Last news in Fakti

12 Април, 2019 18:50 11 394 99

Путин се хвали с новата ракета „Сармат“

  • сармат-
  • ракета-
  • русия-
  • владимир путин-
  • изпитания

Президентът каза, че новите руски оръжия са изключително прецизни

Путин се хвали с новата ракета „Сармат“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новата руска междуконтинентална балистична ракета "Сармат" е приключила окончателно своите изпитания, където тя се е представила успешно. Военните източници разкриват, че най-важната част от тестовете е била свързана с ракетните двигатели, предава РИА Новости.

Освен, че е съобщил за завършените изпитания, Путин е обобщил и напредъкът в ракетните войски на страната. "Новата крилата ракета "Авангард", както и хиперзвуковите ни бойни системи с междуконтинентален обхват сериозно ще увеличат мощта на стратегическите ни войски", казва президентът на Руската Федерация Владимир Путин, предаде Дир.бг.

Той е допълнил, че ракетите "Кинжал" и лазерният противосамолетен комплекс "Пересвет" вече са постъпили на бойно дежурство. "Ракета "Сармат" може да разбие на парчета всяка противоракетна система", споделя шефът на Роскосмос Рогозин. Именно противоракетната система на САЩ е смятана за най-голямата заплаха от ръководството на Русия, тъй като би позволило на Америка да извърши безнаказан ядрен удар срещу страната, сваляйки в орбита ответните руски ракети.

"Съвременните модерни, високоточни и мощни оръжия ще определят бъдещия облик на руските въоръжени сили", допълва Путин. "Нуждаем се от истинско сливане на военните традиции на руската армия и най-напредналите съвременни знания и технологии, способността им ефективно да ги прилагаме. точно, безупречно изпълнение на задачите", завършва руският президент.

Ракетата "Сармат" най-вероятно се разработва от началото на този век, но за пръв път е обявена през 2014 година. Тя е по-тежка и способна от предишната подобна ракета "Сатана", защото може да носи 15 бойни глави с мощност от 350 килотона или 10 бойни глави с мощност около или над 1 мегатон. "Сармат" може да излети и само с една бойна глава, която да е с мощност между 50 и 100 мегатона.

Най-важната особеност обаче е, че ракетата може да носи цели 24 хиперзвукови мини ракети. Те могат да маневрират и да се движат със скорост между 6 174 и 12 348 км/ч. Те също могат да имат тактическа ядрена бойна глава, която да гарантира унищожаването на ПРО комплексите на противника.

Друго предимство на ракетата е, че тя има неограничен обсег и може да прелита над Южния полюс. Всички американски радари, ПРО защити и известителни системи са разположени на север, защото предполагат нападение с ракети, прелитащи над Северния полюс. До сега това бе единствената възможност, но "Сармат" може да прелита над Южния полюс, като по този начин да извършва изненадващи атаки над САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    84 29 Отговор
    Има ракети хвали се.Америте що не се хвалят?

    Коментиран от #4, #18, #30

  • 2 Факт

    92 14 Отговор
    А ние се хвалим ,че вече сме под 7 милиона-като процента на раждивите братчеди все повече нараства...Кой каквото си има...

    Коментиран от #23

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай Дончо нюз

    20 28 Отговор

    До коментар #1 от "Ernesto Guevara":

    Хвалят се ве, че ще ги направят на Сарми !
  • 5 Да го кажем направо.

    79 16 Отговор
    Имаш ли силна армия-всеки ще се сьобразява с теб и ще можеш да защитаваш националните си интереси-житейска истина,доказала се през вековете . Това е истината-другото са приказки за дженди-бальците
  • 6 Тъжно русофобчи

    52 15 Отговор
    Ей ся ша са оплача на чичко Сорос! Днес ще сменям памперса за 4-ти път! 😢
  • 7 Тръмпи

    38 9 Отговор
    Ами сега Ко праим ,бункери
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бат Мишо

    42 13 Отговор
    полвинта неща да са верни някой зад океана ще пълни памперса прав

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 копейкин

    21 55 Отговор

    До коментар #9 от "Бат Мишо":

    Ма те и половината не са верни ХА ХА ХА нещастното джудженце пак се пъне и пак нацапа гащурките
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Джендърът русофил

    24 43 Отговор

    До коментар #10 от "Насрана соросня":

    Най-много се възбуждам от полуголите снимки на Путин и от статии за силата на руското оръжие. Моля, публикувайте повече такива материали! Те ще бъдат единственият радостен лъч всеки русофил, смачкан от живота в евроатлантическа България.

    Коментиран от #21

  • 14 селчо

    15 31 Отговор
    Ма хайде стига се хвали бе,путьо!
  • 15 Batushka

    29 16 Отговор
    СЛАВА,ВЕЧНА СЛАВА!

    Коментиран от #61

  • 16 наблюдател

    41 10 Отговор
    Америка е безспорно най-напредналата технологично страна, но на днешния етап на развитие й е много трудно да модернизира армията си, защото всичко става много скъпо - спекулативно цената се вдига до небето. Печатането на долари не може да бъде съвсем безконтролно.
  • 17 Borislav Popov

    49 15 Отговор
    Кво рече сороснята ? Путин бил приказвал само празни приказки ! Не било вярно ни за дроновене ни за хипер ракетите ! Ама май каквото каза взе че излезе истина !!!
  • 18 СссереМ

    20 35 Отговор

    До коментар #1 от "Ernesto Guevara":

    Именно,куче което лае не хапе.Никой в щатите няма нужда да се хвали,хората са ПРЕзадоволени и власта не разчита само на телевизора,а хладилниците да са празни.Те си пускат оръжията в действие без излишен шум който на никой не е нужен,а в Дарпа разполагат с такива технологии че проскубаната ватенка и след 50 години ще мисли че са невъзможни.Това показване на оръжия цели единствено да задържи джуджето още някоя и друга година на власт,защото ако и тоя стимул за "могъщество" изчезне босите мужици ще му видят сметката за две минути точно,още преди година обикновените мужици се обявиха срещу окупацията на крим.

    Коментиран от #20, #58, #74, #76

  • 19 Давид

    14 6 Отговор
    Всички се хвалят с нови технологии но никой не показва реални кацания на луната . И един въпрос ? Правят ли се експерименти на територията на българските поделения С войници с иновоинативни технологии . И ако се правят от коя страна е иниацетивата . Израел или САЩ .
  • 20 Borislav Popov

    14 11 Отговор

    До коментар #18 от "СссереМ":

    За кои мужици говориш бе васалчо ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Kcaniba

    14 12 Отговор
    сороснята е в траур!!
    фащ се фалят, че един ден ще кацнат на Луната...отново....
  • 23 Христо

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Седем милиона, но от тези милиони 2.5, 3.0 милиона са в чужбина. И колко остават на територията, наречена България?
  • 24 onq s konq

    15 20 Отговор
    И възниква логичният въпрос:ЗАЩО ПУТИН НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ХВАЛИ С РУСКИТЕ ОРЪЖИЯ,докато Запада /вкл. САЩ/ принципно НЕ ГО ПРАВЯТ,а ако има някакво инфо,то е единствено ИНФОРМАЦИОННО,при това само на ниво "Министерство на отбраната"?А въобразява ли си Путин че САЩ и Европа няма информацията която той изнася ДОРИ ПРЕДИ ТЯ ДА Е НА БЮРОТО МУ?Иска да сплаши НАТО?Ами някакси ИЗОБЩО НЕ ЛИЧИ предвид твърдите действия на САЩ и решителният им отказ от разни Договори за взаимен контрол на въоръжаването...Остава желанието на Путин да повдигне ДУХА НА РЕДОВИЯ МУЖИК и да компенсира по тоя начин ОСКЪДНАТА МУ ТРАПЕЗА...Е да,ама подобни фокуси не са по силите му,защото не си е направил труда да присъства на лекции на Индийските факири:)

    Коментиран от #28

  • 25 😀😀😀😀

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Насрана соросня":

    Най големия смехурко във форума Kcaniba да се радва на мултиките

    Коментиран от #40

  • 26 русофилска подлога

    13 20 Отговор
    Предвид факта ,че рушняците изостават технологично във всеки един военен аспект ,им остана единствено да се бранят и да правят ракети.Евтино е и е ефикасно.Работата обаче е ,че тук билета е двупосочен.САЩ могат да заличат руския обор от лицето на Земята за секунди,както и всяка държава която притежава ядрено оръжие.

    Коментиран от #57

  • 27 Голем смях

    6 4 Отговор
    Ей,не трябваше да се издава ,че прелитат над Южния полюс.

    Коментиран от #35

  • 28 Borislav Popov

    19 12 Отговор

    До коментар #24 от "onq s konq":

    Как бе - колко много ги хвалиха "томахавките" - ама накрая изклецаха работата в Сирия !! Сега на там върви и ф35!! Много шум за нищо - игрален филм !!!

    Коментиран от #34

  • 29 ****

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "Руските свине":

    Ето какво са измислили бе пъпеш.
    Руснаците успешно тестваха първата в света колянна ендопротеза от керамика.
  • 30 123

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ernesto Guevara":

    Щото нямат комплекси. ;)
  • 31 тези ракети

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "Руските свине":

    са много полезни именно за да не бъде унищожено човечеството. Иначе отдавна повечето страни щяха да се превърнат във ферми за двуноги работни говеда, без да подминат и лизачите на задници.
  • 32 ENG

    8 6 Отговор
    НАСА търси опитен детектив ,който с помощта на КГБ да установи аджеба ,кацали ли са на Луната ,или не ! Конкурсът е отворен и всеки може да участва ! Добре ще бъде този човек да е българин ,действителен член на БСП ,с доказан селски произход ,и със завършен 11 клас ! Заплащане по споразумение !
  • 33 1234

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Руските свине":

    Менделеевата таблица
  • 34 Рашка с чашка

    9 9 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Бомбят си където си поискат, и евреите, и америте. Дори летището на Дамаск. Какво стана с безаналоговите С-300 които Путин даде на Асад, е как какво, свалиха един самолет, ама руски.

    Коментиран от #37, #38

  • 35 Хитър Петър

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "Голем смях":

    Може би точно за това Бразилия е кандидат за НАТО. Ще разположат ракетен щит там, и нека си заобикалят сарматите от където искат. Между другото според византийските автори българите са скити, мизи, гети и сармати.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Borislav Popov

    10 8 Отговор

    До коментар #34 от "Рашка с чашка":

    Ами какво да стане ? Свалиха един чисто нов еврейски ф35 и сега ония карат на артилерия !!
  • 38 Хаха

    10 9 Отговор

    До коментар #34 от "Рашка с чашка":

    Бомбят само в съня ти и при всяко излитане на израелски самолет,натаняху тича в Москва (за разрешение да удари некой ирански склад) с молби руските пво да пасуват,ама пустите сийрици и със старите пво (с125 от 1965г.) свалят 90%от ракетите

    Коментиран от #39, #42

  • 39 Голем смях

    3 6 Отговор

    До коментар #38 от "Хаха":

    Бая ти е развинтена фантазията.Направо къртиш .Лошото е ако вярваш в глупостите които си написал.И доктор Хаус не може да ти помогне.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Боряшник

    4 7 Отговор
    Джуджака, като седне върху ракетата и вижда масата от горе за първи път, за това е надуваема от мосфилм
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 😀😀😀😀

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Насрана соросня":

    Може . Обаче ако не се случи ти къде ще се криеш ? Землянка подготвил ли си ?Мандри набелязал ли си ?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Смях

    1 6 Отговор
    Честито на евроатлантиците и другата зган отвъд океана! Нека акането започне сега😂
  • 52 Контрасти

    4 2 Отговор
    Путин: "Нуждаем се . ... . от най-напредналите съвременни знания и технологии, способността им ефективно да ги прилагаме. точно, безупречно изпълнение на задачите" ..... ...... Соломонов: (подал оставка главен конструктор на ракетата "Булава") причини за неуспехите - "проблеми в дизайнерската технология и производствената верига; неефективен контрол на качеството, както и материали с лошо качество; липса на оборудване за изключване на човешкия фактор в производството; невъзможност индустрията ни да произведе 50 от необходимите компоненти за ракетата, принуждавайки дизайнерите да импровизират." ... .. . . Едно са мечтите, а друго е реалността....
  • 53 Най после

    4 0 Отговор
    Сега вече живота ще стане много по добър и богат с новата ракета Руснаците от кога я чакаха да им вдигне стандарта
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 US идиотче..си

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Руските свине":

    Ако Сащисаните не ги тресеше параноята да са най -великите,най-алчните,най-най...като държава и всички да им се подчиняват нямаше и да се правят ракети с/у тях.Ако Сащисаните не цвъкаха бази все по-близко до границите на Русия,казвайки че са уж само за защита и мислейки останалите за глупаци,пак нямаше никой да прави ракети против тях. А сега каквото са си дробили ще си го сърбат...!
  • 56 US идиотче..си

    5 8 Отговор

    До коментар #12 от "Абе, бърсалко путинска":

    Ако Сащисаните не ги тресеше параноята да са най -великите,най-алчните,най-най...като държава и всички да им се подчиняват нямаше и да се правят ракети с/у тях.Ако Сащисаните не цвъкаха бази все по-близко до границите на Русия,казвайки че са уж само за защита и мислейки останалите за глупаци,пак нямаше никой да прави ракети против тях. А сега каквото са си дробили ще си го сърбат...!

    Коментиран от #59

  • 57 Американско леке

    6 7 Отговор

    До коментар #26 от "русофилска подлога":

    Изоставането на руснаците „технологично” е само в малката ти куха главичка...разбра ли ме..? Ако Сащ можеха да заличат Русия безнаказано как мислиш нямаше ли да се пробват,а.? Ама явно са разбрали че тоя път ще гризнат дръвцето щото Русия не им е Ирак,Либия,Венецуела,или някоя страна от Африка че да се правят на велики . Ма.нека си харчат милиарди за военни програми които след 10г се оказват в кошчето за боклук.

    Коментиран от #62

  • 58 Фантазьор...мамин

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "СссереМ":

    Пак расъждения от зайчето под шипковия храст..! Реалноста е маалко по-различна..! Желанията и фантазиите се сбъдват само в сънищата..!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Илия Бешков

    10 6 Отговор
    Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен. Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. Години крещя за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде?

    Коментиран от #63, #66, #73

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Наташа

    2 2 Отговор
    Не харесвам ракетата на Путин, ако и тази се окаже като неговата, ще бъде пълен резил.

    Коментиран от #84, #85

  • 76 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "СссереМ":

    Целта на ядреното оръжие е именно да се ползва за "лаене", за да не се стигни никога до "хапане". Русия като втора световна сила, която е в конфликт с първата, че и с поне още 4 от десятката се нуждае от умението да лае по начин по който да не може да бъде отсвирена.

    Коментиран от #79

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Не вярвам

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВЬ":

    на руската надежда и най - вече на руската любов!
  • 87 Възмутен

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Скажи мен американец, У КОГО СИЛА ?":

    Ставам бесен, когато някой си присвоява правото над правдата! Затова не се учудвайте че ви мразят.

    Коментиран от #89, #90, #91, #93, #94

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Обединени Гробари

    2 0 Отговор
    Дайте му Нобелова награда за смърт и да мирясат

    Коментиран от #95

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 бай шиле

    0 0 Отговор
    десетина такива и краварника да се приключи
  • 98 Руснаците

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Ах как добре азбирам Притесненията ти":

    разбират само себе си - национална черта. Щом сте и нестинари значи добре охкате, и ще продълите да охкате!
  • 99 Мордекай

    0 0 Отговор
    Тази ракетка е мъжка , сармат , женската ще да е сърма , всеки да си вземе , хитри са тия ушанки
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания