Last news in Fakti

25 Юни, 2018 08:16 2 662 9

В Беларус се притесняват да не последват съдбата на Украйна

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • украйна-
  • владимир путин

Нашата икономика "се опира на несигурност“, заяви президентът на страната Александър Лукашенко

В Беларус се притесняват да не последват съдбата на Украйна - 1
Снимки: БТА/АР

Беларуската икономика "се опира на несигурност“, което може да стане причина за загуба на независимостта на страната и дори започването на война, заяви президентът на страната Александър Лукашенко, цитиран от руското електронно издание "Независимая газета“.

"Днес вече имаме някаква сигурност в селското стопанство. Стои въпросът как да оцелеем по-дълго, как да вървим напред, за да осигурим ефективно производство и да оцелеем в конкуренция“, призна Лукашенко.

Министърът на земеделието и храните на Беларус Леонид Заяц от своя страна обясни, че главният проблем на селското стопанство е отсъствието на изпълняваща дисциплина. Вероятно най-добрият начин за подобряване на дисциплината, според държавния глава, е сплашването.

"Решихме да го направим – трябва задължително да бъде направен железобетон. Последствие от едно неизпълнение – смърт. Ние – на фронта. Ако не издържим тази година, проваляме се – това значи, че или влизаме в състава на някоя друга държава, или просто ни затриват краката. А да не дава Господ, да се отприщи война, както в Украйна“, заяви той.

Лукашенко не уточнява в чий състав би влязъл Беларус в случая на икономически провал и кой може да отприщи война, но според местни наблюдатели, очевидно става на въпрос за Русия.

В Беларус се притесняват да не последват съдбата на Украйна

Местни наблюдатели и експертната общност са останали удивени от откровените заявления на беларуския президент. Намеци от подобен род той си е позволявал и преди, но те са били много по-неясни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормален

    17 5 Отговор
    А, така - дръж се за Путин и ще избегнеш съдбата на Янукович, който се направи на голям играч.
  • 2 Реално

    16 4 Отговор
    Еми то си е страшно да последваш съдбата на Украйна-гладът и мизерията са тотални там...
  • 3 ****

    7 1 Отговор
    Този до сега се опитваше да седне едновремено на два стола,но не му се получи,искаше хем с ЕС да търгува и да продава в Русия,и от Русия да получава евтена газ и други стоки,но го отрязаха,и сега се чудят какво да правят,защото народното недоволство расте.
  • 4 Диди

    4 2 Отговор
    Ако Путин направи същото с Беларус,както беше с Украйна,ще е нужно обяснение към руснаците.След Световното може и това да стане.Щом Лукашенко прави такова изказване,нещата не отиват на добре.

    Коментиран от #5

  • 5 ****

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Наистина нещата не отиват на добре,особено за Беларус,защото хитруваха и се опитваха на стар краставичар краставици да продават.
  • 6 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    КАК ЩЕ ПОСЛЕДВАТ УКРАЙНА ,КАТО НЯМАТ ЩЛЯХТИШКИ-ФАШИСТКИ ЦЕНТРОВЕ , ЗА ДА ПРОИЗВЕДАТ " ДЕСЕН СЕКТОР" ...САМО С ДОЛАРИ ОТ ЦРУ НЕ СТАВА !!!
  • 7 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    2 4 Отговор
    Има шанс за просперитет за Беларус и това е общността на най-богатите и желани страни в света. Нарича се Евроатлантическа общност, на която България е горд пълноправен член.

    Коментиран от #8

  • 8 Яшар

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Горд член, казваш. И къде ни е просперитета?!.
  • 9 Преминаващ

    0 0 Отговор
    А къде е члена?
Новини по държави: