Last news in Fakti

4 Юли, 2018 16:00 13 910 56

Най-новите оръжия на Русия

  • сармат-
  • ракети-
  • русия-
  • оръжия-
  • нови-
  • нато-
  • армата-
  • кинжал

Москва разполага с "великолепни ракетни въоръжения"

Най-новите оръжия на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Русия притежава най-малко шест вида оръжия, чиито възможности надхвърлят тези на най-добрите им западни аналози. Те вече се доставят във войските; предвижда се програмата да приключи до 2027 година, заяви пред състава на военната академия към руския Генщаб вицепремиерът Юрий Борисов, цитиран в седмичното издание "Военнопромишлен куриер".

Списъкът включва стратегическия ракетен комплекс, изстрелващ междуконтинентални балистични ракети "Сармат", изтребител от пето поколение, познат като Су-57, Т-50 или ПАК ФА, високозащитен танк Т-14 с платформа "Армата", мобилна зенитна система С-500, мобилен ударен антисателитен комплекс "Нудол" и мобилна система за радиоелектронно потискане на сателитни комуникации "Тирада-2С".

В тази връзка "Лента" припомня скорошно изявление на руския военен експерт Константин Сивков, че Москва разполага с "великолепни ракетни въоръжения, но във войските има малко такива", докато "оръжията на американците са по-лоши от нашите, но войските имат много от тях".

Експерти на "Известия" коментират съобщения в руския печат, че стратегическите бомбардировачи на Москва Ту-22M3 ще бъдат снабдени с най-нови хиперзвукови ракети "Кинжал", представени през март пред парламента от президента Владимир Путин.

Руската бойна авиация има близо 60 такива бомбардировача на въоръжение и още няколко десетки - на консервация, посочват специалистите. Според вестника става дума за авиационен вариант на ракетите "Искандер", който има далеч по-висока максимална скорост и по-голям обсег - до 2000 км вместо 480. Експертите твърдят, че така Русия не нарушава договора за ракетите със среден и по-малък обсег, забраняващ производството, тестовете и разполагането на наземни ракети с обсег от 500 до 2500 км.

"Кинжалите" - по 4 броя на машина, се очаква рязко да повишат възможностите на Ту-22M3 за поразяване на далечни цели, без самолетите да навлизат в зоната, където са уязвими за противовъздушната отбрана на противника.

"Системата естествено е чисто ударна, но в рамките на руската военна доктрина има отбранително предназначение. В случай на хипотетичен сблъсък между Русия и НАТО на европейския континент "кинжалите", най-вече в неядрен вариант, се предвижда да станат основно средство за унищожаване на тиловата инфраструктура на алианса, като блокират прехвърлянето на войски, на техника и парализират управлението на военните действия", обяснява "Известия".

Според изданието употребата на подобни средства цели по-специално "максимално да отдалечи момента, когато единствено ефикасно средство за противодействие ще стане използването на ядрени оръжия". "Съществуват ли "кинжали" в ядрен вариант? Би било странно да не е така", отбелязва руският всекидневник, цитиран от "Дарик".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    44 76 Отговор
    Айде стига с тия новини за руските оръжия а пък в САЩ оравят много хубави бургери с пилешко месо в Русия такива ще правят чак през 2036г.!!

    Коментиран от #6, #20, #21

  • 2 Преброяване на бесните язовци

    39 71 Отговор
    Отдавна не бяхте пускали новина за руските ракети и в следствие от това, русофилите отдавна не са имали мокри сънища. Днес да не е някакъв празник, че сте решили да ги зарадвате?

    Коментиран от #29

  • 3 хе хее

    30 58 Отговор
    На туй нещо още докато му догаря фитила и ще го бапне пейтричето.

    Коментиран от #4

  • 4 СссереМ

    25 45 Отговор

    До коментар #3 от "хе хее":

    Е недей така де,майсторите на кенефи ще имат и ракети някъде към 2127-ма,ти пък не знаеш какво прожектират по телеканал "Звезда".

    Коментиран от #55

  • 5 ЕЕЕс

    88 21 Отговор
    усмивката се изписва на лицето ми всеки път, когато си спомня как суперскъпият американски "Стелт" беше свален в Сърбия през 1999г. от Руско ПВО С125, произведено през 1956г......няколко поколения по-старо руско оръжие се изпика на свръхмодерната американска технология пхахахха

    Коментиран от #13

  • 6 И ЯЗ ЯДОХ ТАМ ТАКОВА

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    ВКУСНА РАБОТА АМА ДУНАПРЕН ЛИ ИМАШЕ ВЪТРЕ ЧИ ТРЯА ДА ЯМ ДВОЙНО И ТРОЙНО ЧИ ДА МА НАСИТИ...
  • 7 Най после

    25 15 Отговор
    Реших, че днес няма нищо за хипер, мега, ултра. Но сега ще мога спокойно да заспя тази вечер.
  • 8 Пино

    47 6 Отговор
    Ракетите сметки за ток не плащат. Стигнали сме до там, че да оцеляваме, не поради война а от бедност. И студената война между САЩ и СССР е само в медиите, за да отнемат вниманието ни от истинските престъпници, на които русофилите и русофобите са инструменти.
    Не знам как живеят нито в Русия, нито в САЩ. Знам, че съвсем скоро у нас живот няма да има, не поради ядрена зима а поради поредната Виденова...

    Коментиран от #46

  • 9 сиганин

    17 33 Отговор
    а мосфилм прави нови анимации за руско безаналогово оръжие
  • 10 Попа

    24 34 Отговор
    Само един малоумен руснак може да нарече ядрено оръжие "Великолепно"...
  • 11 Ристе

    25 19 Отговор
    Най развитата страна е братска русия, скоро на луната, после марс и уран ще превземат. Човеколюбив режим, още от сталин сй почнали л, сега дядя вова се грижи за народа.
  • 12 минувач

    35 12 Отговор
    Факти пуснаха мухата за оръжията на братушките и дежурните безработни соросоиди се насраа. То няма како да се коментира, може ли да се сравнява високотехнологична Русия с кочина от третия свят?

    Коментиран от #14

  • 13 Преброяване на бесните язовци

    7 17 Отговор

    До коментар #5 от "ЕЕЕс":

    И пишлето става на кокалче, нали?

    Коментиран от #24

  • 14 Ристе

    19 17 Отговор

    До коментар #12 от "минувач":

    Тя мухата я пуска мосфилм и бъзз.ком. Ти подмили жената и щерката че днес пристигат загорелите рокери на путин, трябва някой да им посвири.

    Коментиран от #15, #18

  • 15 минувач

    27 13 Отговор

    До коментар #14 от "Ристе":

    Нервна си нещо май соросоидна грухня недоубита?
    Нищо, братушките ще те доубият. Поздрави на дедо ти, грухня.

    Коментиран от #26

  • 16 козяшка амеба

    24 5 Отговор
    Едноклетъчниии, пак ли накацахте тема за Русия! А кой ще ви оправи космическия ви WC?

    Коментиран от #19

  • 17 Бесен Язовец

    19 7 Отговор
    Копайте землянки презокеански мишоци!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Преброяване на бесните язовци

    9 13 Отговор

    До коментар #16 от "козяшка амеба":

    Е как кой? Руснаците. Те за друго не стават.
  • 20 Готин ама не съвсем

    29 19 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Личи си колко си проЗ!
    Най-големият производител на зърнени култури в света е Русия!!
    Вече е и трети в света по производство на пилешко!
    И хората се грижат за народа си, за това забраниха вноса на всякакви генно модифицирани и тъпкани с хормони храни в Русия от Европа и света!
    Хората си имат стандарт ГОСТ!!!
    И всичките тези боклуци ги ядем сега в България и Румъния!
    Не можем докара качеството по бай Тошово време и БДС!
    Всичко в големите вериги е помия и не второ, а сикемнайсто качество! За това и няма нищо от нововъведеното БДС, щото не могат докара качеството, с вносните боклуци и суровини! Щото ние и производство нямаме! Нали НАТО, ЕС и ФАЩ това искаха и постигнаха в България!

    Коментиран от #22, #47

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 НКВД

    3 7 Отговор

    До коментар #20 от "Готин ама не съвсем":

    Личи си какво си дърво щом не долавяш сърказма в ком.1 !!!!
  • 23 гост

    18 18 Отговор
    На руснаците само пиене , оръжия и войни са им в болните глави ...
  • 24 Безкръвна операция

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "Преброяване на бесните язовци":

    Искаш да го пробваш, като на малко коте главата е.

    Коментиран от #31

  • 25 стоян георгиев

    9 15 Отговор
    русия произвежда все по-нови оръжия и все повече и повече.другарите у нас обаче апелират сащ да се изтеглят от европа ,а българия от нато.тва са истински патриоти ама руски!иначе статията в тия руски медии дето пишат за въпросните оръжия е писана в стил 1935 година .тогава ссср пее същите мантри че лошите капиталисти правят много оръжия ,а ссср има малко ама качествени.после през втората световна се оказа че истината е точно диаметрална.
  • 26 Ристе

    10 14 Отговор

    До коментар #15 от "минувач":

    Преди да ме убият руснаците, както ти се въртят двата грама под каскета, ще се справим с шумкарските наследничета овреме.
  • 27 Факт

    12 4 Отговор
    Ние имаме 4 безплатни американски военни бази за унищожаване???
    И командни центрове на НАТО...
    И Техпарка на Плевнелиев?
  • 28 политолог 55 лет

    8 12 Отговор
    после принятия пенсионной реформы Русия на грани развала и катастрофы после повсеместного бунта народа. Что касается оружия ? Это фэйк .В РФ нет никакого вообще вооружения.

    Коментиран от #30, #33

  • 29 independence day

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    Да, днес е празника на Съединените щати - "Independence Day¨. Не знам, дали това има нещо общо със статията, но тя е вярна. Много генерали от НАТО и Пентагона са ужасени от новите руски оръжия. Затова искат всички страни да увеличат разходите си за въоръжаване. Което, естествено, ще напълно дълбоките джобове на американския военно-промишлен комплекс.

    Коментиран от #32

  • 30 фгбгфб

    7 5 Отговор

    До коментар #28 от "политолог 55 лет":

    Ти, товарищ политолог, да не си случайно украинец?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ГосТ

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "independence day":

    Точно затова, след като не оставят шанс на Европа тея гълфони,ЕС трябва да произвежда свои оръжия изцяло. Всъщност всичко може да бъде произведено в Германия, Франция, Швеция, Италия.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Расулюлах

    14 10 Отговор
    На таз планета няма място за макдоналдската раса англосаксонци и юдей ...оста на злото саш ватикана швеицария и израил трябва незабавно да бъде унищожена....без пленници а унищожена
  • 35 стоян

    11 10 Отговор
    Доста са поогладняли руснаците и затова само за оръжия и войни се говори като че ли някой ще ги напада ,Нали имат около хиляда ЯДРЕНИ глави кой ще ги нападне С това говорене за войни и оръжия кгб мафията залъгва загладнялите си гласоподаватели
  • 36 simonm

    5 6 Отговор
    Браво на руснаците Лрочели сценария на Рейган и се опитват да го играят Но СССР се разпадна сега и5 РФ май нещо не са дочели
  • 37 трактор Челябинск

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "РЖД":

    А , ти понеже на български се научи да пишеш перфектно , та почна и на руски да се излагаш

    И не е украинец ,човека , а е руснак

    Коментиран от #39

  • 38 Голем смях

    10 18 Отговор
    Да честитим националния празник на великия народ на САЩ -защитника на демокрацията и християнския свят. Докато съществува САЩ ,спете спокойно деца.А САЩ ще е последната държава която ще изчезне от лицето на земята при нейния крах.Но това няма да е никак скоро,така че НАЗДРАВЕ и БОГ да пази АМЕРИКА.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Танкист

    9 1 Отговор
    Утре пък се навършват 75 години от налото на германската офанзива при Курск.

    Коментиран от #42

  • 41 XXL

    7 0 Отговор
    Колко изпростя народът........
  • 42 Сега там има световно по футбол

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "Танкист":

    И 76 години и 14 дни от началото на битката при Сталинград.
  • 43 Забележка

    7 10 Отговор
    Според We Are The Mighty руския танк Т 72 е най лошия в света . С изключително слаба защита и изключително висока смъртност сред екипажите. Припомня се и танковото сражение в операция Пустинна буря където той не е успял да нанесе никакви щети на М1 Абрамс въпреки огромното числено превъзходство.

    За най лош самолетоносач в света е определен „Адмирал Кузнецов "

    Коментиран от #44, #48

  • 44 Трол

    4 7 Отговор

    До коментар #43 от "Забележка":

    Кузнецов не е самолетоносач! Толкова за анализа ти!

    Коментиран от #45

  • 45 Забележка

    6 5 Отговор

    До коментар #44 от "Трол":

    Е прав си ,де - не може това недоразумение да е самолетоносач.

    Иначе авионосец на руски = самолетоносач на български. Капиш
  • 46 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пино":

    На островчето на Баце зима нема !
  • 47 Emo

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Готин ама не съвсем":

    Що не ходиш в руско село или провинциален град да видиш как живеят и колко са велики управниците им комплексирани, геноцидни !Да се начешат егото с по -по- най ракети!Ония зад океана са пред въвеждане на хиперзвукови стелтове с лазерни установки ,точно за сваляне на великолепни ракети!Великолепна ракета е тази на Мъск,това рушняците ще го видят и постигнат през крив макарон!
  • 48 Витман

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Забележка":

    Танково сражение нямаше , минаха самолетите и подпалиха танковете. Имаше танково сражение американски танкове, с американски танкове, така нареченият приятелски огън , в тъмницата се заблудиха и започнаха да се думкат едни други , та се наложи един малко по-умен американец да нареди всички американски танкове да си запалят прожекторите , и така да ги спаси от самоубийство. А Кузнецов наистина е лош самолетоносач. Истинският самолетоносач е само един плаващ хангар , който го пазят другите. А крайцера-авионосец Кузнецов е тежко въоръжена платформа със всички средства за нападение и отбрана , плюс самолети.
  • 49 Питам

    5 1 Отговор
    За извънземните оръжия на Русия знаем. А нещо за цивилизацията, за медицината , зо смъртноносните болести , нещо за руския народ?
  • 50 иван ладжов

    1 0 Отговор
    В момента в Русия има ,,война,, най хубавата ,,война,, футболна ,,война,, това трябва да е състезанието в надпревара на спортни изяви А не на оръжия.
  • 51 иван ладжов

    3 0 Отговор
    В момента в Русия има ,,война,, най хубавата ,,война,, футболна ,,война,, това трябва да е състезанието в надпревара на спортни изяви А не на оръжия.
  • 52 Фкти ру

    4 1 Отговор
    Просто е замечательно, че Горна Волта може да унищожи света 2 пъти повече от останалите, които могат само 1 път да затрият планетата. Най - вероятно скоро товариш Песков ще ощастливи гордото рушко общество, че бюджетът за армията се увеличава.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Това -едно на ръка..А по важното е пълната победа със СВЕТОВНОТО...Победа над ,,НОВИЧОК,, УКРАИНСКИТЕ ИЗЦЕПКИ и прочие западни простотии...ПОБЕДА със ..сервилат,,МОСКОВСКИЙ,, , БИРА/каквато ви хареса/ и интересни мачове....И да оставите модераторите на мира по това време....наздраве на ВСИЧКИ и ПРИЯТНО ПРЕЖИВЯВАНЕ/особено с победата на Бразилия/....
  • 55 стъни

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    пак се осссираш
  • 56 Анализатор Тролев

    0 0 Отговор
    Този и други подобни материяли, предоставени ни с любезното съдействие на факти бг, имат за цел да внушават страх и ужас сред хората от предстояща унищожителна война и провокират ненавист и омраза между народите. Подобно деяние на авторите - маниполатори може да се класифицира като престъпление срещу човечеството. Облъчването на българският народ с такива скалъпени публикации, цели да всява ндоверие сред българите за пътя по който е поела държавата ни.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания