Last news in Fakti

13 Юли, 2018 10:11 5 295 12

Кремъл отправи тежки обвинения към Тръмп

  • русия-
  • сащ-
  • кремъл-
  • доналд тръмп-
  • газ-
  • германия-
  • дмитрий песков

Москва насочи мерника към американския президент

Кремъл отправи тежки обвинения към Тръмп - 1
Снимка: Shutterstock

Кремъл отхвърли описанието на Германия от американския президент Доналд Тръмп, който я нарече „заложница“ на Русия - заради енергийната зависимост. Според Москва неговият коментар е част от кампанията на САЩ за принуждаване на Европа да купува американски енергийни доставки, пише The Moscow Times.

Тръмп заяви по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел, че не е правилно Германия да подкрепя изграждането на тръбопровод в Балтийско море на стойност 11 милиарда долара, който ще доставя дори повече руски газ, докато в същото време не може да покрие заложените разходи за отбрана на НАТО.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че коментарът на американския президент маркира ескалацията на кампания на САЩ, която цели да ограничи руските доставки на газ към Европа за сметка на американския енергиен сектор.

„Колкото до зависимостта на Германия (от Русия) като голям купувач на газ, ние не можем да се съгласим с твърдението“, заяви Песков пред журналисти. Само след дни американският президент Доналд Тръмп ще се срещне с руския си колега Владимир Путин в Хелзинки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сссерем

    22 53 Отговор
    Не бе не са заложници,просто германците искат да мигрират, Русия е най-доброто място за живот,не само украинци искат да живеят там,пред руските консулства в Лондон,Париж,Ню Йорк и много други градове по света опашките са километрични,вече има и недостиг на хартия в световен мащаб,за да се реши кризата с молбите руското правителство прие нов тест с който ще се отсяват по качествените кандидати. 1.Всеки кандидат трябва да има криви крака(кривите крака помагат да се стои изправен когато си пиян). 2.Трябва да можеш да изпиеш 1 ока бояришник на екс. 3.Трябва да можеш да караш на кисели краставички минимум шест месеца,после един месец глад и отново кисели краставички. 4.Имаш един бог и той е Владимир Илич и Владимир Владимирович е негов пророк. 5.Ако не можеш да свършиш работа на жена си,трябва да дадеш на българите и турците да я свършат. 6.Посещението в руската баня е задължително на всеки шест месеца. 7.Руските въздушно-космическо-междугалактически-вселенски сили са най силни на света. 8.Трябва да можеш да се жертваш за сметките на олигарсите в Сирия и Украйна (няма страшно ще те погребат после безплатно). 9.Русите са най древната държава и в миналото са ловяли мамути и динозаври (те затова са и изчезнали). 10.Като истински руснак трябва да гледаш лошо и сърдито,постоянно да псуваш капиталистите и да ги мразиш(или поне се прави да е достоверно). 11.IQ-то ти трябва да е 0(нула),ако имаш над десет точки значи си по умен от Владимир Владимирович и нямаш място в

    Коментиран от #2, #3, #5, #6, #10, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 НКВД

    43 17 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    Много скоро и това ще стане да се извиват дълги опашки пред руските консулства!!
    Русия единствения останал БАСТИОН на бялата раса по улиците на руските градове преобладават 99% белите хора а западно европейците емигрират в Канада и Австралия!!!
  • 4 Спасов

    18 7 Отговор
    Разбира се, че Песков е прав!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Просия

    12 20 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    Така е , особено точка 11 е водеща и много точен показател за всички руски подложки (БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ). Когато руснака има пари спира киселите краставички и минава на туршия с полусурова риба... живеят по-зле от нас тия...

    Коментиран от #8

  • 7 Димитър

    18 4 Отговор
    "Тръмп заяви по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел, че не е правилно Германия да подкрепя изграждането на тръбопровод в Балтийско море на стойност 11 милиарда долара, който ще доставя дори повече руски газ, докато в същото време не може да покрие заложените разходи за отбрана на НАТО."

    Сащ недоумяват как е възможно някои да искат мир а не война!
  • 8 ГосТ

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Просия":

    😂😂😂
    Суровата риба е много яка всъщност. В летните жеги препоръчвам на всеки леки храни и суши. Въпроса е, че българското суши е доста съмнително, освен нереално скъпо ;)
    Не знам, има ли страна в която да живеят по зле от българина. Може би някоя в централна Африка ; )

    Коментиран от #9

  • 9 ссссс

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Според статистическите данни, българина живее по-добре от руснака.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чукча

    5 1 Отговор
    Цялата работа е доста по оплетена ...Меркел не иска война, но и не иска да излиза от щатската орбита. Тръмп пък е на принципа - или с нас, или против нас ...Сега може и някое превратче да и спретне ЦРУ, като срещу Ердоган ...Вероятно вуските служби ще я пазят и нея, като него ...Бъркотията САЩ накара вчерашни врагове да стават първи съюзници ...Накрая всичко ще свърши с едно голямо мазало
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания