Last news in Fakti

15 Юли, 2018 00:02 3 756 12

Путин се среща със световни лидери на финала на Световното първенство

  • русия-
  • световно първенство-
  • владимир путин

Президентът чака редица лидери

Президентът на Русия ще посрещне в Москва най-малко 12 държавни глави и няколко премиери за финалния мач от Световното по футбол през уикенда, съобщи Канал 3.

Владимир Путин ще използва събота и неделя за поредица от двустранни срещи с държавните ръководители, които идват да видят на живо финала на 15 юли.

Сред тях са и двамата му колеги от Франция и Хърватска - Еманюел Макрон и Колинда Грабар-Катарович, чиито футболни отбори ще спорят за световната титла на финала, съобщава Кремъл, цитиран от ТАСС.

В събота са срещите на руския президент с други гости на Световното в руската столица - палестинския лидер Махмуд Абас, президентите на Молдова, Габон и Судан.

Сред гостите, с които ще разговаря непосредствено преди финала руският президент, са още емирът на Катар Тамим бен Хамад Ал Тани и шефът на МОК Томас Бах.

Точно преди мача в неделя пък е планиран и разговор между Путин и унгарския премиер Виктор Орбан, а веднага след това руският президент отива в ложата за официални лица на Лужники, за да види кой ще грабне световната купа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко дузпата

    37 2 Отговор
    Оххх и на Боко така му се ходи да погледа мачле, ама няма кой да го покани пък и нали трябва да ходи да сипва ракийка на Юнкер, тежка е царската корона !!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 СссереМ

    4 39 Отговор

    До коментар #1 от "Боко дузпата":

    Боко няма навика да се среща с лидери от третия свят от рода на Судан и Русия.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 среднощен

    9 2 Отговор
    Едва ли много неща ще се решат на тези срещи!? Важен е диалогът и добрата воля! За всичко останало ще се погрижи Лавров...! Нито САЩ, нито Русия имат "приятели", когато става дума за външна политика и за национален интерес! Всичко е въпрос на "прагматични договорки" облечени в "дрехата" на политическата целесъобразност! По-малките се съгласяват с по-големите, като изтъкват някаква "благовидна" причина! И в цялата тази "търговия", всеки осребрява своите политически позиции и в личен план! Като се надява да влезе в клуба на "световният елит"! "Нищо ново под слънцето"!
  • 5 гост

    23 3 Отговор
    Краварите останаха малко изолирани заради първенството
  • 6 любопитен

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боко дузпата":

    Е как бе, Тигрите не са ли на финала на световното?
  • 7 ХаХа

    4 22 Отговор
    Е и кво като се срещне. Ще стане по-висок ли. Или ботокса ще стане кът в мамашата?
  • 8 Мария

    17 5 Отговор
    Браво на тоя човек. Използва всяка възможност, за да бъде полезен.

    Коментиран от #10

  • 9 радев

    9 4 Отговор
    управникът на света

    Коментиран от #11

  • 10 Бесен Язовец

    0 7 Отговор

    До коментар #8 от "Мария":

    А защо тогиз изпусна възможноста да бъде полезен и не дойде на мача Хърватия - Русия да окаже лична подръжка на любимата си сборная, както направи хърватската дама-президент ?? Май просто се уплаши, че ако хърватите победят ще се наложи да поздрави Китарович, а това ще бъде под достойнството на великия Путин !
  • 11 среднощен

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "радев":

    Все още не е! Неговият наследник, обаче, може и да бъде! Русия е велика държава! По точно казано, велика Империя! Като такава тя не може да има "приятели" в отстояването на своите интереси. Всичко е договореност: "съюзник или враг"!С всяка империя е така! Докато Русия пази "православието", като вътрешна спойка и "идеологическа" мотивация ще бъде и с "харизмата" на покровител над всички останали православни държави! Това е "огромна" власт! Когато, обаче, пожелае да доминира и над света, ще "изостави" православието и ще приеме сегашния съюзник Китай, като нова "доктрина" в изграждането на "световната империя"! Ако не следващият, то някой от последващите президенти на Русия може вече да има световната власт! Защото "безумието" САЩ не може да продължи още дълго! Печатането на пари без покритие и налагането на властта на тези пари със сила вече дотягат на света! Въпросът е; когато падне "ВАВИЛОНСКАТА БЛУДНИЦА", какво ще пожелае светът!? При всички случаи няма да бъде по-скромен живот от сегашния! Светът ще иска нова "Американска мечта"! Това е и "трагедията", към която се стремим!
  • 12 Статистик

    1 0 Отговор
    Финалистите - ясно, ама другите му гости.......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания