого се качва,с чий пари?Омръзнаха ни твойте грозни сценки,аре стига!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Шаран БГ

    21 5 Отговор
    И аз съм се качвал на три "велики" баира- на Васильов, на Шипка, че и на Бузлуджа - при "чинията". На собствени разноски. И никой не ме търси, да каже : Емалла, да почерпи поне!
    Е, тъп шаран съм и не го разбирам това "катерене" там, където и еделвайс не расте !!
    Язак за парите ! Шкода пенизе - казват чехите.......
    Само не разбирам ,какви далавери се прикриват в момента в страната, щом всички - на ставане и на лягане - все за този алпинист пишат и по телевизиите - говорят.
    Г-н Цацаров може и да каже..........
  • 26 Сари

    9 4 Отговор
    И аз да се похваля....и аз съм изкачвала връх. Една местност, до нея се стига с изкачването на сто стъпала. 😂😂😂
  • 27 ПАТРИОТА

    17 3 Отговор
    Не чернете момчето..! Решението за съдбата си е взел той,господ го е видял по близо до себе си..и го е прибрал!Същото стана и със Проданов..!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    14 1 Отговор
    Интересно, как според българските новини са намерили инсулина му (много странно диабетик да го изостави), а по сайтове работещи с официална информация от спасителите не я потвърждават. Както и, че шерпите вчера са стигнали на 10 м от върха. Те едва днес рано са тръгнали от лагер 3 към върха, а не вчера! Българските журналистчета откъде си ги измисляте тези новини? Защо не си проверявате информацията?
  • 30 капка в морето

    11 8 Отговор
    Всеки сам избира по какъв път ще върви в живота си. Всеки сам избира делата си. Някои са високо в планината, други в дълбините на моретата и океаните, трети летят в Космоса, а има едни дето седят пред компютрите и обсъждат, съдят, дават акъл и мрънкат ли, мрънкат....

    Коментиран от #35

  • 31 гражданин

    6 3 Отговор
    скъпо платена и зрелищна евтаназия..............честито на вдовицата и децатапенсии,дивиденти,дарения............
  • 32 Джони

    9 8 Отговор
    Здравейте, първо , така като чета какво се пише и ми иде да тегля по една звучна и цветиста на поне 80% от драскачите тук. Вземете се пробвайте Вие бе ,,разбирачи,, изкачете примерно Мальовица , януари или февруари сами без чужда помощ, но не по туристическите пътеки и после изобщо говорете за алпинизъм,
    ако беше толкова лесно колкото си мислите никой нямаше да обръща внимание на такива опити или постижения , имам чувството че тук пишат само хора които са виждали платина само на картичка (снимка) с лифта нагоре и после надолу ще се справи и прабаба Ви,
    цял свят го е признал Боян само една тумба драскачи-хейтъри в този форум не е , вземете се засрамете малко!!!
  • 33 Джони

    4 3 Отговор
    Извинявам се за допуснатите правописни грешки , примерно ,,платина,, имам предвид ПЛАНИНА ,съжалявам просто с телефона съм писал и буквите са като маниста , отделно си съставя думи сам ;(

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Rambaldievskievichus

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "капка в морето":

    Защо трябва да са презирани тези пред компютрите, к. били там и мрънкали? Тогава те пък ще презират другите.
  • 36 Недоволен

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Джони":

    Ни са брои !
  • 37 Гьон

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ГосТ":

    И кат има такава песен тикни си я някъде. Ей тъй щот си плювалник
  • 38 Манаф

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Аз Варна":

    Ти ако не беше обикновен мижитурко щеше да знаеш че майка му го е изоставила като дете, и жена му е тази която се е грижила по време на рака и катастрофите когато е бил на легло. Тя организира и цялата акция....много силна жена. Дано не чете измет като теб, вие сте срам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове